Niewiarygodny Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 (edited) Jako iż nie każdy operuje językiem angielskim, a chciałby dowiedzieć się co pojawi się w patchu to postanowiłem przetłumaczyć informację na temat patcha 12.6. Bierzcie pod uwagę, że tłumaczenie nie będzie idealne, czasami pozostawię angielskie słowo, bądź czegoś nie przetłumaczę bo nie będę potrafił przetłumaczyć tego z sensem, lub nie będzie to miało znaczenia jak np. przeróżne naprawy bugów, gdzie sam nie wiem jak coś działało więc ciężko mi to przetłumaczyć. Jeżeli ktoś z BSG chcę poprawić/zmienić/skorzystać z tłumaczenia to proszę bardzo, ja rozumiem, że jest ich mało i nie mają zbytnio czasu na tłumaczenie. To tyle jeżeli chodzi o wstęp. Drodzy Uciekinierzy! Jutro o 11.00 czasu Moskiewskiego, planujemy rozpocząć instalowanie aktualizacji 0.12.6.7456. Moskiewskiego Zajmie to od 3 do 5 godzin, a gra będzie zatrzymana na ten czas. Będzie globalny wipe (resetowanie wszyskich postaci/całego postępu). Wipe nie będzie mieć wpływu na zapisane presety broni oraz na poznane przedmioty (Wyexaminowane?) w handbook'u. Lista zmian: Added: “Captcha” zostanie dodana na flea markecie. Jeżeli będzie jakaś podejrzana akcja na flea markecie i podczas handlowania, "captcha" może się pojawić Jeżeli wprowadziłeś captche niepoprawnie 3 razy, to dostęp do flea marketu zostanie zablokowany na 5 minut, po tym czasie będzie musiał wprowadzić captche ponownie, żeby kupić przedmiot Każda kolejne błędne wprowadzenie captchy (3 próby) przedłuży czas bana na flea market Dostęp do handlowania nie będzie zablokowany, będzie natomiast wymagać wprowadzenie captchy Wszystkie magazyny, dla wszystkich edycji, powiększą się o 2 rządki (+20 kratek) Poprawa wyświetlenia obiektów za pomocą termowizyjnych urządzeń. Poprzez termowizyjne urządzenie, tak jak w prawdziwym życiu, będzie niemożliwym dostrzeżeniem przeciwników, którzy znajdują się za szybą Możliwość wychylania się podczas leżenia Dodano pierwszą implementację wersji Steam Audio , skupiona na polepszeniu pozycji dźwięku w grze, może być ona włączona w "“Steam Audio: Binaural audio”" w opcjach gry. Ta opcja jest domyślnie wyłączona Teraz nie możecie sprzedawać przedmiotów na flea markecie, które nie zostały znalezione "Found in raid". Ta zasada nie obowiązuje broni Poprzez połączenie stosu przedmiotów z statusem "found in raid" , z stosem przedmiotów bez tego statusu, wszystkie przedmioty w tym stosie, stracą status "Found in raid" Przedmioty schowane do secure kontenera otrzymają status "Found in raid" tylko jeżeli opuścimy mapę z statusem "Survived" (status "Ran through" nie liczy się) Kiedy opuścisz mapę z statusem "run through' albo poprzez śmierć, wszystkie wyniesione przedmioty stracą status "znalezionych w rajdzie" Jeżeli wejdziesz na rajd z przedmiotami, które mają status "Found in raid", przedmioty te stracą ten status Kiedy kupisz przedmiot za pomocą flea marketu, przedmiot ten straci status "Found in raid" Nagrody za questy, przedmioty wytworzone w kryjówce, dropy oraz przedmioty zdobyte za pomocą "scav box'a" będą miały status "found in raid" Wszystkie przedmioty u Fenca nie będą miały statusu "found in raid" A large number of UI layout edits and UI bug fixes Liczba użyć przedmiotów (Paliwo, medykamenty itd.) będzie wyświetlana w interfejsie flea marketu Ikony walut na flea markecie mają inne kolory 5 nowych częscie dla AR-15/m4, niedostępne od handlarzy (Będziesz musiał szukać ich na mapach oraz w ewkipunku botów) Nowe ubrania - BEAR - top " Tigr” - BEAR - pants from " Zaslon” equipment kit - USEC - Urban Responder - USEC - Deep Recon pants - Scavs - Motocross Jacket Nowy sprzęt Optymalizacje: Optymalizacje CPU Optymalizacje dzwięku Optymalizacje "casing" (obudowy/zasłony?) i błysków z lufy Optimizing the creation of decals Ulepszania AI: Ulepszenia zachowania zwykłych scavów, teraz mogą oni współpracować ze sobą Naprawiono bug kiedy gracz mógł wpaśc w nogi bota, a bot nie mógł go trafić Naprawiono bug gdzie Gluhar i jego obstawa nie reagowała na przeciwników Naprawiono bug gdzie Gluhar nie reagował na strzały i śmierć jego obstawy Naprawiono bug gdzie obstawa Sthurmana nie zajmowała pozycji Obstawa Sthurmana nie będzie już biegać pomiędzy punktami kiedy są w stanie spokoju (Tzn. nikt do nich nie strzela/nie strzelał) Boty nie będą strzelać do scav gracza którzy zabili innego scav gracza (Agressora) Zwiększono różnorodność patroli botów w lokacjach Naprawiono: Bug drgania krawędzi elementów interfejsu Liczniki masterowania jest teraz aktualizowany podczas rajdu Jeden z bugów gdzie gracz nie słyszał upadania granatu Fale w termowizji FLIR Bug that would cause inability to open the inspector of items on quest items Jeden z bugów związany z niepoprawną kalkulacją pieniędzy podczas kupowania przedmiotu Bug gdzie granat nie przelatywał przez okno jeżeli został on rzucony zbyt blisko okna Bug gdzie postać mogła przenikać przez obiekty jeżeli gracz zmienił na broń białą podczas sprawdzania trybu strzelania Bug gdzie obraz w nieaktywny optykach był zamrożony jeżeli kilka optyk było zainstalowanych Bug z niemożnością skończenia questa jeżeli gracz stracił połączenie z serwerem podczas wybierania qustowego przedmiotu Bug gdzie obraz z celownika był zamrożony po dołączeniu z powrotem do gry Głośność dźwięku przyłbic, czołgania się, braku powietrza postaci z trzeciej osoby Naprawiono na flea markecie: Layering of the offer description in fleamarket UI Bug polegający na odjęciu dwukrotnej liczby przedmiotów od handlarza podczas kupowania dwóch przedmiotów Bug of overlapping the drop-down list of filters with elements of the offer list interface Ulepszono wyświetlanie limitów podczas kupowania Wyświetlanie maksymalnej ilości przedmiotów podczas kupowania pojedynczej oferty z wieloma przedmiotami Bug z niemożnością kupowania kilku przedmiotów za pomocą barteru Naprawiono w presetach: Bug z wybieraniem zablokowanych ofert, jeżeli zaznaczona podczas kupowania przedmiotów dla presetu "Select all" Zablokowanie interfejsu na flea markecie, podczas kupowania przedmiotów na preset, wynikiem czego był błąd Wiele innych napraw: Bug gdzie postać mogła przejść do pozycji czołgania się podczas skoku Zablokowanie examinowania przedmiotu, jeżeli gracz zaczął examinować przedmiot w handbooku Błąd związany z poruszaniem się, kiedy postać mogła zwiększyć swoją prędkość podczas biegania i skakania Bug gdzie ponowne połączenie do gry będąc w budynku prowadziło, że nie wszystkie dzwięki zmieniły się na dźwięki w budynku Bug gdzie nie było animacji ataku bronią biała podczas czołgania się Bug when a broken visor was visible against the background of the preset or modification screens in the Hideout Spamowanie błędu AI na serwerze związany z wyszukiwaniem ścieżki przez bota Spamowanie błędu klienta “Graphics.CopyTexture called with null destination texture” podczas otwierania ekwipunku Brak dźwięków podczas zmieniania przybliżenia w niektórych celownikach Błąd kiedy czas magazynowania przedmiotu miał ujemną wartość podczas otwierania okna albo odbierania maili Bug który nie wyświetlał listy gracza do zaproszenia Bug który stwarzał, że usunięte wiadomości pojawiały się podczas wysyłania nowych wiadomości Fixed incorrect position of the “Old school" bottom clothing icon Duża liczba napraw w lokacjach (błędy wizualne, zderzenia fizyczne, itd) Wiele zmian lokalizacji Wiele zmian związanych z animacjami Wiele poprawki sieciowe Duża liczba zmiana technicznych związanych z poprawią stabilności gry Zmieniono: Usunięto powiadomienie dźwiękowe o skończeniu tworzenia przedmiotu podczas rajdu Nie można rzucać granatu podczas sprintu Zmieniono warunki odnośnie statusu "Survived". Teraz wymagane jest spędzenie przynajmniej 10 minut w rajdzie albo zdobycie przynajmniej 600 doświadczenia przed opuszczeniem lokacji Zwiększono wymaganą ilość expa do zdobycia pierwszych 20 poziomów postaci Ułatwiono questy Jeager'a Zmieniono różne stare