Jump to content

Game Freezing at "Loading Map 100%"


Recommended Posts

i love how there has been no response to this thread, so many people have been having this issue and i have been having it aswell and to be quite honest im a little pissed off that its going on ignored or what feels like ignored.

Link to post
Share on other sites
  • Replies 153
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Quisqueya

    15

  • fryguy5134

    10

  • Sanctyy

    5

  • Fonsi87

    5

Top Posters In This Topic

Popular Posts

So, this began happening right after I installed the 0.12.7.8398 update. When I would attempt to load the maps Shoreline, Customs, and Reserve, my game would load everything fine up until I reached "L

im expiereincing exactky the same

This issue is occuring for me as well.. Only on Customs and Interchange. No errors, no debug. I have 8 thread system with 32 GB RAM. Doesn't even max out RAM, only utilises 11-12 GB. Tr

Posted Images

On 9/27/2020 at 6:29 AM, YouReSoMAD said:

i love how there has been no response to this thread, so many people have been having this issue and i have been having it aswell and to be quite honest im a little pissed off that its going on ignored or what feels like ignored.

How can we get someone to notice us? I try to spam this thread in the pestily chat to get some help but he is not noticing me..

Link to post
Share on other sites
tobiassolem

Greetings gentlemen!

This is a known bug, and it is due for a fix in the future. If there is any additional information you guys can provide as to how to reproduce this issue, then please report back with more data in this thread.

 

Link to post
Share on other sites

not sure if it helps, but when I had auto ram cleaner checked the game would load up the map increasing the RAM usage. When it hit the pause at 100% it would go non-responsive. When it recovered I would have loaded the map and normal loading starts, but my RAM usage drops to 0 for Tarkov and slowly builds back up as I load in.

now with ram cleaner off, I see the same thing in game. My RAM starts climbing to load the map, doesn't go to 0 after the non-responsive recovery, and then continues to climb much higher than before.

so the ram cleaner isn't causing it, but that might help debug the issue because it reliably zeroed my RAM when it came out of the freeze.

Link to post
Share on other sites
On 9/30/2020 at 4:46 PM, tobiassolem said:

Greetings gentlemen!

This is a known bug, and it is due for a fix in the future. If there is any additional information you guys can provide as to how to reproduce this issue, then please report back with more data in this thread.

 

This has been an issue since 12.7 dropped, how much longer do we hafto suffer this bs? Where as the majority of the community dont have this issue. BSG claims to be aware of it but wont tell us whats causing it or even address the community through the live streams. 

Im a simple man that just wants to load in on time with buddies. Plz BSG atleast address the issue so we know you guys are aware and us small players can have hope.

Link to post
Share on other sites
Quisqueya
On 9/30/2020 at 11:46 PM, tobiassolem said:

Greetings gentlemen!

This is a known bug, and it is due for a fix in the future. If there is any additional information you guys can provide as to how to reproduce this issue, then please report back with more data in this thread.

 

Thank you for the answer !! Im so glad that you and BSG noticed this issue. 

I hope you will fix this any time soon because your game is very beautiful and I want to play it a lot but this late spawns are killing me. I hope that some of your fix will save us all !! Thank you for your work.

Link to post
Share on other sites

I'm having the same issue, hoping that the patch that's coming soon will fix this but it'd be nice to hear from someone official what the situation is like. Hopefully BSG can throw us a bone hear since its making it near impossible to play with friends (and even solo play is hard when you spawn in someone's crosshairs). 

Thanks as always to anyone willing to help out!

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Tallgesse said:

Still not fix with the new patch :/

True.. still the same problem here, today I spawned with 120 seconds delay in a different spot than my teammates.. totally unplayiable

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, K-NAR said:

la seule solution que j'ai trouvée est d'acheter un ssd, assez triste mais ça marche

I have an ssd and there is still a delay with the loading map

Link to post
Share on other sites
25 minutes ago, Aldoxpy said:

same thing before customs expansion my game loaded fine, but now every raid i spawn late, takes like 4 min to load everithying

Exactly the same. Before 12.7 no problems at all, and now I just sit in loading map 100% till 02.00-02.15 before going into loading loot, loot pools with always late spawn. Today I played 5 games of customs, 5 late spawns. No a single deploy today for me with plenty of recomanded system requirements. 

Link to post
Share on other sites

Posting to confirm that the most recent update didn't fix this issue. I tried reformatting my computer today as well and that seemed to help a moderate amount. I went from spending a few minutes frozen at the loading map screen to now spending just a minute frozen there. So that may be helpful in figuring out what the problem is. 

Thanks again for any help

Link to post
Share on other sites
21 hours ago, Magicaho said:

Posting to confirm that the most recent update didn't fix this issue. I tried reformatting my computer today as well and that seemed to help a moderate amount. I went from spending a few minutes frozen at the loading map screen to now spending just a minute frozen there. So that may be helpful in figuring out what the problem is. 

Thanks again for any help

How much is your deploying time? I usually spawn after 04.00 -04.30 loading time (i mean loading map-loading loot-creating loot pools)

Link to post
Share on other sites
19 hours ago, Quisqueya said:

How much is your deploying time? I usually spawn after 04.00 -04.30 loading time (i mean loading map-loading loot-creating loot pools)

on my side it depends, sometimes even with the freeze I can catch the normal deployment, sometimes i am between 1 and 2 min late on my teammates. Quite annoying especially when the spawn is also use for late spawns (happened twice on Interchange to spawn late from my team and 30 sec later another PMC spanwed).........

Link to post
Share on other sites
Legionary_Night

The game loads in consistently at around 4:30 for me and many other people, i was thinking it was my specs but this information makes me lean more towards a problem with the game. I get stuck for good 2-3 minutes just on 100% map loading

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...