Jump to content

Ο Nikita απαντά σε ερωτήσεις από δημιουργούς περιεχομένου (13/5/2021)


Jmeker
 Share

Recommended Posts

Posted (edited)

Οι δημιουργοί περιεχομένου της κοινότητας έστειλαν έντεκα ερωτήσεις (συλλέχθηκαν από τον NoiceGuy) στον Nikita, ο οποίος παρείχε αρκετές ενδιαφέρουσες απαντήσεις σχετικά με το μέλλον και την εξέλιξη του παιχνιδιού. Εδώ είναι οι ερωτήσεις και φυσικά οι απαντήσεις του Nikita. Απολαύστε! #EscapeFromTarkovΕρώτηση 1: Δεδομένου ότι έχουν περάσει μερικές εβδομάδες - Υπάρχει κάποια δήλωση που θα θέλατε να δώσετε σχετικά με τη γενική πρόοδο του παιχνιδιού και πώς πάει η ομάδα;

Nikita: "Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε στις 12.11. Ολοκληρώνουμε τις εργασίες και ετοιμαζόμαστε για εσωτερικές δοκιμές, όλα πάνε όπως έχουν προγραμματιστεί. Τις επόμενες εβδομάδες θα μοιραστούμε μερικές πληροφορίες σχετικά με το επερχόμενο Patch. Ένα μεγάλο μέρος της ομάδας εργάζεται στο Streets of Tarkov - και ήδη δουλεύουμε στο επόμενο Patch 12.12, οπότε όλα είναι σε καλό δρόμο. "

 

Ερώτηση 2: Υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες λειτουργίες για τις οποίες δεν έχουν συζητηθεί πρόσφατα για τις οποίες είμαστε περίεργοι, είναι ακόμα προγραμματισμένες;

 • χειροβομβίδες Αερίου (CS Gas Grenades)
 • βήχα ενώ βρισκόμαστε σε καπνό
 • "Μαγείρεμα" χειροβομβίδας (Cooking Grenades)
 • Breaking / Breaching / Picking / Blowing κλειδωμένες πόρτες
 • Flares ως αποτρεπτική γενική πηγή φωτός εναντίον NVG

Nikita: "Αυτή τη στιγμή δεν εργαζόμαστε σε αυτές τις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Έχουμε μια τεράστια λίστα με διαφορετικά μικρά και μεσαία χαρακτηριστικά που πρέπει να εφαρμόσουμε στο παιχνίδι. Τελικά, ό, τι αναφέρατε σχεδιάζεται να είναι στο παιχνίδι κάποια στιγμή. Ωστόσο, δεν μπορώ να πω πάνω σε τι εργαζόμαστε ακριβώς τώρα, αλλά προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε την προσθήκη αυτών των πολυαναμενόμενων δυνατοτήτων με μελλοντικές ενημερώσεις."

 

Ερώτηση 3: Νέα Quests - Είπατε πρόσφατα ότι έχετε ολοκληρώσει τη σύνταξη τουλάχιστον ορισμένων αποστολών βασισμένων στην ιστορία (Storyline). Θα βλέπουμε επίσης τις καθημερινές, εβδομαδιαίες ή χρονομετρημένες αποστολές να συνδέονται με την ιστορία;

Nikita: " Όχι. Οι καθημερινές, εβδομαδιαίες και άλλες δημιουργημένες αποστολές θα αφορούν περισσότερο το πώς να κερδίζετε κάτι στο παιχνίδι - για παράδειγμα, αγαθά, ανταλλακτικά, μερικά όπλα, φήμη και εμπειρία. Έτσι πιθανότατα δεν θα συνδέονται με την ιστορία."

 

Ερώτηση 4: Factions - Γνωρίζουμε ότι οι φατρίες θα διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο στο EFT, αλλά θα υπάρχει κάποια μορφή συστήματος «κατατάξεων» με διαφορετικές φατρίες; Μπορoύμε να γίνουμε φίλοι μαζί τους όπως μπορoύμε με τους εμπόρους; 

Nikita: " Είναι υπό αμφισβήτηση αυτή τη στιγμή. Αυτήν τη στιγμή εργαζόμαστε για τη φήμη SCAV που σχετίζεται με τους εμπόρους. Ίσως λοιπόν αυτό να είναι ένα αρχικό σημείο για να προσθέσουμε περισσότερα πράγματα φήμης που σχετίζονται με διαφορετικά είδη εμπόρων και φατριών, οπότε είναι πιθανό. "

 

Ερώτηση 5: Μελλοντικά όπλα - Είναι ασφαλές να πούμε τα περισσότερα η και όλα τα όπλα απο τα Contract Wars & Hired Ops θα έρθουν στο Escape από το Tarkov στο μέλλον;

Nikita: " Όχι κάθε όπλο. Υπάρχουν πάρα πολλά από αυτά. Θα επιλέξουμε μερικά από τα εικονικά όπλα αυτών των έργων και θα τα προσθέσουμε στο EFT. Για ορισμένα από τα όπλα, δεν έχουμε τις απαιτούμενες λεπτομέρειες για τη μοντελοποίηση. Φυσικά, θα μπορούσαν να μοντελοποιηθούν με απλοποιημένο τρόπο, αλλά χρειαζόμαστε όλα τα εσωτερικά ενός όπλου και κάθε μέρος πρέπει να είναι μοντελοποιημένο σωστά για να δουλέψει στο EFT. "

 

Ερώτηση 6: Το Patch 12.11 είναι το επόμενο σημαντικό patch που αναμένεται να φέρει την επέκταση του Factory καθώς και την πρώτη εκτέλεση του scav karma. Πώς θα μπορούν να επικοινωνούν άτομα που παίζουν ως διαφορετικοί παίκτες-SCAVS; Τα SCAVS θα έχουν το δικό τους κανάλι comms, όπως το SCAV-Radio;

Nikita: " Η επικοινωνία μεταξύ SCAVS σχεδιάζεται να επεκταθεί με την προσθήκη φωνητικών γραμμών όπως στο φωνητικό μενού PMC. Δεν έχει προγραμματιστεί αποκλειστικό ραδιοφωνικό κανάλι ή κάτι μόνο για SCAV. "

 

Ερώτηση 7: Αν έχετε κάτι να πείτε σχετικά με αυτές τις λειτουργίες, ανυπομονούμε να λάβουμε μια ενημέρωση (ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ):

 • Δυσλειτουργίες όπλων / Υπερθέρμανση
 • Προσαρμοσμένες εξαρτήσεις μάχης
 • Αντικαταστάσιμες πλάκες θωράκισης με πιο ακριβή hitbox

Nikita: " Η πρώτη εκτέλεση της δυσλειτουργίας των όπλων γίνεται τώρα. Η υπερθέρμανση θα προστεθεί αργότερα. Οι προσαρμοσμένες εξαρτήσεις μάχης βρίσκονται σε αναμονή, επειδή απαιτούν πολλή επιπλέον εργασία. Έχουμε πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να ολοκληρώσουμε πριν από αυτές. Ο κύκλος του παιχνιδιού, τα βασικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού, για παράδειγμα. Οι προσαρμοσμένες εξαρτήσεις μάχης δεν αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό. Γι' αυτό αποφασίσαμε να το θέσουμε σε αναμονή και να το προσθέσουμε αργότερα. Για παράδειγμα, πρέπει να υπάρχουν πιο ακριβή hitbox πριν από προσαρμοσμένες εξαρτήσεις μάχης. Επειδή όλα τα πράγματα που σχετίζονται με την πανοπλία συνδέονται με αυτό το έργο."

 

Ερώτηση 8: Maps - Είμαστε εξαιρετικά ενθουσιασμένοι για νέες τοποθεσίες και φυσικά για το Streets of Tarkov, οπότε αν υπάρχουν νέες λεπτομέρειες που μπορείτε να δώσετε σχετικά με την πρόοδό τoυ, θα θέλαμε να μάθουμε γι 'αυτό. Εάν όχι, είμαστε επίσης περίεργοι για τυχόν σχέδια για τις άλλες τοποθεσίες (Lighthouse - Suburbs - Town - Terminal), επεκτάσεις (Factory) ή ταξίδια απο χάρτη σε χάρτη (με τρένα;) εάν θέλετε να μοιραστείτε οποιεσδήποτε λεπτομέρειες.

