Damiano Posted May 7, 2017 Share Posted May 7, 2017 Witam, Ostatnio zauważyłem, że dużo osób boryka się z problemami natury technicznej i wszystkie te problemy są rozsiane po całym polskim forum dlatego postanowiłem stworzyć temat gdzie takie problemy można zgłaszać. Zarówno ja, emisariusze jak i inni użytkownicy forum postaramy się wam pomóc. Jako, że z samego opisuj problemu ciężko coś wywnioskować to wymyśliłem szablon zgłoszenia dzięki, któremu łatwiej będzie pomóc takiej osobie ( szablon przedstawiono poniżej). Mam nadzieje, że w jakimś stopniu pozwoli to utrzymać porządek na forum i usprawni system pomocy osobie z problemem. Pozdrawiam, Damiano Opis błędu : Kod błędu ( jeżeli takowy występuje ) : Specyfikacja komputera: ilość pamięci RAM model karty graficznej model procesora Upload / Download : Kraj ( jeżeli jest inny niż Polska ) : 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
junx Posted May 8, 2017 Share Posted May 8, 2017 Opis błędu : W losowym miejscu/momencie następuje "szarpnięcie" gry na około 1 sekundę co jakiś czas, mapa Factory. Specyfikacja komputera: • 16 GB pamięci • Gigabyte GTX 660 2GB • I7 3770 Upload / Download : 100kb/s / 1,1 Mb/s Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheWay Posted May 8, 2017 Share Posted May 8, 2017 @junx Jesteś pewien, że powodem nie jest resp botów lub wyjście graczy z rajdu? Krótkie spięcie(szarpnięcie) oznacza pojawienie się bota, dłuższe około 2 sekundy oznacza, że ktoś uciekł przez extraction point. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damiano Posted May 8, 2017 Author Share Posted May 8, 2017 @Maver Długie wczytywanie ma miejsce kiedy po włączeniu komputera pierwszy raz wchodzimy na jakąś mapę wystarczy poczekać chwilę aby gra wczytała wszystkie rzeczy poprawnie ( u niektórych trwa to dłużej a u innych krócej). Możliwe, że klient gry zgubił jakiś plik pewnie dlatego gra zacinała się przy ładowaniu profilu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
junx Posted May 8, 2017 Share Posted May 8, 2017 @Theway może być, czasami słyszę bota albo ktoś drzwi otwiera do wyjścia i potem to szarpnięcie jest. Tylko zazwyczaj nie wtedy co trzeba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kmieciu Posted May 8, 2017 Share Posted May 8, 2017 1 hour ago, TheWay said: Krótkie spięcie(szarpnięcie) oznacza pojawienie się bota, dłuższe około 2 sekundy oznacza, że ktoś uciekł przez extraction point Wystarczy włączyć w konsoli "fps 1" i już mamy detektor czy ktoś się spawnuje, czy też wychodzi z mapy ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damiano Posted May 8, 2017 Author Share Posted May 8, 2017 @Maver Grę odpalasz przez launcher czy bezpośrednio z exe ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheWay Posted May 8, 2017 Share Posted May 8, 2017 @Maver Każdy z kim grałem tego doświadcza, a tych osób już było kilkadziesiąt Dziwne, być może po prostu ich nie zauważasz, bo trafiasz w takie momenty rajdów, gdzze boty się nie dorespiają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amasafix Posted May 9, 2017 Share Posted May 9, 2017 Opis błędu: Czasami podczas uruchamiania gry, mam czarny lub szary ekran, pomaga wyłączenie komputera. Jest to loteria, czasami gra włącza się normalnie, a czasem nie. Specyfikacja: -8 GB RAM -Karta graficzna: Radeon R9 380X -Procesor: IntelCore i5 4690K Upload / Download: 1,09 Mbps/ 2,64 Mbps Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damiano Posted May 9, 2017 Author Share Posted May 9, 2017 @Amasafix Czy próbowałeś reinstalować grę ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dastro Posted May 10, 2017 Share Posted May 10, 2017 (edited) Niej wiem jak pozostali ale ja mam taki jeden upierdliwy "bug" raz na godzinę (mniej więcej). Kiedy chce się połączyć z grą (dowolna mapa) podczas wczytywania "waiting for server response" ten etap ciągnie się przez wieczność i jedynym ratunkiem jest zabicie procesu przez menadżer zadań po tym ponowne dołączenie do gry jest instant. 15 hours ago, Amasafix said: Opis błędu: Czasami podczas uruchamiania gry, mam czarny lub szary ekran, pomaga wyłączenie komputera. Jest to loteria, czasami gra włącza się normalnie, a czasem nie. Jak znowu Ci się to przydarzy to spróbuj alt+enter, czyli ręcznie zbij grę do okna a potem przywróć do full screen. Może pomoże. Pamiętam, że był podobny bugor w Mass Effect Andromeda na splash screenie i to pomagało. Może to być spowodowane niestandardową rozdzielczością ustawioną w grze albo plik .exe jest jakiś "felerny". Edited May 10, 2017 by Dastro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damiano Posted May 10, 2017 Author Share Posted May 10, 2017 @Dastro Jeżeli awiting for server response trwa u ciebie dłużej niż 3 - 4 minuty to najlepiej zamknąć proces, odpalić grę jeszcze raz i połączyć się z serwerem ponownie. Wynika to z braku połączenia z serwerem i jest to wina serwerów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dastro Posted May 10, 2017 Share Posted May 10, 2017 (edited) 12 minutes ago, Damiano said: @Dastro Jeżeli awiting for server response trwa u ciebie dłużej niż 3 - 4 minuty to najlepiej zamknąć proces, odpalić grę jeszcze raz i połączyć się z serwerem ponownie. Wynika to z braku połączenia z serwerem i jest to wina serwerów. Też tak myślałem od początku tak więc czynie z tym upierdliwym problemem. Na moje oko to jeżeli "avaiting for server response" trwa dłużej niż 1-1.5 minuty to można śmiało uśmiercać proces. Edited May 10, 2017 by Dastro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