questy, nowe nagrody zostały dodane Wiele zmian dotyczących zmian rzadkości przedmiotów oraz szans na pojawienie się przedmiotu Zwiększono różnorodność przedmiotów, które można znaleźć w skrzynkach/pojemnikach Zwiększono jakość sprzętu zdobywaną po pomyślnym wyjściu z mapy z przyjaznym scav graczem Wiele zmian w charakterystyce przedmiotów Wiele zmian dotyczącą wyposażenia botów oraz scav graczy Wiele zmian odnośnie miejsc pojawiania się przedmiotów Jeżeli ktoś dotarł do tej części i zauważył jakieś rażące błędy to chętnie posłucham ale przy końcu zaczynało mi brakować słów i sił :D. Jak wcześniej wspomniałem kilka informacji na temat naprawy błędów nie przetłumaczyłem bo nie miałem pomysłu jak to napisać po polsku. Jeżeli moje tłumaczenie komukolwiek pomogło to pewnie w przyszłości będę tłumaczył także inne informacje, o ile będę miał czas. Edited May 28, 2020 by Niewiarygodny 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrivateLogin Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 Święto. Ktoś napisał jakiś nowy temat. Wiem... Powtarzam się.. Co dalej z tłumaczeniem gry ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grymson89 Posted May 31, 2020 Share Posted May 31, 2020 Jak tak dalej pójdzie to EFT upadnie moment. Już wielu graczy dało sobie spokój. Gdzie obietnice nowej mapy? Poszerzenia Customów ? Dodania języka PL który podobno jest zrobiony w 100% ? TRA-GE-DIA Robić wipe (którzy tak wszyscy kochają) dla takich śmiesznych zmian ? Dodanie "captcha"? Nie wiem ale pomysł na coś takiego mógł tylko podsunąć ktoś ostro upośledzony... No ale po co dawać stałki cheaterom którzy bawią się na rynku skoro można wrzucić takie ustrojstwo Mówiłem to wielokrotnie ale ta gra sprawiała większą przyjemność po wprowadzeniu Close Bety niż teraz... Dla autora ofc piwko za tłumaczenie pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niewiarygodny Posted May 31, 2020 Author Share Posted May 31, 2020 On 5/28/2020 at 2:54 PM, PrivateLogin said: Święto. Ktoś napisał jakiś nowy temat. Musisz brać poprawkę na to, że w BSG pracuje tylko 2 polaków, którzy zajmują się innymi rzeczami niż tłumaczenie takich patch notesów. Damiano jest bodajże od tech supportu a Theway Emisariuszem na Europę + inne rzeczy (czy cos takiego) On 5/28/2020 at 2:54 PM, PrivateLogin said: Co dalej z tłumaczeniem gry ? 1 hour ago, Grymson89 said: Dodania języka PL który podobno jest zrobiony w 100% ? Tak, z tego co pamiętam to tłumaczenie jest zrobione w 100% ale dlaczego nie jest dodane, nie wiem, pewnie wymaga jakiegoś szlifu czy czegoś (nie wiem, nie znam się). Tutaj macie link do tłumaczenia, jak sami widzicie jest też kilka innych języków, które również są zrobione w 100%. 1 hour ago, Grymson89 said: Gdzie obietnice nowej mapy? Jest tworzona, tyle wiemy, chcieli się wyrobic w 6 msc, coś nie wyszło. 1 hour ago, Grymson89 said: Poszerzenia Customów ? Z tego co się orientuje to poszerzenie customów pojawi się w trakcie 12.6, miało pojawić się w 12.6 (albo nowa mapa, nie pamiętam) ale widocznie się nie wyrobili. 1 hour ago, Grymson89 said: Robić wipe (którzy tak wszyscy kochają) dla takich śmiesznych zmian ? Widocznie wipe był potrzebny w celu sprawdzenia konkretnych zmian/jak ludzie zareagują, jak rynek zareaguje, jak będą wykorzysytwać błędy o których nie pomyśleli (np. nie możesz sprzedać modyfikacji bez z statusu FiR (Found in raid) ale możesz sprzedać broń i na nią nałożyć modyfikacje bez statusu FiR) Czy x bugów naprawdę naprawili, bla bla bla. 1 hour ago, Grymson89 said: Mówiłem to wielokrotnie ale ta gra sprawiała większą przyjemność po wprowadzeniu Close Bety niż teraz... Tak tylko żeby wyjaśnić, dalej jest Closed Beta. Co oznacza, że dostęp możesz dostać lub kupić dostęp. Open Beta jest wtedy gdy gra jest za darmo :D. I żeby nie wyszło, że ja tak bronię Tarkova, ja zdaję sobie sprawę, że Tarkov to gra 10/10 pod względem mechanik, broni, trudności itd. Ale 2/10 jeżeli chodzi o optymalizacje, lagi, serwery, desynci, czyli problemy, które są w Tarkovie od początku. Inaczej, Tarkov to kupa pod wieloma względami ale jedyna taka kupa, dlatego dalej w niego gramy i chcemy wierzyć, że będzie lepiej bo po prostu nie ma innej takiej gry na rynku :). A co do upadku to wątpię, 4.5 k zbanowanych kont w przeciągu 4 dni, to jest 157k euro przychodu (czyli bez żadnych kosztów, podatków itd) to jest dość duża kwota jak na 4 dni, nie licząc nowych graczy. A gracze i tak wrócą, jak BSG doda coś nowego, bo jak powiedziałem, nie ma na rynku nic podobnego do Tarkova. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grymson89 Posted June 2, 2020 Share Posted June 2, 2020 On 6/1/2020 at 12:59 AM, Niewiarygodny said: Widocznie wipe był potrzebny w celu sprawdzenia konkretnych zmian/jak ludzie zareagują, jak rynek zareaguje, jak będą wykorzysytwać błędy o których nie pomyśleli (np. nie możesz sprzedać modyfikacji bez z statusu FiR (Found in raid) ale możesz sprzedać broń i na nią nałożyć modyfikacje bez statusu FiR) Czy x bugów naprawdę naprawili, bla bla bla. Szczerze? Uważam że aktualizację mogą być wgrywane bez wipe'ów. Robią je dla własnej wygody i dla płaczków dla których jest już za nudno (bo przecież sami sobie wpiów zrobić nie mogą ;] ) . Dla mnie osobiście gra po wipe traci sens.. Dlaczego? Od nowa osiągasz to co osiągałeś przez XXX miechów i ponownie robisz bezsensowne i denne zadania które w mojej opinii i wielu innych powinny być dodatkiem do urozmaicenia gry a nie wręcz obowiązkiem (wiadome, bez nich nie wbijesz Traderów). Fajnie że naprawiają błędy, szkoda że naprawią 5 błędów a na ich miejsce pojawia się XX kolejnych. On 6/1/2020 at 12:59 AM, Niewiarygodny said: Tak tylko żeby wyjaśnić, dalej jest Closed Beta. Co oznacza, że dostęp możesz dostać lub kupić dostęp. Open Beta jest wtedy gdy gra jest za darmo :D. Doskonale o tym wiem. Dla tego podkreśliłem "po wprowadzeniu" Swoją droga OB raczej nigdy nie będzie tak samo jak wątpię że wyjdzie kiedyś Pełna Wersja. On 6/1/2020 at 12:59 AM, Niewiarygodny said: A co do upadku to wątpię, 4.5 k zbanowanych kont w przeciągu 4 dni, to jest 157k euro przychodu (czyli bez żadnych kosztów, podatków itd) to jest dość duża kwota jak na 4 dni, nie licząc nowych graczy. A gracze i tak wrócą, jak BSG doda coś nowego, bo jak powiedziałem, nie ma na rynku nic podobnego do Tarkova. Biorąc pod uwagę co dodają to serio wątpię żeby ludzie nagle zaczęli wracać. Prawda że EFT jest grą jedyną w swoim rodzaju jednak w większości dodają rzeczy utrudniające rozgrywkę. Niestety ale twórcy zamiast słuchać graczy (normalnych jak ja czy Ty) wolą słuchać płaczu stremerów że gra za łatwa etc. Stremerów którzy korzystają z programów takich jak AutoClicker albo dla których jest za łatwo bo mają opłaconych ludzi którzy im przynoszą itemy ;] Fajnie że wspominasz o cheterach. Fajnie też że twórcy pozwalają im kupować kolejne wersje gry i kontynuowanie psucia zabawy innym. Umówmy się ale co dla zachodniego dzieciaka jest wydać raz na miesiąc paręnaście ojro albo funtów na Standard E. ? pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niewiarygodny Posted June 3, 2020 Author Share Posted June 3, 2020 12 hours ago, Grymson89 said: Szczerze? Uważam że aktualizację mogą być wgrywane bez wipe'ów Nie wiem, nie znam się na tym, nie jestem programistą ale wiem jak to wyglądało kiedy pracowałem z programistami i jedna zmiana potrafiła zepsuć cos, co było z tym kompletnie nie związane i było dodane x czasu temu. Także jestem w stanie zrozumieć, że wolą zrobić wipie niż żeby wyskakiwały ludziom błędy bo jakaś tam zmiana namieszała. 