Jump to content

Frågor från emissarierna till utvecklarna


tobiassolem
 Share

Recommended Posts

Vänner, vi beslutade att ställa utvecklarna av EFT några frågor.
Material samlades in av emissarierna från deras communities.
Vi presenterar här en liten sammanställning.

F: Vänligen berätta hur ni skapar en roadmap för att lägga till vapen i spelet? Hur bestämmer ni vilket vapen ni ska lägga till nästa patch? Vad låg bakom beslutet att lägga till den nästan okända DT MDR som den första bullpupen, när det finns mycket mer kända "varumärken" som, som gästar i reklam, som skulle locka mer intresse för den patch där de introduceras, och spelet som helhet - AUG i det här fallet.

S: Det finns en plan, en lista över vapen som skapades i ett tidigt skede av spelets utveckling. Vissa vapenprover, som DT MDR, togs från Contract Wars för att närmare binda båda projekten till samma universum. Dessutom lägger vi till vapen som vi gillar, inte som för närvarande är fashionabla och i trenderna. Därefter skickas vapnen från listan i ordning beroende på modellernas komplexitet, till outsourcad personal eller tillverkas på kontoret, under ledning av vapenspecialisten Vlad. Efter att ha skapat modeller överförs projektet till animatörer och programmerare. Om vapnet har ytterligare parametrar som inte fanns på andra vapen, till exempel på PPSH, skjutning med en öppen bult, läggs dessa till och därefter poleras dessa funktioner, och först då läggs vapnet till spelet.
 

F: Kan du vänligen fixa felfönstret på loppmarknaden när mängden inköpta varor är större än vad säljaren har och ersätta det med "köp av allt" som återstår med motsvarande prisomvandling?

S: Det här felet fixas i en av de kommande korrigeringarna.


F: För länge sedan fick vi funktionaliteten "loppmarknad". Vad sägs om den lika viktiga "Auktionen"? Berätta hur det kommer att bli. Är det planerat i 0,13 patchfamiljen?

S: Det är inte ett faktum att det kommer att vara i 0,13-patchfamiljen. Vi är inte säkra på om det behövs en auktion i spelet, eftersom loppmarknaden också i viss mån utför en auktions funktion.

F: Har du någonsin fått idén att flytta en del av EFT till virtual reality? Tycker du att den här branschen är lovande? En slags EFT VR: experimentell DLC i Hideout, där du kan snurra, demontera och skjuta med flera vapen och interagera med Hideout-miljön.

S: Ja, något liknande planeras, men mycket senare.


F: Kommer spelets huvudtrailer att redigeras för utgivningen som har varit med oss sedan 2015?

S: Det kommer att finnas en ny släpptrailer. Det finns ingen information ännu om detta kommer att vara en cgi trailer.

F: Är det planerat att vara möjligt att lämna Hideout till en liten plats för "personligt bruk" med ett skjutområde för skjutvapen på långa avstånd? Eller kanske en plats för "personlig användning", som är planerad för en liten grundutbildning ?

S: Det finns några planer för prickskytte. Men vi funderar fortfarande på hur det kommer att se ut.


 

F: Finns det några planer på att införa en motåtgärd för spelare som använder olika betalda VPN-servrar? Är det planer för vissa regionala begränsningar för spelare som kommer från Kina att spela på europeiska servrar? Jag förstår att detta är en spårfråga, men jag vill veta. Tja, eller vill du klargöra utan några strömlinjeformade ord, om begränsningen kommer att påläggas kinesiska spelare endast på Kinas territorium?

S: Regionala begränsningar finns redan. Kina är redan isolerat i sin region. Men nu använder många kineser VPN, vi kan inte helt förbjuda dess användning eftersom vi kommer att förlora ett stort antal spelare.

 

F: Jag kommer fortfarande att ta upp den gamla frågan, är det planerat att införa vapenremmar, tvåpunkts, trepunkts, även utan animering (även om var är den utan den), men detta i verkligheten gör att du snabbt kan ändra huvudvapen till en pistol och vice versa? (för i slutändan kommer du också att göra pistolkulor farligare).

S: Mekaniken för snabb, taktisk vapenbyte (hastighet, återställning) kommer att introduceras. Det är möjligt utan visuell framställning av själva selen.


 

F: För inte så länge sedan släppte Kalashnikov-koncernen en serie videor om fotografering av AK-seriens undervarianter (det fanns också en PKK och en PPSH). kommer samma beteende av vapen att genomföras, såsom överhettning av pipan, eld, för ofta i ett raid, precis samma, skjuts cirka 200-300 skott mot motståndare, eller ännu mer.

S: Överhettningen av vapnet är schemalagd. I de kommande versionerna.


 

F: Den bärbara ammunitionen i västar kan också skadas av fiendens eld, och fyllda magasiner kan också vara ett ofrivilligt skydd (typ av), är detta planerat?

S: Vi tänkte på det. Det minsta skyddet kan vara möjligt, det beror på västernas konfiguration. Vi vill göra detta korrekt och effektivt. Det tar tid och ansträngning. Men artiklarna själva kommer att visas på västar. Och det kommer också att vara bärbara rustningsplattor.

 
F: Kommer det att finnas en grundläggande skillnad mellan kultister och vanliga SCAVS (utöver förgiftade vapen / ammunition)? Nämligen: kommer de att komma i konflikt med scavs / raiders / FN (för nu kommer inte bots i konflikt med varandra); sättet för beteende och rörelse på kartan kommer att likna scavs (relativt bindning till ett visst område) eller det kommer att patrullera / flytta runt kartan; kommer det att finnas en kultists egen voice-over?

S: Cultists är ett stängt ämne. Spelare kommer att lära sig allt i framtiden.


 

F: Kommer mekanik för föremål och utrustning som finns i västen / fickorna / ryggsäcken att implementeras i framtiden när de träffas (Ja, någon likhet med vad som var i DayZ, men förmodligen inte så förstörande)? Mekaniken är inte entydig, eftersom å ena sidan kan bytet skadas, helt eller nästan helt så att allt spelare som görs i raidet kommer att försvinna och han kommer att stå kvar med ingenting; å andra sidan - det sammanfaller något med det önskade konceptet, uttryckt av Nikita, när spelaren måste välja: han vill slåss eller komma ut.

S: Det är för tidigt att säga. Detta är verkligen realistiskt, men det är en stor mängd arbete: att skapa skadade föremål, deras egenskaper efter skador, och så vidare. Kanske kommer något liknande att hända i framtiden. Tiden får avgöra.

 

F: Jag skulle vilja förmedla en annan fråga / förfrågan som dyker upp då och då när jag spelar i en grupp: är det möjligt att flytta redo-knappen i lobbyn till ett annat ställe för att undvika att du klickar av misstag efter nästa knapp. Ibland kan man trycka på knappen redo på av vanan att spela solo (bara hoppade över lobbyn), och ibland när man vill gå med i gruppen som en scav (när man går som en scav finns det inget fönster med en karta och försäkring, och ditt finger försöker göra ett par extra klick - som ett resultat hoppar vi igen in i lobbyn, laddar upp i raidet, klickar tillbaka ...).

S: hela användargränssnittet planeras omarbetas, inklusive knappöverföring.

 

F: Det finns intressanta patroner med 5,7 * 28 kaliber, nämligen Vanguard V57, Elite T6, VBR "TB", VBR "B2F" planerar du att lägga till dessa patroner i spelet, eller en av dem?

S: Denna fråga kommer från kategorin "tusentals frågor om människor som förstår ämnet och hela tiden hittar något". Olika patroner planeras i framtiden. Det är värt att förstå att det finns många prover, typer och märken av patroner. Vi kommer att uppmärksamma dessa patroner, se om de är intressanta och introducera dem förr eller senare. Eftersom vi är intresserade av allt som sticker ut. Tack för idéerna du skickar till oss.

 

F: Finns det några planer på att uppdatera PostFX? Nu fungerar postfixen i raid, och lobbyn och inventeringen förblir oförändrade. Det ger trötthet i ögonen.

S: Ja, vi vill att PostFX ska fungera i menyn. När? Vi kommer att försöka göra det inom en snar framtid.