Nikita: " Αυτή τη στιγμή οι περισσότερες καλλιτεχνικές ομάδες εργάζονται στην τοποθεσία «Streets of Tarkov» και τα πάμε πολύ καλά με αυτό. Ενισχύσαμε την ταχύτητα της παραγωγής της και εργαζόμαστε στο να ολοκληρώνουμε ορισμένα από τα βασικά στοιχεία της τοποθεσίας και ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά για τη διαδικασία βελτιστοποίησης. Είναι ένα τεράστιο εγχείρημα - και περιέχει ήδη πολλές προκλήσεις, για παράδειγμα: πώς να το βελτιστοποιήσουμε σωστά και πώς να το κάνουμε να τρέχει με 40 παίκτες στην τοποθεσία ταυτόχρονα. Όχι μόνο παίκτες PMC. Θα υπάρξουν και ακόμη περισσότερα SCAVS σε αυτήν την τοποθεσία. Πρέπει επίσης να βελτιστοποιήσουμε σωστά τα γραφικά, έτσι ώστε τα FPS να είναι αποδεκτά και, φυσικά, η δικτύωση να λειτουργεί επίσης καλά. Κάνουμε επίσης ενεργά την τοποθεσία του Lighthouse. Αυτήν τη στιγμή ολοκληρώνουμε τα grey box [Σημείωση συντάκτη: Τα grey box είναι η αρχική φάση του επιπέδου σχεδιασμού, όταν τοποθετείτε γκρι εκδόσεις των κτιρίων κ.λπ.] και γραφικά σε αυτήν την τοποθεσία. Πιθανότατα θα είναι έτοιμο πριν από το Streets of Tarkov, γιατί χρειαζόμαστε έναν ακόμη χάρτη πριν από την τοποθεσία SoT. Η επέκταση του εργοστασίου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Το αρχικό βασικό μέρος του παιχνιδιού είναι οι τοποθεσίες και πρέπει να ολοκληρώσουμε τον κύκλο του παιχνιδιού όσον αφορά την ολοκλήρωση αυτών των τοποθεσιών πρώτα.

Το Streets of Tarkov θα περιέχει μοναδικά Extracts και μοναδικές δυνατότητες παιχνιδιού μοναδικές και ειδικές σε αυτήν την τοποθεσία, οπότε με έναν τρόπο θα μοιάζει με μια νέα εμπειρία του παιχνιδιού. Η ιδέα είναι απλώς να εφαρμοστεί αυτή η τοποθεσία με όλες τις δυνατότητες και τα πράγματα, και Scav Bosses, για να νιώσετε σαν να είναι κάτι νέο στο EFT! "

 

Ερώτηση 9: Ποιες είναι οι τρέχουσες σκέψεις σας σχετικά με τον κύκλο παιχνιδιού του Escape from Tarkov; Γνωρίζουμε ότι έχετε προγραμματίσει πολλές νέες δυνατότητες, αλλά σε γενικές γραμμές πιστεύετε ότι το καθημερινό παιχνίδι αντιπροσωπεύει περίπου πώς θα μοιάζει το παιχνίδι κατά την κυκλοφορία  Ή θα είναι πολύ διαφορετικό;

Nikita: " Θα είναι διαφορετικό φυσικά, γιατί τώρα είναι σε δοκιμαστικό στάδιο. Παρόλο που δεν το καταλαβαίνουν όλοι και λένε: "Δεν είναι ένα τεστ, είναι ήδη ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι."

Θα αλλάξει. Θα παίζεται με διαφορετικό τρόπο - γιατί έρχονται χαρακτηριστικά που θα αλλάξουν δραστικά το παιχνιδι. Για παράδειγμα, οι δυσλειτουργίες των όπλων θα αλλάξουν το παιχνίδι. Η ικανότητα να πάθεις νοκ άουτ και η δυνατότητα να πέσεις αναίσθητος θα αλλαξει επίσης τον τρόπο που παίζεται το παιχνίδι. Και αυτό είναι μόνο δύο από τα δέκα ή και περισσότερα μεγάλα χαρακτηριστικά αλλαγής παιχνιδιού. Έτσι, 100% το παιχνίδι θα παίζεται διαφορετικά. Όχι διαφορετικό εντελώς, αλλά θα είναι πιο δύσκολο, θα είναι πιο σκληρό και, ναι, θα είναι διαφορετικό.

Αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε ακριβώς το λεγόμενο «κύκλο παιχνιδιού». Επειδή αυτή τη στιγμή είναι περισσότερο ένας κύκλος απο Wipe προς Wipe. Δεν έχουμε ακόμα το περιεχόμενο του τελικού παιχνιδιού και το επεξεργαζόμαστε. Για παράδειγμα, τα Quests της ιστορίας, αυτά θα προσθέσουν περιεχόμενο τελικού παιχνιδιού και με αυτά το παιχνίδι θα μοιάζει περισσότερο με τον τρόπο που θέλουμε να είναι. Όπως πρέπει να παίζεται με τις πραγματικές δυνατότητες του παιχνιδιού. Λοιπόν, αυτή τη στιγμή μοιάζει περισσότερο με ένα δοκιμαστικό κύκλο απο Wipe προς Wipe.

 

Ερώτηση 10: Η κοινότητα φαίνεται να χωρίζεται μεταξύ των "Chads and Rats" όπου μερικοί είναι εδώ για να κυριαρχήσουν στο PvP ενώ άλλοι είναι εδώ για να επιβιώσουν και να εξερευνήσουν. Τι θα μπορούσατε να πείτε στους ανθρώπους που ανησυχούν ότι τα ενδιαφέροντά τους δεν θα υποστηρίζονται στο τελικό προϊόν;

Nikita: " Δεν καταλαβαίνω αυτήν την ερώτηση - ειδικά για εκείνους που έχουν συνηθίσει σε έναν απλούστερο τρόπο παιχνιδιού. Μπορώ να πω ότι τα απλά παιχνίδια, arcadey παιχνίδια, arcadey shooters και οι παίκτες που θέλουν το EFT να είναι παρόμοιο με αυτά θα προσπαθήσουν να κάνουν τη δήλωσή τους και θα προσπαθήσουν να κρατήσουν τις συνήθειές τους από αυτά τα παιχνίδια σε αυτό το παιχνίδι. Δεν θέλουν αυτό το παιχνίδι να γίνει πιο σκληρό και... αυτοί οι τύποι παικτών, τα ενδιαφέροντά τους δεν θα υποστηρίζονται από εμάς. Το Escape From Tarkov δεν είναι για αυτό.

Όλες οι διαδικασίες του παιχνιδιού δεν γίνονται για να κάνουν το παιχνίδι ευκολότερο για αυτούς τους παίκτες. Δεν ξέρω, λοιπόν. Δεν μου αρέσουν τα "metas" - Θέλω τα "metas" να φύγουν από το Tarkov. Ειδικά πράγματα που σας προσφέρουν πλεονέκτημα ή μειονεκτήματα που βασίζονται σε μη ισορροπημένα πράγματα στο παιχνίδι. Η δουλειά μας λοιπόν είναι να το διορθώσουμε αυτό και να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερη ποικιλία χωρίς σημεία συμφόρησης, χωρίς «metas». Έτσι, για να έχετε αυτό το μοναδικό πλεονέκτημα. Πρέπει να δημιουργήσετε πολλά πλεονεκτήματα - πρέπει να τα κερδίσετε με τις δεξιότητές σας και με τη διάνοια σας, καθώς και την ικανότητα να εντοπίσετε και να μάθετε τις λεπτομέρειες του παιχνιδιού και να πάρετε αυτές τις πληροφορίες και να τις χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας. Αυτή είναι λοιπόν η γενική ιδέα του παιχνιδιού. "

 

Ερώτηση 11: Υπάρχει κάτι που θέλετε να εφαρμόσετε στο Escape From Tarkov αλλά ανακαλύψατε ότι πιθανότατα δεν μπορείτε λόγο περιορισμών του Unity Engine;

Nikita: " Η καταστροφή (Destruction) ίσως. Αν και δεν συνδέεται μόνο με το Engine. Ολα είναι πιθανά. Είναι δύσκολο, αλλά είναι δυνατόν. Ωστόσο, ορισμένες δυνατότητες απαιτούν πολλή δουλειά ή απαιτούν επαναδημιουργία από το μηδέν. Και αυτό δεν συνδέεται με κάποιο περιορισμό Engine. Έχουμε, ωστόσο, περιορισμούς, Έχουμε ταυτοχρονα πολεμήσει μαζί τους αλλά και αγωνιστεί μαζί τους και για τώρα κερδίζουμε αργά.

Δεν νομίζω ότι μπορείτε να πείτε ότι υπάρχουν κάποιες εντυπωσιακές δυνατότητες που περιορίζονται από το Engine - που δεν μπορούμε να κάνουμε ανά πάσα στιγμή. Ολα είναι πιθανά. Αλλά θα απαιτήσει πολύ χρόνο και αυτό είναι αδύνατο. Δεν θέλουμε να το κάνουμε τόσο πολύ, θέλουμε να κυκλοφορήσουμε το EFT. Αυτός είναι ο κύριος στόχος μας αυτήν τη στιγμή."

 

" Ευχαριστώ πολύ για τις ερωτήσεις. Ελπίζω να τους απάντησα σωστά. Όσον αφορά τα αγγλικά φυσικά. Ναί! Αντίο. :)"

 

Original Post By @tobiassolem :

 

Edited by Jmeker
 • Like 3
 • Thanks 1
 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
 • Create New...