12 hours ago, Grymson89 said: Swoją droga OB raczej nigdy nie będzie tak samo jak wątpię że wyjdzie kiedyś Pełna Wersja. Mnie bawi fakt, że pierwszy raz o OB usłyszałęm 3/4 lata temu, potem przez następne 2 lata w "planach na kolejny rok" mówili "przygotwanie serwerów na OB" 12 hours ago, Grymson89 said: Niestety ale twórcy zamiast słuchać graczy (normalnych jak ja czy Ty) wolą słuchać płaczu stremerów że gra za łatwa etc. To tutaj muszę Ciebie zmartwić bo ja akurat należę do grupy osób która uważa, że Tarkov powinien być trudny, trudniejszy niż jest teraz :). FiR status bardzo mi się podoba (i to, że trzeba wyjść z mapy). Mam nadzieję, że kiedyś zablokują wkładanie przedmiotów do SC podczas rajdu. I czekam na nerfy lootów, gdzie chodzenie w pancerzu klasy 5+ bedzie rzadkoscią. 12 hours ago, Grymson89 said: Fajnie też że twórcy pozwalają im kupować kolejne wersje gry i kontynuowanie psucia zabawy innym. Odnośnie tego. Z tego co pamiętam to cheaterzy są flagowani (czasami) i bardziej ich "obserwują". 13 hours ago, Grymson89 said: Umówmy się ale co dla zachodniego dzieciaka jest wydać raz na miesiąc paręnaście ojro albo funtów na Standard E. ? No tutaj się zgadzam ale wolę, żeby BSG zarobiło te paręnaście ojro więcej ale usprawnili za te pieniądze anti cheata/dodali coś nowego/cokolwiek, przeżyję spotkanie z cheaterem raz na xx rajdów (mam 35 poziom, widziałem prawdopodbonie 2 cheaterów). Umówmy się, nie ma gry bez cheterów :). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grymson89 Posted July 1, 2020 Share Posted July 1, 2020 On 6/3/2020 at 2:04 AM, Niewiarygodny said: To tutaj muszę Ciebie zmartwić bo ja akurat należę do grupy osób która uważa, że Tarkov powinien być trudny, trudniejszy niż jest teraz :). FiR status bardzo mi się podoba (i to, że trzeba wyjść z mapy). Mam nadzieję, że kiedyś zablokują wkładanie przedmiotów do SC podczas rajdu. I czekam na nerfy lootów, gdzie chodzenie w pancerzu klasy 5+ bedzie rzadkoscią. I właśnie przez ludzi Twojego pokroju i wysłuchiwanie lamentów jak to gra jest łatwa etc i twórcy wymyślają debilizmy typu "nie można sprzedać na markecie bo nie jest znalezione w rajdzie" (to chyba tez realizm o który walczycie" albo "zużywanie się kluczy" Twórcy zamiast skupić się na zrobieniu porządku z serwerami etc dodają jakieś śmieci które w żaden sposób nie poprawiają gry. Pominę już fakt respienia po czasie. Stwierdzam tylko że ten wipe jest totalnym nieporozumieniem i gra chodzi gorzej niż kiedykolwiek. Pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niewiarygodny Posted July 1, 2020 Author Share Posted July 1, 2020 2 hours ago, Grymson89 said: twórcy wymyślają debilizmy typu "nie można sprzedać na markecie bo nie jest znalezione w rajdzie" To jest przeciwko RMT. Czy pomysł mi się podoba? Średnio. Czy sam zamysł swoją drogą jest ok? Tzn. zmuszenie graczy na wychodzeniu z mapy, jeżeli chcą progressować w questach/zarobić więcej? Oczywiście. Czy gra jest trudna w porównaniu do innych gier? Tak. Ale czy gra sama w sobie jest trudna? Nie. Bo nie możesz mi powiedzieć, że skoro osoby z SR na poziomie 10-20% mają w stashu po kilkanaście milionów to gra jest "trudna" i "ciężko w niej zdobyć sprzęt". Trudne są mechaniki ale nie sama gra/zarabianie w niej. 2 hours ago, Grymson89 said: (to chyba tez realizm o który walczycie" Tak jak powiedziałem, nie wiesz dlaczego coś zostało dodane - nie zgaduj, dowiedz się, bo potem wychodzisz na głupka. 2 hours ago, Grymson89 said: "zużywanie się kluczy" Ludzie zapominają, że to dalej jest gra. Że to nigdy nie będzie "realne życie". Tak więc takie mechaniki są jak najbardziej ok. 2 hours ago, Grymson89 said: Twórcy zamiast skupić się na zrobieniu porządku z serwerami etc dodają jakieś śmieci które w żaden sposób nie poprawiają gry. No tak, ponieważ cały 80% ludzi powinno siedzieć na dupie i nic nie robić i czekać aż te 20% (% nie są dokładne, tak o je podałem) poprawi serwery, stabilność gry oraz inne problemy. To ma sens! Ludzie po raz drugi. Zapominają, że w firmie pracują różni ludzie, którzy posiadają różne umiejętności. Tam nie ma magicznego przycisku dzięki któremu nagle 100% firmy zacznie zajmować się 1 problemem. 