         

F: I en av de kommande uppdateringarna var det planerat att införa ett system i spelrapporter om fuskare. Tyvärr diskuterades inte detta ämne i den sista podcasten. I detta avseende skulle jag vilja ha en uppdatering om detta - när jag kan förvänta sig att det introduceras, och mekanismen för hur det kommer att fungera själv, om möjligt ...

S: Ett detaljerat rapportsystem planeras. Du kommer att kunna rapportera dålig serverprestanda i realtid så att vi snabbt kan vidta åtgärder på servern. Du kan också rapportera ett felaktigt smeknamn och potentiell fuskare.

 

F: Finns det några planer på att lägga till HitBox av plattor för skottsäkra västar? Om så är fallet, kommer PMC: s eget HitBox-system att omarbetas?

S: Svaret på denna fråga har redan givits något högre.

 

F: Om du jämför det nuvarande ekonomiska läget med utgivningen av spelet, hur mycket kommer du att komplicera eller göra livet lättare för spelare? (Vilket betyder hur svårt / enkelt det blir att bli rik).

S: det är planerat att göra livet svårare för spelare i ekonomiska termer. Spelet följer denna riktning från början. För att spelaren ska bli rik måste den försöka väldigt hårt. Om du vill tjäna pengar? Dessa kommer att vara tydliga och enkla mekaniker. Om du blir rik är vi emot det. Du måste göra en ansträngning.

 

F: Hur möjligt är det i detta utvecklingsstadium att ombalansera alla vapenmodellerna i spelet så att åtminstone för de mest populära vapnen finns flera "meta"-byggnader för att åtminstone återställa lite till den ursprungliga idén om "gunporn", och spelare åtminstone valt några vapen inte bara för bra värde i indikatorerna, utan också för ett trevligt utseende? För tillfället har varje vapen ett build-alternativ med bästa prestanda. Detta är inte så realistiskt - det kan inte vara så att samma förinställda vapen kommer att vara lika ergonomiskt och bekvämt för olika människor.

S: Vi introducerar ständigt olika mods. Många mods har ännu inte lagts till i spelet. Vi introducerar dem gradvis och korrigerar dem delvis. Vissa mods skiljer sig bara visuellt från varandra, men de har identiska egenskaper. Så ja, små justeringar görs ständigt, men total återbalansering i det nuvarande utvecklingsstadiet kommer inte att vara tillräckligt effektiv. Full återbalansering av alla artiklar kommer att göras efter att alla huvudobjekt har lagts till (moduler, mods, pipor osv.).

 

F: Kommer Unity 2019 att lägga till mer funktionalitet? Hur kommer Unity 2019 att hjälpa utvecklare?

S: Vi kan inte ge ett specifikt svar på ämnet Unity 2019 ännu. Övergången till Unity 2019 är planerad. Det finns ganska många skillnader från 2018-versionen, vi kommer fortfarande att studera och experimentera i detta avseende.

 

F: Berätta om arenans status. När ska vi förvänta oss det?

S: Arenan är inte klar just nu. Det finns inga exakta datum ännu. Men arenan kommer definitivt att komma.

 

F: Nyligen publicerade foton som visar en minskning av "stutters" och minnesanvändning. Kan du berätta mer om detta? Vad exakt har förändrats och kommer det att bli liknande förändringar i framtiden?

S: Det kommer definitivt att finnas liknande diagram i framtiden. Vi har statistik över "långa" stopp, när bilden stannar mer än i 1000 ms (1 sekund eller mer) - i själva verket är det en frysning. Sådana frysningar måste korrigeras. Nu är det färre av dem, cirka 40% har det minskat. Det finns dock fortfarande frys som kommer att fixas i varje ny patch. Detta kommer särskilt att framgå i 0.12.7 och 0.12.8. Detta är ett långvarigt problem som vi ständigt har kämpat, kämpar och kommer att fortsätta slåss mot.

 

F: När kommer du att lägga till berättelsen/uppdragen som är relaterad till Tarkovs huvudquestlinje?

S: Storyline-uppdrag läggs till innan spelet släpps. Detta är en av de intressanta och förväntade sakerna. Det kommer att finnas en hel del intressanta "plot twists" i Tarkov.

