Jump to content

Low FPS - Even longer loading times


Recommended Posts

K9-Unit

I have been playing ETF for over a year, never has been this bad before. My FPS in game is struggling to hit 35 on any map except Factory. I have gone through what I believe to be all settings tweaks and youtube fix videos with zero changes. My game is also getting stuck at the "loading map 100%" for minutes on end. Looks like alot of people are having this issue and nobody has posted a fixed update. 

 

In the in game settings it does not matter at all what I put them on, fps will be the same. If I turn everything to low...30 fps. If I turn everything to the max...30 fps. Auto ram cleaner and only use physical cores does no difference. 

 

I have tweaked settings in the nvida control panel to use max performance etc.  No change, almost feels like it performs worse. 

 

Msi afterburner has my cpu usage around 40% at 35C. GpU is at about 30% usage at 40C. 

 

Pc specs:

ryzen 5 1600 OC to 3.8 Ghz 

ASUS GTX 1080 8gb 

16g of corsair 3000 RAM 

Game is on 500gb m.2 drive alone 

 

I'm at a lose, I feel like I should be getting better performance with my rig. I get the game is unoptimazed and it keeps updating and lowering performance, but when my friends can run this game fine with similar rigs is frustrating. 

 

Any help is appreciated. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...