Jump to content

Nieuwe speler Tarkov F.A.Q


Endrit

Recommended Posts

Dit is een korte nieuwe-speler-FAQ bedoeld om nieuwere spelers te informeren over enkele belangrijke kernfactoren van het spel.

Met dank aan @Cyver en @Tobias voor hun bijdrage!

 

 

V: Hoe kan ik als nieuwe speler hulp krijgen bij het leren over het spel?

A: Er is een "Sherpa programma" vol met veteranen die je helpen om de basis te leren, door je aan te sluiten bij dit programma en een "Sherpaling" te worden zul je snel een team krijgen om mee te spelen en de fundamenten van het spel te leren. Lees hier meer over het "Sherpa programma": 

V: Wat moet ik doen in het spel?

A: Escape From Tarkov is een spel met vele mogelijkheden! Maar de makkelijkste manier om te beginnen is om vertrouwd te raken met de maps. Er is een "offline raid" deel van het spel dat je in staat stelt om het spel te testen met bots, de maps te leren en dan te beginnen met het doen van taken. Elke Trader die je in het spel vindt heeft een lijst met taken (of quests als je wilt) waar je wat in-game ervaring en beloningen kunt verdienen, evenals reputatie (dat zal meer items verkrijgbaar maken voor aankoop bij deze Trader).

 

V: Wat gebeurt er met mijn spullen als ik sterf?

A: Door het hardcore aspect van het spel, verlies je alles wat je meeneemt in een raid als je sterft of je krijgt MIA (missing in action). Er is slechts één uitzondering: Je beveiligde container - Spullen die je hier inzet worden bewaard, zelfs als je sterft.

 

V: Wat is een beveiligde container?

A: Zoals we hierboven vermeld hebben, verlies je na je dood alles, behalve wat er in je beveiligde container zit. Er zijn verschillende maten van veilige containers, de kleinste is een 2x2 gleuf (de alpha-container genoemd) en terwijl sommige kunnen worden gekocht van de Traders, kan de grootste alleen worden verdiend door het doen van taken voor de Traders.

 

V: Ik heb iets gevonden waarvan ik denk dat het een bug is in het spel, hoe kan ik dit melden?

A: Aangezien Escape From Tarkov in beta is, zullen er bugs zijn! Bedankt dat u ze wilt melden, het maken van bugrapporten zal ons helpen om problemen met het spel op te lossen. Je kunt bugs melden via de in-game launcher "Report bug"-functie. Beschrijf alstublieft het probleem, en voeg de spellogs bij, en bij voorkeur een YouTube-video die het probleem laat zien.

 

V: Wat is een wipe, en wanneer is een wipe?

A: Terwijl het spel nog in ontwikkeling is, zal het ontwikkelingsteam BattleState Games soms alle gegevens van de gebruiker moeten opschonen, wat betekent dat de profielgegevens worden teruggezet naar het beginpunt, wat betekent dat elke speler zijn inventaris, taakverloop, ervaring, etc. zal laten terugzetten naar wat het was vanaf het eerste begin. Sommige patches wijzigen het spel in die mate dat dit nodig is. Tot nu toe gebeurt dit ongeveer een of twee keer per jaar.

 

V: Wat is de Hideout?

A: De Hideout begint als een verlaten kelder ergens met beperkte opties, maar zal je de mogelijkheid bieden om voorwerpen te maken, je gezondheid te verbeteren, wapens te testen, bitcoins te genereren, Scavs halen goodies voor je, en nog veel meer! 

 

V: Het spel voelt voor mij niet eerlijk aan. Waarom word ik tegen groepen gematcht als ik alleen ben?

A: Het spel is niet bedoeld om "evenwichtig" of "eerlijk" te zijn in de conventionele betekenis van deze woorden. Het spel is bedoeld om moeilijk te zijn voor nieuwe spelers - en het kernontwerp is gebaseerd op het feit dat je samen met een team speelt. Solo gaan is natuurlijk mogelijk, maar veel moeilijker! Het gaat ook om het knutselen van UW verhaal. Speel zoals je wilt, maar begrijp alsjeblieft dat sommige speelstijlen als beginner moeilijker zijn dan andere. Meer info over The Vision of Escape From Tarkov vind je hier:

V: Waarom gaan mensen niet dood? Ze blijven al mijn kogels maar tanken.

A: Verschillende soorten munitie hebben verschillende doelen. Als je eenmaal weet welke munitie wat doet, heb je meer succes. Sommige munitie is echt goed in het penetreren van armor, andere zijn goed voor het toebrengen van flesh damage. Het kiezen van het juiste type munitie voor een gevecht is belangrijk. Voorbeeld : Het gebruik van munitie met flesh damage zou effectief zijn bij het schieten van de benen, armen of het gezicht.

Een goede bron om te zien wat munitie doet wat is : https://tarkov-tools.com/ammo

 

newbie_faq.thumb.png.125867dc09911fdfccbd66a609b04e3e.png

Edited by Endrit
  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...