2 hours ago, Grymson89 said: Pominę już fakt respienia po czasie. Co jest błędem i podobno odkryli kilka dni temu dlaczego to tak jest. 2 hours ago, Grymson89 said: Stwierdzam tylko że ten wipe jest totalnym nieporozumieniem i gra chodzi gorzej niż kiedykolwiek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grymson89 Posted July 1, 2020 Share Posted July 1, 2020 (edited) 4 hours ago, Niewiarygodny said: Tak jak powiedziałem, nie wiesz dlaczego coś zostało dodane - nie zgaduj, dowiedz się, bo potem wychodzisz na głupka. Ludzie zapominają, że to dalej jest gra. Że to nigdy nie będzie "realne życie". Tak więc takie mechaniki są jak najbardziej ok. Czekaj, czekaj... Czyli jeżeli dążą do "realizmu" i chcą zrobić prawdziwy symulator ale wprowadzają taki s h i t nie dla tego żeby było realistycznie tylko z innych powodów to już jest OK ? Proszę Cie.... 4 hours ago, Niewiarygodny said: Co jest błędem i podobno odkryli kilka dni temu dlaczego to tak jest. Jeżeli Ty to w tym momencie na serio piszesz to wierz mi że w takim razie albo są idiotami albo próbują z ludzi Twojego pokroju zrobić idiotów. Ten problem był nieprzerwanie odkąd gram tj. od czasu wejścia CB. Mam prośbę. Nie pisz już takich głupot j/w bo później właśnie czytają takie pierdoły i wprowadzają jakieś idiotyzmy a ludziom się odechciewa grać przez coś takiego. Tak.. tak... wiem, większość Twoich znajomych/ kolegów zapewne podobają się takie pomysły. Niestety ludzie którzy grają od X miesięcy/ lat nie chce się pomału grać w Tarkova który staje się totalnym gniotem. Edited July 1, 2020 by Grymson89 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niewiarygodny Posted July 1, 2020 Author Share Posted July 1, 2020 46 minutes ago, Grymson89 said: Czyli jeżeli dążą do "realizmu" i chcą zrobić prawdziwy symulator Kto powiedział, że chcą zrobić "prawdziwy" symulator? Od kiedy pamiętam to mówili "ale nie zapominajmy, że to dalej jest gra" 1 hour ago, Grymson89 said: Ten problem był nieprzerwanie odkąd gram tj. od czasu wejścia CB. Kto powiedział, że próbowali to naprawić od tamtego czasu? BSG ma swój plan odnosnie naprawiania takich rzeczy, to nie musiało być na samej górze ich listy Zresztą pomijam to, że jeden źle postawiony znaczek, litera i masz błąd. 1 hour ago, Grymson89 said: Tak.. tak... wiem, większość Twoich znajomych/ kolegów zapewne podobają się takie pomysły. Nie no stwórzmy z EFT drugiego CoD'a, który znudzi się po 20h grania. Słuchajmy się większości i zróbmy z EFT grę nie wyróżniającą się kompletnie niczym. Podobają czy nie, to BSG tworzy gre, nie ja czy Ty. Koniec końców gra będzie wyglądać tak jak oni chcą, więc po co narzekać? A tym bardziej, że gra "aktualnie" wygląda tak, a za 2 lata moze wyglądać inaczej i cały Twój lament będziesz mógł wsadzić sobie w... A odnośnie całej sytuacji pozwolę wkleić wypowiedź jednego użytkownika. TL;TR -> My nie narzekamy, my czekamy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grymson89 Posted July 2, 2020 Share Posted July 2, 2020 15 hours ago, Niewiarygodny said: Kto powiedział, że chcą zrobić "prawdziwy" symulator? Od kiedy pamiętam to mówili "ale nie zapominajmy, że to dalej jest gra" A czy realistyczna gra (którą ma być Tarkov) nie znaczy po części też symulator ? 15 hours ago, Niewiarygodny said: Kto powiedział, że próbowali to naprawić od tamtego czasu? BSG ma swój plan odnosnie naprawiania takich rzeczy, to nie musiało być na samej górze ich listy Zresztą pomijam to, że jeden źle postawiony znaczek, litera i masz błąd. Skoro jak mówisz, nie próbowali tego naprawić (co jak dla mnie jest dość istotnym aspektem rozgrywki) a trwa to jakieś 2 lata tzn że sobie nie radzą z tym i projekt ich przerasta ale dalej w to brną 15 hours ago, Niewiarygodny said: Nie no stwórzmy z EFT drugiego CoD'a, który znudzi się po 20h grania. Słuchajmy się większości i zróbmy z EFT grę nie wyróżniającą się kompletnie niczym. No lepiej jak słuchamy stremerów dla których gra jest za łatwa bo opłaceni ludzie przynoszą im loot/ grają na wspomagaczach/ grają średnio po 18h dziennie Tak masz rację... Tak jest lepiej Pomijam że oni są dla graczy a nie gracze dla nich EFT po 20h grania może doprowadzić do