caleb59 Posted May 10, 2017 Share Posted May 10, 2017 Nie wiem jak masz ustawione opcje ale przede wszystkim urżnij do minimum zasięg widzenia i ustaw go na 400m, druga ciekawa sprawa to v-sync - wydaje mi się, że odkąd go wyłączyłem i zamiast tego włączyłem limit fps do 60 gra działa jakby płynniej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emn Posted May 10, 2017 Share Posted May 10, 2017 kolego, wiesz ze mozesz edytować swoje wpisy by dodać coś od siebie? taks amo jak cytujesz 2 osoby lub więcej- nie musisz robic osobnych wpisów tylko klikasz QUOTE pod czyimś wpisem i się podpina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amasafix Posted July 4, 2017 Share Posted July 4, 2017 Nie wiem, czy ktoś jeszcze sprawdza ten temat, ale na wszelki wypadek i tak napiszę. Kod błędu: 299 Opis: Czasami gdy próbuję zagrać scavem na dowolnej mapie nie mogę połączyć się z serwerem. Po 5-10 minutach patrzenia na ,,awaiting serwer response" gdy wyjdę z gry, nie mogę do niej wócić. Objawia się to tym, że gdy po ponownym uruchomieniu gry, gdy próbuję wybrać jakąkolwiek opcję z menu głównego wyskakuje mi error 299 - profile in match. Pomaga restart gry, ale nie zawsze. Prosiłbym o pomoc, bo uniemożliwia to normalną grę. Specyfikacja: -8 GB RAM -Karta graficzna: Radeon R9 380X -Procesor: IntelCore i5 4690K Upload / Download: 1,09 Mbps/ 2,64 Mbps Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damiano Posted July 4, 2017 Author Share Posted July 4, 2017 @Amasafix Problem ten został już zgłoszony jeżeli pojawi się jego rozwiązanie to zostaniesz o tym poinformowany. Zachęcam również do śledzenia tego tematu: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AKC_TOFIK_83_PL Posted July 9, 2017 Share Posted July 9, 2017 Witam od wczoraj mam błąd 299 i nie mogę nic zrobić , nie pomogło przeinstalowanie gry zresetowanie konta , praktycznie całkowicie uniemożliwiło mi to grę. Proszę o pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reconic Posted July 9, 2017 Share Posted July 9, 2017 25 minutes ago, TOFIK_83_PL said: Witam od wczoraj mam błąd 299 i nie mogę nic zrobić , nie pomogło przeinstalowanie gry zresetowanie konta , praktycznie całkowicie uniemożliwiło mi to grę. Proszę o pomoc Problem po stronie serwera. Musisz trochę poczekać i spróbować ponownie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bastin007 Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 Opis błędu :podczas włączania gry przez plik .exe nic się nie dzieję a przez lancher po kliknięciu play chwile pisze in game i zaraz wyskakuje okno od report ów błęndów Specyfikacja komputera: RAM 8GB model karty graficznej GTX1050Ti model procesora i3-6100 Upload / Download :200kb/2mb Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bastin007 Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 dodam że usunięcie i ponowna instalacja gry i lanchera nie pomogła Specyfikacja komputera: RAM 8GB model karty graficznej GTX1050Ti model procesora i3-6100 Upload / Download :200kb/2mb Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piro99 Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 Mam bardzo poważny problem z grą, a raczej z stabilnością połączenia z nią. Dziś grałem i przez ok. 20 min było wszystko ok. A potem utracono połączenie z serwerem i jakby ktoś postawił między mną a grą mur. Co 5 s. wywala. To zdarzało się wcześniej, ale bardzo rzadko, a po nowym patchu praktycznie nie jestem w stanie ukończyć żadnego rajdu. Po prostu nie da się. Dodam, że mieszkam w mieście, a samo połączenie jest raczej ok. nie jest to super szybkość, ale daje spokojnie radę. W innych grach nie ma tego problemu. Specyfikacja komputera: RAM 16 BG GPU GTX 1060 3 gb CPU I-6 6700 k Upload/Download 7,92 MBps/ 9,53 MBps Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mefedron Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 (edited) Po aktualizacji w niedziele mam problem z uruchomienia gry. Zgłoszono tydzień minął i nic. Co z tym można zrobić Edited September 22, 2017 by Mefedron Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiru Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 3 hours ago, Piro99 said: Mam bardzo poważny problem z grą, a raczej z stabilnością połączenia z nią. Dziś grałem i przez ok. 20 min było wszystko ok. A potem utracono połączenie z serwerem i jakby ktoś postawił między mną a grą mur. Co 5 s. wywala. To zdarzało się wcześniej, ale bardzo rzadko, a po nowym patchu praktycznie nie jestem w stanie ukończyć żadnego rajdu. Po prostu nie da się. Dodam, że mieszkam w mieście, a samo połączenie jest raczej ok. nie jest to super szybkość, ale daje spokojnie radę. W innych grach nie ma tego problemu. Specyfikacja komputera: RAM 16 BG GPU GTX 1060 3 gb CPU I-6 6700 k Upload/Download 7,92 MBps/ 9,53 MBps Jakiego dostawce internetowego masz ? Czyżbyś miał internet mobilny z Orange? rozłącza Ci całego neta czy aby tracisz połączenie z grą? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piro99 Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 Dostawca to UPC, i nie nie rozłącza mi całego neta, tylko wywala z serwera. W innych grach nie ma w ogóle takiego problemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts