Jump to content

Från Nikita: Vad görs åt handel med riktiga pengar? (RMT)


tobiassolem

Recommended Posts

tobiassolem
  1. Ban via BattlEye (många av dem varje dag, vi jobbar tillsammans och förfinar systemet för att banna dem så fort som möjligt). Från 12.6-patchen och framåt (från 28:e maj) har redan näst intill 10 000 fuskare bannats. Situationen är sådan att de flesta fuskare blir bannade, det är endast tid (alltså när) som avgör, vilket helst är så snart som möjligt.
  2. Vi konstruerar just nu rapportsystemet i spelet med mycket informationsinsamling, denna information kommer att användas med BattlEye och kommer INTE vara den enda anledningen till ban.
  3. Vi lägger in fler och fler motmedel mot fuskare på spelservrarna som automatiskt sparkar ut/automatiskt bannar spelare som fuskar.
  4. Vi tittar på implementeringen av tvåfaktorsautentisering via SMS till konton, men detta är inte en enkel uppgift och kommer knappast göra spelet fuskfritt (fuskare som betalar 2000kr för ett fusk kommer kunna enkelt betala för ett till simkort eller för en virtuell simkortstjänst). Denna implementering kommer endast göra deras tillvaro lite tuffare, men det är en bra sak. Tro inte att 2FA SMS är det enda som behövs.
  5. Regionsblockering av asien implementerades för länge sedan, men fuskarna därifrån kan fuska i andra regioner med enkla VPN-tjänster. Vi kan titta på att delvis banna dessa tjänster. Utöver detta så minskar vi sakta gränsen för ping - inte bara på grund av fuskare, men för att hög ping generellt påverkar serverprestandan/spelupplevelsen för andra negativt. Just nu är gränsen för ping 180, vi tänker ändra denna till 150-160.
  6. Vi bannar RMT-traders också, dessutom de som betalar riktiga pengar för tillgångar i spelet. Dessutom planerar vi fler sätt att sätta åt dem som vi inte kan avslöja.
  7. Många fler saker som vi inte kan prata om för att kunna överraska fuskarna.

Dessvärre, så kommer dessa och tidigare motmedel att påverka spelare som är legitima och begränsa deras möjligheter. Därför är det inte enkelt att snabbt implementera dessa medel - det måste göras rätt.

Det har alltid varit högsta prioritet!

Edited by tobiassolem
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...