Jump to content

De Visie van Escape From Tarkov - NL


Kaano
 Share

Recommended Posts

Posted (edited)

320497388_devisie.thumb.png.1fe660fdc38e484d4e85cdf491b29be2.png

De Visie van Escape From Tarkov, of hoe het spel bedoeld is.

origineel door @tobiassolem - en vertaald door @Kaano

 

DISCLAIMER: De informatie die hierin wordt gepresenteerd, is gebaseerd op mijn begrip van devblogs, podcasts en interviews van medewerkers die werken bij BattleState Games (voornamelijk Nikita). Er kunnen door mij verkeerde interpretaties zijn gemaakt. Dit mag niet worden gezien als iets anders dan wat in deze disclaimer staat.

Hoe het begon tijdlijn:    Contract Wars -> Hired Ops -> Escape From Tarkov (nu) -> Russia 2028

 

ACHTERGROND VAN DEZE POST

Zoals jullie allemaal weten, het spel Escape From Tarkov is nog niet het gehele afgewerkte product, en lijkt in veel opzichten niet helemaal op wat de developers en ontwerpers van deze game gemunt te hebben (dus er word nog veel gewerkt en veranderd voor een succesvolle game). Er word veel gekeken naar Cheaters, Netcode, Desync en Spel fouten (glitches). - Er is nog een hele laag gestreefde gameplay en verhaal die tot deze dag nogsteeds niet aanwezig is, Mei 19de 2021 (laatste update Mei 19de 2021). Wat we vandaag hebben is in vele opzichten een soort ontwerp en exemplaar of wat er valt te komen maar dit kan altijd nog worden veranderd in kleine aantallen.

Voor sommige is dit bijna geen nieuws. Als je de ontwikkeling (development) hebt gevolgd sinds de vroege aankondiging van het spel, dan weet je al dat wat we vandaag spelen er veel anders uit gaat zien dan als de spel compleet is uitgebracht in het complete vorm. En ik wil dat doel uitleggen met de informatie die ik heb. Omdat er niet echt een ''complete imago'' van Escape From Tarkov is, Heb ik besloten om een soort korte inhoud te maken voor jullie om te lezen. Deze post is bedoeld als een 'live' documentatie van de visie van het spel, en bevat informatie die anders of fals verspreid wordt. Voel je vrij om dingen toe te voegen die je kent, of bespreek in de comments de dingen waarvan je niet op de hoogte was.

Maar allereerst moeten we de context van het spel begrijpen.

 

HET VERHAAL, RUSLAND 2028

Escape From Tarkov speelt zich af in de context van het 'Rusland 2028'-universum (hierna ook wel is R.2028 genoemd) Dit universum speelt zich af in een grimmige na-oorlogse wereld waar de grenzen van onze veilige beschaving op veel plaatsen zijn verlaten, met zwaardere levensomstandigheden en mega-ondernemingen hebben in veel opzichten de bestuurssystemen vervangen. Aanvankelijk waren er plannen om een standalone spel voor één speler te maken met deze titel, maar het idee werd uitgesteld. Rusland 2028 is zijn eigen parallelle tijdlijn, wat betekent dat het een gewijzigde geschiedenis heeft in vergelijking met de onze, sommige dingen lijken op elkaar, sommige dingen zijn hetzelfde en sommige zijn heel anders.

Contract wars

In plaats daarvan speelde zich echter in hetzelfde universum het spel Contract Wars af, gemaakt door zusterbedrijf AbsolutSoft. De game bereikte alpha in 2011 en de game heeft een historische betekenis voor Escape From Tarkov. Het spel Contract Wars speelde zich af in dezelfde regio waar Tarkov zich afspeelt, Norvinsk, een 'speciaal economisch gebied' waar twee ultramoderne steden werden gebouwd; Tarkov en Norvinsk. Binnen deze regio een conflict tussen twee prive gefinancierde militaire organisaties, United Security (USEC) - ingehuurd door Terragroup om de veiligheid af te dwingen en te voorkomen dat externe belangen van het bedrijfsonderzoek te verstoren of onderzoeken (bijvoorbeeld binnen de faciliteit, Terragroup Labs) en zo ook de Battle Encounter Assault Regiment (BEAR) ook voormalig als prive organisatie, maar in het geheim gefinancierd door de Russische Federatie om internationale conflicten te vermijden om de uitbreiding binnen Norvinsk te verstoren/onderzoeken.