 

F: Användningsområdet för granater är mycket begränsat på grund av deras extremt lilla explosionsradie. Mot bakgrund av alla granater som presenteras i spelet är det bara f-1 som sticker ut på grund av den lilla chansen att träffa fienden med ett fragment på avstånd, men dessa fragment är för få. Under en längre tid kan explosionen av en granat inte förvirra eller bedöva spelaren. Och den visuella effekten av explosionen i spelet är inte särskilt lik IRL: du behöver mer rök och mindre blixt. Kommer det att göras något åt det?

S: Explosionseffekten liknade ursprungligen ARMA-projektet, men vi experimenterar ständigt med dessa parametrar. Explosionen kanske inte så lik den verkliga, Nej, men vi bromsade medvetet effekten av explosionen lite. I verkligheten är den mycket snabbare och mindre märkbar för ögat. Vi är inte överens om splittret, det är ett ganska skakigt ämne. Experter som spelade vårt spel noterade att allt implementerats på en bra nivå - granater fungerar på olika sätt. Det kan aldrig garanteras 100% att en granat fungerar exakt som du tror att det kommer, precis som i verkligheten. Jag vill också nämna att de granater vi har fungerar korrekt. Om du till exempel lägger dig ner som skydd mot granaten med fötterna mot den får du skador på benen. Du kan också ligga på granaten och därmed "täcka" den med dig själv.

 

F: Zoomen (kraftig minskning i fov) på hela bilden stör i hög grad komfortabelt sikte. Vissa detaljer i periferin kan inte ses på grund av det. Kan vi ta bort zoomningen eller lägga den i en separat inställning?

S: Zooma in spelet är en nödvändighet. Detta görs för att normalisera synen på ögat. Om du gör detta med en kamera, kommer det att leda till olika visuella buggar.

 

F: Och hur är det med kultists skjutvapen? De kommer inte bara att springa runt med knivar, eller hur?

S: Vi har redan pratat om kultister. Detta är en överraskning.

 

F: Rent teoretiskt, efter utgivningen, är det möjligt för spelare att ha möjlighet att modifiera spelet? Eller att ha en editor. Det skulle vara coolt. Jag är säker på att bland tarkovianerna finns det begåvade killar som kan göra något intressant av mods, även om det kommer att finnas mycket skräp: Glock-18, skjuta VOGs, scavs med 10 000 hp. Men! Kan vara något tillräckligt och coolt, till exempel fankartor och egna mods. Detta skulle förlänga spelets liv. Allt detta görs naturligtvis bara av spelarna och på deras lokala servrar. Detta är bara i teorin, men mods är mycket intressant.

S: Modifiering är verkligen en mycket viktig aspekt i många spel med en spelare, men för multiplayer-projekt är det fullt med nyanser och problem med balans och buggar. Nej, vi planerar inte att introducera denna mod-supportfunktionalitet.

 

F: Utbudet av termisk optik har problem. Tror du att ändra dem och göra dem mer realistiska (så att du inte kan se genom glas) och balansera dem genom att minska risken för spawn?

S: Balansering av "thermal optics" kommer att utföras, inklusive efter att vi lagt till alla huvudmodeller av optik och mekanik i spelet. Till exempel kommer det att finnas batterier för värmesiktet. I vilket fall som helst är dessa sikten inte i sin slutgiltiga tappning ännu.

 

F: Många ber om att flytta behandlingsskärmen från * post-raid * till * pre-raid * så att passiv läkning kan fungera. Färre kommer också att starta en raid med ofullständig hälsa.

S: Den här skärmen kan inte flyttas, eftersom den innehåller "post-match" -information om den mottagna skadan, typen av kaliber och så vidare. Men vi har också en separat tjänst planerad och en meny från terapeuten.

 

F: Planerar du att göra oss kunna avbryta en vänförfrågan i framtiden?

A: Planerad. Denna uppgift har funnits på listan under lång tid, och vi kommer definitivt att genomföra den.

 

F: PostFX är en bra sak, kommer det att vara möjligt att binda två eller flera förinställningar per tangent?

S: Ytterligare förinställningar kan läggas till, men det är inte meningsfullt att ange bindningar på förinställningen, eftersom det kan leda till oärliga situationer i raid. Spelare byter förinställningar när de kommer in i mörka rum som exempel. Detta är inte lämpligt.

 

F: 1911 har ett ganska sofistikerat modifieringssystem, inklusive till exempel förmågan att ersätta avtryckaren och hammaren. Finns det planer för en liknande mer detaljerad modding av resten av vapnen?

S: Mer detaljerad modding planeras. Till exempel kan du ändra AK-gasblocket, ändra stiften och så vidare. Ett stort antal olika mods modelleras redan för 1911.

 

F: Finns det några planer på att förbättra mekanismen för prickskytte (mer komplex optik, kulfysik, vind)?

A: Planerad. Det finns specifika, mycket seriösa planer för att implementera "sniper craft" - rätt drift och hastighet på kulan, korrigeringar och så vidare.

 

Fråga: Finns det några planer på att skapa ett klanstridsläge i arenan i framtiden?

S: det är för tidigt att säga. Arenan är i design-dokumentstadiet.

 

F: Hur ser du slutspelets innehåll och spelarens framsteg när spelet är fullt utvecklat? Alla lägen, uppdrag och platser läggs till i spelet.

S: Detta är en mycket komplex och svår fråga. Slutspelinnehåll i spelet kommer att behövas. Tarkov kan slutföras - spelaren kommer att kunna utföra "Escape from Tarkov". Då kan spelaren fortsätta spela och utforska spelvärlden, använda DLC och sträva efter sina mål.

 

F: Sedan övergången till Unity 2018 har skuggavgivningsavståndet nästan ingen effekt på prestanda. Trots detta låter spelet dig minska skuggorna i sådan utsträckning att mörka områden blir ljusa så att spelare som gömmer sig där tror att de inte är synliga. Finns det planer på att lösa det här problemet?

S: Naturligtvis är det planerat. Avståndet mellan skuggorna kommer att fastställas. Detta kommer definitivt att fixas.


 

F: Röstkommandon och gester kan endast användas med F1-F12. Är det planerat att kunna ändra dessa tangenter till en kombination av andra nycklar (till exempel ALT + något)?

S: Olika förbättringar av bindningar planeras. Detta förslag kommer att beaktas.


 

F: För närvarande, om du köper ett objekt som finns i raid på en loppmarknad, kommer det att förlora * som finns i en raid * -tagg. Är det så det var avsett, eller är det ett fel? En ganska viktig sak efter släppet av patch 12.6.

S: Detta är inte ett fel. Funktionen är utformad så här.


 

F: Kommer det ytterligare uppdrag i 0.12.6? Kanske fler uppdrag för att öppna olika kläder. Gemenskapen gillade dessa uppdrag.

S: Uppdrag läggs inte till i 0.12.6, men några av dem kommer att visas i 0.12.7. inklusive uppdrag att låsa upp kläder i framtiden.


 

F: Är det möjligt att lägga till någon funktion mot fuskare? I samma Call of Duty tillkom Warzone som länkar telefonnumret till spelkontot.

S: Den här funktionen är mycket intressant och definitivt viktig. Men här är det värt att förstå att detta är en ganska komplex lösning. Till exempel sker en överföring av personuppgifter (GDPR *host*). Inte alla spelare kommer att gilla det. En sådan åtgärd i samma "Call of Duty Warzone" tvingas, eftersom detta är ett F2P-projekt - vem som helst kan skapa ett nytt konto och fortsätta använda fusk. I vårt fall måste en fuskare köpa en ny version av spelet, samt köpa ett ganska dyrt fusk. Men det är fortfarande ett bra system. Om det finns ett akut behov av detta system kommer vi att införa det och implementera det. Vi har alltid haft och har fortfarande alternativ för att bekämpa fuskare.

 

F: Kommer det att fungera som att "cooka" och kasta en granat (hålla den i handen och kasta den efter en stund)?

A: Planerat.


 

F: Nikita talade nyligen om rollspelfunktionen i Escape from Tarkov. Kommer detta system att finnas tillgängligt för solospelare?

S: Varje spelare kan välja sin egen riktning och mål i raid. Vi försöker inte begränsa spelare i spelstilen. En solospelare är mer enhetlig och kan kombinera alla spelstilar.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...