takiego zażenowania że człowiek ma chęć ją usunąć i więcej do niej nie wracać. A do CoDa czy tam innej podobnej człowiek zawsze wróci. EFT już się wyróżnia, tylko że teraz zaczynają ją sukcesywnie psuć. A Twój argument że tam każdy jest od czegoś innego jest dla mnie mało istotny. Dlaczego? Skoro jakiś team sobie po prostu nie radzi np. z serwerami to po prostu ludzi się wymienia a nie tworzy nowe serwery postawione na ziemniakach. Śmieszy mnie też że z każdym patchem oni robią "optymalizację". Patrząc po innych grach i porównując ich "optymalizację" do innych to na prawdę ktoś im powinien wytłumaczyć co one tak na prawdę oznaczają. Pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niewiarygodny Posted July 2, 2020 Author Share Posted July 2, 2020 19 minutes ago, Grymson89 said: A czy realistyczna gra (którą ma być Tarkov) nie znaczy po części też symulator ? Simsy są symulatorem życia, czy to oznacza, że są realistyczne? Nie. Czy "starają się na swój sposób symulować życie"? Tak. Ale dalej to jest gra. To, że napisali "że to ma być symulator" to dalej nie zmienia faktu, że to jest gra. To nie oznacza, że to gra będzie symulować życie 1:1. 31 minutes ago, Grymson89 said: Skoro jak mówisz, nie próbowali tego naprawić (co jak dla mnie jest dość istotnym aspektem rozgrywki) a trwa to jakieś 2 lata tzn że sobie nie radzą z tym i projekt ich przerasta ale dalej w to brną No to niech ich przerasta i niech dalej w to brną. CO za problem? Czy uważasz, że powinni porzucić EFT kompletnie i tyle? Ja powtórzę, widziały gały co brały. Kupowałeś/ludzie kupowali niedorobioną grę w fazie Beta (czy tam Alpha, nie będę się spierać, wszystko zależy od tego jak na to patrzysz, nieważne), wszyscy wiedzieli, z czym to się będzie jadło, wszyscy wiedzieli, że to rosyjskie studio (sam nie mam dużego zaufania do nich, dlatego kupiłem tylko Standard edition, a EoD został mi podarowany, tak żeby była jasność), a teraz są źli, zdziwieni, że to tyle trwa, no bez przesady. Kupiliście grę w takim etapie, a nie innym, to czekajcie aż gra wyjdzie, albo grajcie w to co jest. 36 minutes ago, Grymson89 said: No lepiej jak słuchamy stremerów dla których gra jest za łatwa bo opłaceni ludzie przynoszą im loot/ grają na wspomagaczach/ grają średnio po 18h dziennie Tak masz rację... Tak jest lepiej "opłaceni ludzie przynoszą im loot" Ok, nie skomentuję tego. Grają na wspomagaczach - ???? Grają średnio po 18h dziennie - poza chyba Pestilym i Landmarkiem nie koajrzę nikogo kto byłby chociaż blisko tej liczby. Ale poza tym, gram przeważnie 2-3h dziennie, nie mam problemu z gearem ani kasą. (Ok, mam w miarę duży SR ale nie najwyższy ze znanych mi osób) Znam osoby, które grają po 1-2h dziennie (czy mniej) i ich SR wynosci ledwo 10-20% a mają pełny stash, nie narzekają na kase, czy gear. Ale lepiej narzekać na grę i na zmiany, niż się do nich przyzwyczaić. 42 minutes ago, Grymson89 said: EFT po 20h grania może doprowadzić do takiego zażenowania że człowiek ma chęć ją usunąć i więcej do niej nie wracać. A do CoDa czy tam innej podobnej człowiek zawsze wróci Jeżeli mówisz o początkach w EFT to się zgodzę, że EFT ma wysoki próg wejścia ale potem każde wyjście z mapy cieszy. 43 minutes ago, Grymson89 said: Śmieszy mnie też że z każdym patchem oni robią "optymalizację". Patrząc po innych grach i porównując ich "optymalizację" do innych to na prawdę ktoś im powinien wytłumaczyć co one tak na prawdę oznaczają. Ale ja się z Toba zgadzam w niektórych kwestiach. Taka mała rzecz, która mnie śmieszy odnośnie BSG i często o tym mówię jest taka, że od 2017 roku w planach na kolejny rok pisali "przygotowujemy serwery, żeby przyjąć większą liczbę graczy z okazji Open Bety" (Open beta czy bezpłatne wejście tak, żeby była jasność), potem to samo w 2018, w 2019, a w 2019 serwery BSG nie wytrzymywały normalnej ilości graczy (nie mówię tutaj o Twitch dropach, tylko wipie kiedy pojawił się reserv). Ale ponowie po raz enty. Nie podoba się, to akysz i wróć w