De Contract Wars duurden jarenlang, met grote aantallen slachtoffers aan beide kanten, resulterend in chaos, massa-evacuaties van burgers en een afgesloten gebied, wat leidde tot een zeer moeilijke situatie waarin operators aan beide kanten werden afgesloten en aan hun lot werden overgelaten. voor zichzelf, maar ook voor de lokale bevolking die hun huis niet kon of wilde verlaten.

Hired Ops

Aan het einde van de levensduur van de game 'Contract Wars', creëerde AbsolutSoft een vervolg dat bekend staat als 'Hired Ops', dat zich afspeelt na de gebeurtenissen van de Contract Wars, aanvankelijk bekend als 'Contract Wars 2'. Deze titel verkent de gebeurtenissen VOORDAT de game Escape Van Tarkov, en opnieuw zetten de aannemers van huurling BEAR en USEC het tegen elkaar op. In deze multiplayer op Squad gebaseerde PvP-gerichte titel kun je meerdere aannemers trainen om tactische gevechtsoperaties uit te voeren in een reeks kaarten om/of bepaalde operaties te voorkomen, of ze toch wel uit te voeren (afhankelijk van de factie die je hebt gekozen). Deze game is momenteel een gratis te spelen-titel, nog in ontwikkeling en beschikbaar op Steam. Sommigen van degenen die het speelden, zeggen dat het is alsof CS: GO, Call of Duty en Escape From Tarkov een baby hebben gekregen. De titel was niet bedoeld als "realistisch", maar meer als een teamgebaseerde, snelle tactische shooter.

bild.png.c4978b118d82f6de482eadf3723c256a.thumb.png.f286c665d76b0d833db81a17d22a5ada.png

 

ESCAPE FROM TARKOV

Na de gebeurtenissen van de intense gevechtsoperaties van 'Hired Ops' begonnen de facties verder uiteen te vallen, waardoor zowel BEAR als USEC van hun bevel af werden gelaten, en veel soldaten verspreidden zich om voor zichzelf te zorgen. Wat begon als een militaire operatie, veranderde nu in een warrior/survival-operatie. Sommige groepen blijven bij elkaar met een gemengde afkomst (sommige BEAR en USEC werken samen). Hun primaire missie werd hen niet langer gegeven door leiders van de corporaties, maar door henzelf. Deze vele verschillende facties hebben deze bloeiende economische zone veranderd in een omhulsel van zijn vroegere schoonheid, bestreden door lokale SCAV-bendes en hun leiderschap, en anderen. Tarkov is zeker geen veilige plek voor de spelers. Maar gezien het relatief recente verleden, bestaan er nog steeds markten, handel en enige gelijkenis met een samenleving binnenin. Maar meer onstabiel.

Escape From Tarkov speelt zich af in de speciale economische zone Norvinsk die is ontstaan als een vorm van contact tussen Rusland en Europa. Zo trok het megacorporaties aan om daar te investeren, maar ook internationale militaire belangen in de vorm van particuliere militaire huurlingen en aannemers die onder een contract opereren voor werkgevers zoals TerraGroup.

 

Het kern concept

Je speelt als PMC. Het verhaal is van jou, maar hoogstwaarschijnlijk ben je in Tarkov terechtgekomen door deel uit te maken van een van de PMC-groepen die hierheen zijn gestuurd. Ongeacht jouwn achtergrond ben jij het contact met de centrale besturing kwijtgeraakt en moet jij nu voor jezelf zorgen. Misschien heb je een paar vrienden, voormalige teamgenoten of nieuwe mensen die je bent tegengekomen en waarmee je samen bent gegroepeerd. Je doel is samen om er het beste van te maken. Je weet niet hoe lang je hier moet zijn - je weet gewoon dat je morgen niet kunt vertrekken, of je ontsnapt in weken, maanden of jaren is onbekend. Wat jij kiest om te doen met deze afwezigheid van informatie, is aan jou. Besteed je je tijd aan het maken van vrienden? Gevechten vermijden, proberen om voorraad te verzamelen om de storm te doorstaan - of wat waarschijnlijker is, dat je onvermijdelijk vuur tegenkomt van de lokale SCAV-troepen of andere PMC's. De morele lijnen vervagen - wie is je vriend en wie is je vijand? Dat is aan jou om te beslissen. Of je besluit om de hele tijd alleen te werken, je krachten op andere momenten bundelt om bepaalde moeilijkere taken uit te voeren, of altijd met een groep te rennen, is aan jou.

Escape From Tarkov was vanaf het begin bedoeld als een off-shoot weg van de vorige titels op de manier dat het ideeën zou lenen van het onlangs populaire 'survival shooter'-genre, BattleState was al van plan om een hardcore realistisch en squadron te maken gebaseerde versie in hetzelfde universum met veel meer diepgaande wapenaanpassing op alle niveaus. Het idee was om genres te mixen: MMO, Shooter, RPG, Survival, Realism ... en de wens om de militaire elementen en wapens zo echt als speelbaar te maken. Het centrale idee is om jou als speler zoveel mogelijk vrijheid te geven om te kiezen hoe je het spel speelt. Wil je keuzes maken, wil je deel uitmaken van een clan? Wil je alleen spelen? Of sluit je aan bij mensen die je tegenkomt? Dit alles mag en niets zal weggestreept worden om niet je doel te behalen en zeker dat van de titel. Overleven zou moeilijk moeten zijn, squadrons zouden moeten vertrouwen op elkaars vaardigheden en uitrustingen om zich voor te bereiden op ontsnapping.

Om nu te overleven, moesten ze beginnen met het opbouwen van hun eigen persoonlijke netwerken door voor (of tegen) lokale facties te werken, handelaars die allemaal probeerden de grote prestatie van Escaping from Tarkov uit te voeren. Deze titel is nu ontwikkeld door BattleState Games, een gamebedrijf dat wordt beheerd door ontwikkelaar Nikita Buyanov (voorheen van AbsolutSoft). De vroege ontwikkeling (zoals bij het maken van het concept, de illustratie, de kunst en de plannen) begon eind 2012 en de eerste speelbare alpha-release vond plaats op 4 augustus 2016.

----------------------

bild.png.b4ce1a767e5f76c729237a88dbf7e530.thumb.png.b0b5b1bc6f5bd9664519e99d45011ada.png

UN-militie die werkt om de ongewapende bevolking in Norvinsk te helpen beveiligen en verdedigen.

 

Vergis je niet door te denken dat Escape From Tarkov alleen draait om PMC's en dat het primaire doel is. De beste manier om de huidige situatie te omschrijven is: Chaos en Survival. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, speelt R.2028 niet in een soort conflict na een "nucleaire explosie", maar in veel opzichten; erger nog, toen mensen probeerden te ontsnappen, stierven ze door rovers, zowel mens als dier. Degenen die niet probeerden te ontsnappen, verzamelden zich in 'scavenger'-bendes (SCAVS), terwijl anderen nog steeds probeerden een of andere vorm van humanitaire hulp af te dwingen (United Nations) - maar, zoals de meesten inmiddels weten, binnen de grenzen van R.2028, geen enkele factie is vrij van corruptie, en misschien zijn de vredeshandhavers in deze context in sommige opzichten bestrijders van oorlog.

 

HOE TE OVERLEVEN?

Het idee is dat het de bedoeling is dat je speelt als overlevende(n) van de conflicten voorafgaand aan de gebeurtenissen in Escape From Tarkov. In eerste instantie zul je beginnen, opgesloten in een deel van Tarkov - met heel weinig middelen heb je wat opgespaarde rantsoenen en items opgeslagen in een schuilplaats ergens in Norvinsk, en van daaruit moet je beginnen met het verzamelen van informatie, het vinden van lokale mensen die betrouwbaar zijn, en leren over de indeling van het gebied. Maar om daar ongedeerd weg te komen, moet je een aantal van de meer invloedrijke lokale bevolking, handelaars in goederen met hun eigen contactnetwerken - hun eigen markt, gunsten gaan doen en je moet hiermee een reputatie opbouwen om toegang te krijgen tot de voorraden die jij hebt. zal zo lang moeten duren om te kunnen overleven.

De facties

- BEAR & USEC

Zoals eerder vermeld zijn er twee private military corporations, BEAR en USEC - beide verloren de communicatie met hun leiders, deze begonnen zich te vormen in afzonderlijke groepen, sommige werkten zelfs naast elkaar, ongeacht eerdere banden. Met het gemeenschappelijke doel om welke methode dan ook te gebruiken om te overleven en uiteindelijk (hopelijk) weg te komen uit de gevechtszone. Als speler kun je kiezen tussen deze facties, en er ook voor kiezen om samen te werken met de "tegengestelde" factie. Zoals eerder vermeld, zijn de zijkanten niet langer zwart-wit, wie gisteren je vijand was, kan vandaag je vriend zijn. Je zult gaandeweg moeten beslissen.

- SCAVS

SCAVS of 'Scavengers' bestonden uit een mix van lokale burgers (met een mix van achtergronden, sommige militairen - maar ze hadden allemaal een dienstplicht gehad) ex-PMC's, ontslagen arbeiders en algemene boeven. De meesten werken in bendeachtige organisaties die worden geleid door 'SCAV-bazen'. Deze bendes zouden samen en tegen elkaar worden gezien. De meeste SCAVS zagen alle PMC's als binnendringende krachten. Sommige SCAVS zouden betalingen van PMC's accepteren om hen een plezier te doen. Je kunt spelen als een SCAV die je PMC ondersteunt.

- binnen kort meer te lezen over scavs en hun verhaal beter uitgelegd. (binnenkort als het verhaal meer uitgebreid is.)

- SCAV RAIDERS/ *ook wel RAIDERS genoemd

Deze jongens zijn meestal ex-USEC/PMC maar werken nu samen met de SCAV-bendes. Ze zijn zwaar bewapend en lijken een nieuwe zaak te hebben gevonden met nieuw leiderschap onder de SCAVS-leiders. Omdat ze hardcore special forces zijn, zijn ze veel gedisciplineerder en worden ze minder vaak aangetroffen. Ze zijn gezien terwijl ze Terragroup-posities verdedigden, wat suggereert dat er mogelijk nog overblijfselen zijn van een Terragroup-band met deze groep?

- SCAV LEIDERS/ *ook wel Bosses genoemd

Verwar de kapiteinen in de SCAV-secties niet met hun feitelijke formele leiding. Reshala, Killa, Sanitar, enz. Zijn meer als subcommandanten van hun groepen, verantwoordelijk voor lokale posities in Tarkov. Sommige van deze jongens komen met hun eigen gewapende lijfwacht en uitrusting rivaliseren van de rest van de SCAV-raiders. In de toekomst kun je misschien af en toe spelen als SCAV-leider.

- CULTISTEN

Er is niet veel bekend over deze factie, maar iedereen heeft overal in Tarkov sporen van hun activiteiten gezien. Occulte symbolen en opofferingen hier en daar achterlatend. Er gaan veel geruchten over waarnemingen in Tarkov, maar de meeste beschrijvingen slaan nergens op. Er wordt gezegd dat stille en vergiftigde wapens worden gebruikt door de sekteleden, en ze werken zogenaamd meestal (alleen) s'nachts. Het is net als de Baba Yaga van het bos, verhalen om kinderen bang te maken. Maar welke delen van deze verhalen zijn waar? We weten het niet. Ze zijn gespot in de Woods-locaties, en soms in Customs, terwijl ze donkere kleding droegen en ze de dekking van de nacht en stilte gebruikten. Ze mompelen iets wat niet te verstaan is voordat ze aanvallen. Waarom doen ze dit? Geen idee..

 

GEOGRAFIE VAN NORVINSK

bild.png.cecf42f9675bd22eea8bb447fcc0720d.png.f439c2877b69dfb5131559994c880b18.png

Tarkov, een ultramoderne metropool. (grote stad)

 

Zoals eerder vermeld speelt het verhaal in de game Escape From Tarkov zich af in de regio Norvinsk, waar je als PMC vastloopt nadat je het contact met je militaire leiding hebt verloren en aan je lot wordt overgelaten. Je zit ergens vast in Tarkov, maar als je begint, zullen je opties beperkt zijn.

Uiteindelijk zul je niet "alle mappen" kunnen spelen in de definitieve versie van Tarkov, maar in plaats daarvan een reeks verhaalgestuurde taken uitvoeren die je iets vertellen over wat er gaande is met Terragroup, en wat er "achter de schermen gebeurt". Het idee is dat je deze geheimen ontdekt terwijl je voor en tegen de verschillende facties werkt. Het is de bedoeling dat jouwn enige vrijheid is om te kiezen hoe jij ontsnapt, maar dat jouwn acties de gevolgen van die acties zullen hebben. Er zullen bijvoorbeeld een KARMA-SYSTEEM zijn, dat als ware werkt als een persoonlijk reputatiesysteem dat los staat van de relaties die je hebt met de in-game handelaren. Op basis van jouwn KARMA kan jij bepaalde dingen wel en niet doen. Sommige acties laten je KARMA vallen en leiden er misschien toe dat je wordt opgejaagd. Terwijl het doen van andere daden u kansen kan geven die u anders niet zou hebben.

In de volledige versie van het spel zul je ook - naast het spelen als één PMC en (meerdere) SCAVS meer dan één personage kunnen hebben, er zijn initiële plannen die aanwijzen dat we kunnen spelen met drie verschillende personages per account, en ze kunnen uit verschillende facties komen - allemaal met afzonderlijke progressie.

De grote quest lijn neemt je mee door een reeks 'persoonlijke' doelen, los van de 'gunsten' die je kunt bereiken door taken voor handelaren uit te voeren - beschouw dit als het primaire quest lijn in games zoals STALKER of METRO, waar je een reeks verhaalgestuurde operaties volgt, die beide dienen als een verhalend puzzelstuk om 'dingen aan elkaar te knopen'. Je leert meer over de verschillende facties van SCAVS, je krijgt meer achtergrondverhaal over de verschillende mappen en leert over de corruptie van bedrijven, en ontdekt de geheimen van sekten die zich in het gebied hebben gevormd. Je zult verrast zijn door wat je tijdens je reis tegenkomt, en de dialogen die je voert met de mensen die je tegenkomt, zullen je meer laten zien over wat er achter de schermen in deze regio gaande is.

Nogmaals onderstreept is het feit dat je nergens heen kunt, aan het begin van het spel zal er een meer lineaire versie van het spel zijn, een pad dat je moet nemen. Je moet manieren ontdekken om andere plaatsen te bereiken door er in de game naartoe te reizen, of manieren vinden om deze locaties te betreden door fysiek naar deze locaties te reizen. Naast het hebben van een bepaalde labs keycard om 'The Labs' binnen te gaan, moet je bijvoorbeeld eerst de locatie in het spel vinden (in bijvoorbeeld de map Streets of Tarkov) en vervolgens 'The Lab' invoeren. (ook wel zogeheten map to map travel.)

bild.png.34fe8e97fcb098019757f1ae465ba083.png.97b9e451ea8deac9bea3224e3d5408d6.png

Het gebied rondom Tarkov

 

DE MANIEREN OM ESCAPE FROM TARKOV TE SPELEN

In eerste instantie begin je met een voorraad goederen, een schuilplaats en wat geld op je naam. Elk personage in uw account heeft zijn eigen reputatie bij de handelaars, zijn eigen karma en zijn eigen prestaties (uitgevoerde taken). Deze voorraad is aan je personage vastgemaakt en inventarissen kunnen niet met elkaar worden gedeeld. Beschouw elk personage als een afzonderlijk "leven" met zijn eigen voortgang.

ESCAPE FROM TARKOV PvPvE (story mode/verhaal modus)

Je kiest tussen spelen als een van de SCAV's of als een PMC. Als SCAV werk je in zekere zin voor je PMC en kun je ze helpen door ze items, wapens of soortgelijke dingen te geven, maar ze kunnen de missiedoelen (behalve het vinden van bepaalde items) niet voor je voltooien. Alles wat ze naar je toe brengen, heeft een "Find In Raid" -status (als je het hebt overleefd als SCAV), die belangrijk is voor het spel. Found-in-raid status wordt gesymboliseerd met een wit vinkje. Hierdoor kan een item worden verhandeld op de FLEA MARKET of worden ingeleverd tijdens speciale zoek acties voor quests. Artikelen zonder deze status kunnen alleen aan handelaren worden verkocht of geruild.

De raids die puur gericht zijn als PMC is waar je je verhaallijn missies en handelaarstaken uitvoert. Dit is de spelmodus waarmee je nu (grotendeels) bekend mee bent. Met enkele verschillen. In de laatste spelversie moest je de handelaars vinden en je naam in hun voordeel verdienen, terwijl andere handelaren worden vergrendeld. De 'raid'-modus bevat de belangrijkste missieketen, evenals een hele reeks side-quests die erg lijken op de handelaarstaken die we nu zien. De hoofd opdrachten (quests) zal je door de stad leiden en map na map ontgrendelen, totdat het je eindelijk lukt om te ontsnappen, waarna je beslist of je nu je bekende en gevestigde netwerk wilt gebruiken om binnen Tarkov te blijven, of voorgoed wilt vertrekken.

*ARENA MODUS (er komt nog informatie.)

Tijdens de holiday evenementen werden details van "de ARENA-modus" aangekondigd, en het werd gepresenteerd als een afzonderlijk project, gekoppeld aan Escape From Tarkov. Teams van spelers met vooraf ingestelde uitrustingen gaan één locatie binnen om te proberen elkaar uit te schakelen - deze spelmodus zal PvP-gericht zijn met afzonderlijke servers en een afzonderlijke client. Meer informatie zal in de toekomst worden gepresenteerd. 

HANDELAREN/TRADERS

Zoals eerder vermeld, worden de handelaren in het spel, net als de maps, (meestal) vergrendeld wanneer u het spel start. Je zult deze in-game moeten ontdekken en ontmoeten voordat je ermee om kunt gaan. In meer dan één opzicht hebben ze verschillende agenda's en behandelen ze je anders, afhankelijk van hoe je hebt gepresteerd. Er zijn plannen om in de toekomst de reputatie/loyaliteit en KARMA-systemen hierin een grotere rol te laten spelen. Wees voorzichtig met wie u in de rug steekt, dit kan langdurige bijwerkingen hebben. Merk ook op dat er minder dingen beschikbaar zijn om te kopen, de naamgenoot 'handelaren' is NIET bedoeld als een eenvoudige term.

LOOT/BUIT

Er schuilt een PLAN om de Escape From Tarkov-markt en ''loot table'' dus loot door het hele spel te laten draaien door een AI die de beschikbaarheid berekent op basis van vraag en ontdekking. Bepaalde dingen zullen zeldzamer zijn omdat ze in de game zijn ontdekt. Sommige dingen zijn misschien zelfs zo zeldzaam dat ze bijna een mythe zijn.

 

*er komt nog veel meer en dit post ''De Visie van Escape From Tarkov'' zal voortdurend worden ge-update en bijgewerkt worden, Originele post is te vinden hier in het Engels. 

 

Mvg,

KappaKaaNo.

Edited by Kaano
  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...