przyszłości, co da narzekanie na forum odnośnie tego "jak gra teraz wygląda", to nic nie zmieni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grymson89 Posted July 2, 2020 Share Posted July 2, 2020 (edited) 11 hours ago, Niewiarygodny said: Simsy są symulatorem życia, czy to oznacza, że są realistyczne? Nie. Czy "starają się na swój sposób symulować życie"? Tak. Ale dalej to jest gra. To, że napisali "że to ma być symulator" to dalej nie zmienia faktu, że to jest gra. To nie oznacza, że to gra będzie symulować życie 1:1. Jasssne... to też nie znaczy że mają wprowadzać cos takiego że nie możesz luźno sprzedawać rzeczy. Bo zabolało że ktoś sprzedaje drożej niż kupił. 11 hours ago, Niewiarygodny said: No to niech ich przerasta i niech dalej w to brną. CO za problem? Czy uważasz, że powinni porzucić EFT kompletnie i tyle? Ja powtórzę, widziały gały co brały. Kupowałeś/ludzie kupowali niedorobioną grę w fazie Beta (czy tam Alpha, nie będę się spierać, wszystko zależy od tego jak na to patrzysz, nieważne), wszyscy wiedzieli, z czym to się będzie jadło, wszyscy wiedzieli, że to rosyjskie studio (sam nie mam dużego zaufania do nich, dlatego kupiłem tylko Standard edition, a EoD został mi podarowany, tak żeby była jasność), a teraz są źli, zdziwieni, że to tyle trwa, no bez przesady. Kupiliście grę w takim etapie, a nie innym, to czekajcie aż gra wyjdzie, albo grajcie w to co jest. Nie. nie uważam żeby ją porzucili, tylko żeby ją ulepszali. A ją psują. Ja jestem zły że gra staje się trudniejsza nie przez graczy ale badziew jaki dodają. Czyli gra była dobra ale ją zrypiemy więc w nią grajcie ? Nie tędy droga. 11 hours ago, Niewiarygodny said: "opłaceni ludzie przynoszą im loot" Ok, nie skomentuję tego. Grają na wspomagaczach - ???? Grają średnio po 18h dziennie - poza chyba Pestilym i Landmarkiem nie koajrzę nikogo kto byłby chociaż blisko tej liczby. Ale poza tym, gram przeważnie 2-3h dziennie, nie mam problemu z gearem ani kasą. (Ok, mam w miarę duży SR ale nie najwyższy ze znanych mi osób) Znam osoby, które grają po 1-2h dziennie (czy mniej) i ich SR wynosci ledwo 10-20% a mają pełny stash, nie narzekają na kase, czy gear. No bo tego nie warto komentować, biorąc pod uwagę że tacy właśnie ludzie biorą czynny udział w rozmownych z Niktą i zapewne słucha ich gadania. Tak grają na wspomagaczach których BSG nie widzi. Np. autoclicker. Spoko, przecież to normalne że z SKSa walisz jak z eMki Ja też nie narzekam na GEAR 11 hours ago, Niewiarygodny said: Jeżeli mówisz o początkach w EFT to się zgodzę, że EFT ma wysoki próg wejścia ale potem każde wyjście z mapy cieszy. Bardziej chodzi mi o to że osoba XXX która gra w Tarkova od powiedzmy 2 lat widzi co się dzieje. Widzi Wipie i pomysły po nim i się po prostu odechciewa. 11 hours ago, Niewiarygodny said: Ale ja się z Toba zgadzam w niektórych kwestiach. Taka mała rzecz, która mnie śmieszy odnośnie BSG i często o tym mówię jest taka, że od 2017 roku w planach na kolejny rok pisali "przygotowujemy serwery, żeby przyjąć większą liczbę graczy z okazji Open Bety" (Open beta czy bezpłatne wejście tak, żeby była jasność), potem to samo w 2018, w 2019, a w 2019 serwery BSG nie wytrzymywały normalnej ilości graczy (nie mówię tutaj o Twitch dropach, tylko wipie kiedy pojawił się reserv). Ale ponowie po raz enty. Nie podoba się, to akysz i wróć w przyszłości, co da narzekanie na forum odnośnie tego "jak gra teraz wygląda", to nic nie zmieni. I zapominałeś dodać o corocznym zapewnieniu że "do końca 20XX roku będzie pełna wersja". A idzie to w stronę że nigdy "może" jej nie być żeby przypadkiem nie musieli zwrócić kasy za wykupione wersję. Pzdr Edited July 2, 2020 by Grymson89 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrivateLogin Posted July 3, 2020 Share Posted July 3, 2020 Trudno mi się was czyta. Jest tyle innych gier.. ewentualnie polecam pojechać gdzieś na urlop i otworzyć butelkę piwa i zapomnieć o świecie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts