Jump to content

Το όραμα του Escape From Tarkov-GR


PixiOsReformed
 Share

Recommended Posts

1898565475_bannerforpost.jpg.ff733b794418752c7215dce8bc795482.jpg 

Το όραμα του Escape From Tarkov ή αλλιώς πως προορίζεται να είναι το παιχνίδι- γραμμένο από τον, @tobiassolem

 

DISCLAIMER: Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το post , βασίζονται στην κατανόησή μου από devblogs, podcasts και συνεντεύξεις από μέλη της BattleState Games (Κυρίως του Nikita).Μπορεί να υπάρχουν παρερμηνείες από εμένα. Αυτό το post δεν πρέπει να θεωρείται ως οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό που γράφεται σε αυτό το disclaimer.

Χρονοδιάγραμμα:    Contract Wars -> Hired Ops -> Escape From Tarkov -> Russia 2028

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ POST 

Όπως ίσως γνωρίζετε όλοι, το παιχνίδι Escape From Tarkov δεν είναι ένα τελικό προϊόν και, από πολλές απόψεις, δεν μοιάζει αρκετά με αυτό που έχουν προγραμματίσει οι προγραμματιστές και οι σχεδιαστές αυτού του παιχνιδιού. Πέρα από τις ιδιοτροπίες με cheaters, netcode, desync και μηχανικές δυσλειτουργίες - υπάρχει ένα ολόκληρο επίπεδο επιδιωκόμενου παιχνιδιού και ιστορίας που δεν έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα, 19 Ιουνίου 2020 (ενημέρωση 15 Φεβρουαρίου 2021). Αυτό που έχουμε σήμερα με πολλούς τρόπους είναι ένα πρότυπο, ένα διευρυμένο κάθετο κομμάτι, αν θέλετε για το τι έρχεται στο μέλλον

Σε μερικούς από εσάς, αυτά δεν είναι νέα. Εάν έχετε παρακολουθήσει την εξέλιξη από την πρώιμη ανακοίνωση του παιχνιδιού, τότε γνωρίζετε ήδη ότι αυτό που παίζουμε σήμερα θα είναι διαφορετικό από αυτό που πρόκειται να γίνει μόλις το παιχνίδι είναι σε τελική μορφή. Και θέλω να σας μιλήσω για αυτόν τον στόχο. Επειδή δεν υπάρχει πραγματικά μια "πλήρης εικόνα" για το τι είναι το Escape From Tarkov, γι 'αυτό αποφάσισα να γράψω την περίληψη εδώ για να το διαβάσετε. Αυτό το thread προορίζεται ως ένα «live» έγγραφο του οράματος του παιχνιδιού και περιέχει πληροφορίες που διαφορετικά δεν διαδίδονται. Μη διστάσετε να προσθέσετε πράγματα που γνωρίζετε ή να συζητήσετε πράγματα για τα οποία δεν γνωρίζετε..

Πρώτα απ 'όλα όμως, πρέπει να κατανοήσουμε το πλαίσιο του παιχνιδιού.ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ

Το Escape From Tarkov έχει οριστεί στο πλαίσιο του σύμπαντος «Ρωσία 2028» (αναφέρεται ως R.2028). Αυτό το σύμπαν λαμβάνει χώρα σε έναν απαίσιο μεταπολεμικό κόσμο όπου τα όρια του ασφαλούς πολιτισμού μας σε πολλά μέρη έχει εγκαταλειφθεί, με σκληρότερες συνθήκες διαβίωσης και οι μεγάλες εταιρικές οντότητες έχουν αντικαταστήσει με πολλούς τρόπους συστήματα διακυβέρνησης. Αρχικά υπήρχαν σχέδια δημιουργίας ενός αυτόνομου παιχνιδιού με έναν παίκτη, που φέρει αυτόν τον ίδιο τίτλο, αλλά η ιδέα αναβλήθηκε. Η Ρωσία 2028 είναι το δικό της παράλληλο χρονοδιάγραμμα, που σημαίνει ότι έχει μια αλλοιωμένη ιστορία σε σύγκριση με τη δική μας, κάποια πράγματα είναι παρόμοια, κάποια πράγματα είναι ίδια και άλλα είναι πολύ διαφορετικά.

Contract wars

Ωστόσο, στο ίδιο σύμπαν ήταν και το παιχνίδι Contract Wars, που δημιουργήθηκε από την αδελφική εταιρεία AbsolutSoft. Το παιχνίδι έφτασε στο άλφα το 2011 και το παιχνίδι έχει ιστορική σημασία για το Escape From Tarkov. Το Contract Wars τέθηκε στην ίδια περιοχή στην οποία είναι και το Tarkov, στο Νόρβινσκ, μια «ειδική οικονομική ζώνη» όπου χτίστηκαν δύο υπερσύγχρονες πόλεις. Οι Τάρκοφ και Νόρβινσκ. Σε αυτήν την περιοχή μια σύγκρουση μεταξύ δύο ιδιωτικών στρατιωτικών οργανισμών, της United Security (USEC) - που προσλήφθηκε από την Terragroup για την επιβολή της ασφάλειας και την αποτροπή εξωτερικών συμφερόντων από την παρέμβαση ή τη διερεύνηση της έρευνας της εταιρείας (για παράδειγμα εντός της εγκατάστασης, Terragroup Labs) καθώς και του Battle Encounter Assault Regiment (BEAR) επίσημα και αυτό ιδιωτικό, αλλά χρηματοδοτείται μυστικά από τη Ρωσική Ομοσπονδία για να αποφευχθεί διεθνής σύγκρουση για παρέμβαση / διερεύνηση της επέκτασης εντός του Norvinsk

Τα Contract Wars συνεχίστηκαν για χρόνια, με μεγάλες απώλειες και στις δύο πλευρές, με αποτέλεσμα το χάος, τις μαζικές εκκενώσεις αμάχων και μια κλειδωμένη περιοχή, που οδήγησε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση όπου οι χειριστές και των δύο πλευρών ήταν κλειδωμένοι και αφέθηκαν να πολεμήσουν για τον εαυτό τους, αλλά και για τους ντόπιους που δεν ήταν σε θέση ή δεν θέλουν να φύγουν από τα σπίτια τους.

Hired Ops

Στο τέλος της διάρκειας ζωής του παιχνιδιού «Contract Wars», η AbsolutSoft δημιούργησε μια συνέχεια που ήταν γνωστή ως «Hired Ops» μετά τα γεγονότα των Contract Wars, αρχικά γνωστή ως «Contract Wars 2», ο τίτλος αυτός εξερευνά τα γεγονότα ΠΡΙΝ το παιχνίδι Escape From Tarkov, και για άλλη μια φορά οι μισθοφόροι BEAR και USEC έρχονται ο ένας εναντίον του άλλου. Σε αυτόν τον τίτλο PvP που βασίζεται σε πολλούς παίκτες, μπορείτε να εκπαιδεύσετε πολλούς "παίχτες" για να εκτελέσετε τακτικές μάχες σε μια σειρά χαρτών είτε για να αποτρέψετε τη διεξαγωγή συγκεκριμένων αποστολών (λειτουργιών) είτε να τις κάνετε να συμβούν (ανάλογα με την ομάδα που επιλέξατε). Αυτό το παιχνίδι είναι επί του παρόντος δωρεάν , βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και διατίθεται στο Steam. Μερικοί από αυτούς που το έπαιξαν λένε ότι είναι σαν να έκαναν ένα μωρό το CS: GO, Call of Duty και το Escape From Tarkov. Ο τίτλος δεν σημαίνει «ρεαλιστικό», αλλά περισσότερο ένα γρήγορο τακτικό shooter με βάση την ομάδα.

1.png.5cbaa66715a405f6fd1b1a7f5c9e3143.png

 

ESCAPE FROM TARKOV

Μετά τα γεγονότα των έντονων μαχητικών επιχειρήσεων των «Hired Ops», οι φατρίες άρχισαν να γκρεμίζονται περαιτέρω, αφήνοντας τόσο την BEAR όσο και την USEC μακριά από τη διοίκησή τους, και πολλοί στρατιώτες σκορπίστηκαν και αγωνίστηκαν για τον εαυτό τους. Αυτό που ξεκίνησε ως στρατιωτική επιχείρηση τώρα μετατράπηκε σε επιχείρηση πολεμιστή / επιβίωσης. Ορισμένες ομάδες κολλάνε μαζί με μικτές προελεύσεις (μερικές BEAR και USEC συνεργάζονται). Η κύρια αποστολή τους δεν τους δίνεται πλέον από ηγέτες των εταιρειών, αλλά από τους ίδιους. Αυτές οι πολλές διαφορετικές φατρίες έχουν μετατρέψει αυτήν την ακμάζουσα οικονομική ζώνη σε ένα κέλυφος της πρώην ομορφιάς της, που αμφισβητήθηκε από τοπικές συμμορίες SCAV και την ηγεσία τους, και άλλες. To Τάρκοφ δεν είναι καθόλου ασφαλές μέρος για τους παίκτες. Όμως, δεδομένου του πρόσφατου παρελθόντος του, εξακολουθούν να υπάρχουν αγορές, συναλλαγές και κάποια ομοιότητα μιας κοινωνίας μέσα. Απλώς ασταθές.

Το Escape From Tarkov βρίσκεται στην ειδική οικονομική ζώνη Norvinsk που δημιουργήθηκε ως μορφή επαφής μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης. Έτσι προσέλκυσε τις μεγάλες εταιρείες να επενδύσουν εκεί, αλλά και διεθνή στρατιωτικά συμφέροντα στη μορφή και τη μορφή ιδιωτικών στρατιωτικών εργολάβων, μισθοφόρων που λειτουργούν με σύμβαση για εργοδότες όπως η TerraGroup.

Το βασικό κόνσεπτ

Παίζετε ως PMC. Η ιστορία είναι δική σας, αλλά πιθανότατα μπήκατε στο Tarkov συμμετέχοντας σε μία από τις ομάδες PMC που στάλθηκαν εδώ. Ανεξάρτητα από το ιστορικό σας, έχετε χάσει την επαφή με την κεντρική εντολή και τώρα πρέπει να φροντίσετε τον εαυτό σας. Μπορεί να έχετε μερικούς φίλους, πρώην συμπαίκτες της ομάδας ή νέα άτομα με τα οποία έχετε ομαδοποιήσει. Ο στόχος σας από κοινού είναι να κάνετε το καλύτερο δυνατό όντας εδώ. Δεν ξέρετε πόσο καιρό πρέπει να είστε εδώ - απλά ξέρετε ότι δεν θα είστε σε θέση να φύγετε αύριο, αν ξεφύγετε σε εβδομάδες, μήνες ή χρόνια είναι άγνωστο. Αυτό που επιλέγετε να κάνετε με αυτήν την απουσία πληροφοριών εξαρτάται από εσάς. Ξοδεύετε το χρόνο σας προσπαθώντας να κάνετε φίλους; Αποφεύγοντας τη μάχη, προσπαθώντας να μαζέψετε τον εφοδιασμό για να ξεπεράσετε την καταιγίδα - ή αυτό που είναι πιο πιθανό, να συναντήσετε αναπόφευκτα πυρά με τις τοπικές δυνάμεις SCAV ή άλλα PMC. Οι γραμμές της ηθικής θολώνουν - ποιος είναι φίλος και ποιος είναι εχθρός; Αυτό είναι δική σας απόφαση. Είτε αποφασίσετε να είστε μόνοι σας όλη την ώρα, είτε να ενώσετε τις δυνάμεις σας κάποιες φορές για να ολοκληρώσετε ορισμένες πιο δύσκολες αποστολές, ή να τρέχετε πάντα με μια ομάδα εξαρτάται από εσάς.

Το Escape From Tarkov από το get-go προοριζόταν να είναι ένα off-shoot μακριά από τους προηγούμενους τίτλους με τον τρόπο που θα δανείζονταν ιδέες από το πρόσφατα δημοφιλές είδος «survival shooter», η BattleState είχε ήδη ξεκινήσει να κάνει ένα σκληρό ρεαλιστικό και βασισμένη σε ομάδα έκδοση στο ίδιο σύμπαν με πολύ πιό βαθιά και πολύπλοκη προσαρμογή όπλων σε όλα τα επίπεδα. Η ιδέα ήταν να συνδυάσουν είδη όπως: MMO, Shooter, RPG, Survival, Realism ... και την επιθυμία να κάνουν τα στρατιωτικά στοιχεία και τα όπλα τόσο αληθινά όσο παιγμένα. Η κεντρική ιδέα είναι να δώσουν στον παίκτη όσο το δυνατόν περισσότερη ελευθερία, να επιλέξετε πώς να παίξετε το παιχνίδι. Θέλετε να κάνετε επιλογές, θέλετε να είστε μέρος μιας φυλής; Θέλετε να παίξετε μόνοι σας; Ή συνεργαστείτε με άτομα που συναντάτε; Όλα αυτά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφαιρέσουν τις πτυχές επιβίωσης του τίτλου. Η επιβίωση θα πρέπει να είναι δύσκολη, οι ομάδες πρέπει να βασίζονται στις ικανότητες και τα φορτία των άλλων για να προετοιμαστούν για απόδραση.

Για να επιβιώσουν τώρα, έπρεπε να αρχίσουν να δημιουργούν τα δικά τους προσωπικά δίκτυα δουλεύοντας για (ή εναντίον) τοπικές φατρίες, οι έμποροι προσπαθώντας να εκτελέσουν το μεγάλο κατόρθωμα του Escaping από το Tarkov. Αυτός ο τίτλος τώρα αναπτύχθηκε από την BattleState Games, μια εταιρεία παιχνιδιών που διευθύνεται από τον επικεφαλή Nikita Buyanov (πρώην AbsolutSoft). Η πρώιμη ανάπτυξη (όπως στη δημιουργία του κόνσεπτ, της εικονογράφησης, της τέχνης και των σχεδίων) ξεκίνησε στα τέλη του 2012 και η πρώτη playable άλφα κυκλοφορία πραγματοποιήθηκε στις 4 Αυγούστου 2016.

 

----------------------------------

2.png.5264c141fa56cabac6aec311f302a3b9.png

Η πολιτοφυλακή των Ηνωμένων Εθνών εργάζεται για να βοηθήσει στην προστασία και την υπεράσπιση των ανυπεράσπιστων στο Νόρβινσκ.

Μην κάνετε το λάθος να σκεφτείτε ότι το Escape From Tarkov είναι ένα παιχνίδι που αφορά μόνο τους PMC. Ο καλύτερος τρόπος για να περιγράψω την τρέχουσα κατάσταση είναι: Χάος και Επιβίωση. Σε αντίθεση με πολλές πεποιθήσεις, το R.2028 δεν έχει τεθεί σε συγκρούσεις μετά την «πυρηνική έκρηξη», αλλά με πολλούς τρόπους. Χειρότερα, καθώς οι άνθρωποι που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από την περιοχή πέθαναν από αρπακτικά ζώα, ανθρώπους και ζώα, προσπαθώντας να ξεφύγουν από εδώ. Εκείνοι που δεν προσπάθησαν να ξεφύγουν ομαδοποιήθηκαν σε συμμορίες «scavenger», ενώ άλλοι προσπάθησαν ακόμα να επιβάλουν κάποιο είδος ανθρωπιστικής βοήθειας (Ηνωμένα Έθνη) - ωστόσο, όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι, εντός των ορίων του R.2028, καμία φατρία δεν είναι απαλλαγμένη από διαφθορά, και ίσως οι ειρηνευτές με κάποιους τρόπους είναι δράστες πολέμου σε αυτό το πλαίσιο.

 

ΠΩΣ ΕΠΙΒΙΩΝΕΤΕ?

Η ιδέα είναι ότι σκοπεύετε να παίξετε ως επιζών από τις συγκρούσεις που προηγούνται των γεγονότων του Escape From Tarkov. Αρχικά θα ξεκινήσετε, κλειδωμένος σε ένα μέρος του Τάρκοφ - με πολύ λίγα μέσα, μερικές αποθηκευμένες μερίδες και αντικείμενα αποθηκευμένα σε ένα κρησφύγετο κάπου στο Νόρβινσκ και από εκεί πρέπει να αρχίσετε να συλλέγετε πληροφορίες, να βρείτε ντόπιους που είναι αξιόπιστοι και να μάθετε για τη διάταξη της περιοχής. Αλλά για να απομακρυνθείτε από εκεί χωρίς τραυματισμό, πρέπει να αρχίσετε να κάνετε χάρες για μερικούς από τους πιο σημαντικούς ντόπιους, εμπόρους αγαθών με δικά τους δίκτυα επαφών - τη δική τους αγορά και πρέπει να χτίσετε μια φήμη με αυτά για να αποκτήσετε πρόσβαση στις προμήθειες που θα χρειαστείτε για να μπορέσετε να επιβιώσετε για όσο χρειαστεί.

Οι φατρίες

- BEAR & USEC

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, υπάρχουν δύο ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες, η BEAR και η USEC - και οι δύο χάνουν την επικοινωνία με τους ηγέτες τους, αυτές άρχισαν να σχηματίζονται σε ξεχωριστές ομάδες, μερικές ακόμη εργάζονται παράλληλα μεταξύ τους ανεξάρτητα από την προηγούμενη σχέση τους. Με κοινό στόχο να ακολουθήσετε οποιαδήποτε μέθοδο για να επιβιώσετε και τελικά (ελπίζουμε) να ξεφύγετε από τη ζώνη μάχης. Ως παίκτης μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε αυτές τις φατρίες και επίσης να εργαστείτε παράλληλα με την "αντιτιθέμενη" φατρία. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι πλευρές δεν είναι πλέον ασπρόμαυρες, αυτός που ήταν ο εχθρός σας χθες μπορεί να είναι φίλος σας σήμερα. Θα πρέπει να αποφασίσετε στη πορεία.

 

- SCAVS

Τα SCAVS ή αλλιώς «Scavengers» αποτελούνται από ένα μείγμα ντόπιων πολιτών (με ένα μείγμα υπόβαθρων, μερικών στρατιωτικών - αλλά όλοι τους είχαν περάσει από στρατολόγηση) πρώην PMC, απολυμένους εργάτες και γενικά φούσκους. Οι περισσότεροι εργάζονται σε οργανώσεις που μοιάζουν με συμμορίες με επικεφαλής τα «αφεντικά της SCAV»(Scav Bosses). Αυτές οι συμμορίες θα φαινόταν να εργάζονται μαζί και εναντίον του άλλου. Τα περισσότερα SCAVS βλέπουν όλα τα PMC ως δυνάμεις εισβολής. Μερικά από τα SCAVS θα δέχονταν πληρωμές από τα PMC για να τους βοηθήσουν. Μπορείτε να παίξετε ως SCAV που βοηθά το PMC σας.

- Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις διαφορετικές SCAV-συμμορίες εδώ: (σύντομα όταν η ιστορία είναι πιο εκτεταμένη.)

- SCAV RAIDERS

Αυτοί οι τύποι είναι ως επί το πλείστον πρώην USEC / PMC, αλλά τώρα συνεργάζονται με τις συμμορίες SCAV. Είναι βαριά οπλισμένοι και φαίνεται να έχουν βρει μια νέα αιτία με νέα ηγεσία μεταξύ της ηγεσίας της SCAVS. Όντας σκληρές ειδικές δυνάμεις, είναι πολύ πιο πειθαρχημένοι και θα τους βρείτε λιγότερο συχνά. Τους έχουν δει να υπερασπίζονται τοποθεσίες της Terragroup, λέγεται ότι πιθανώς εξακολουθούν να υπάρχουν υπολείμματα μιας συνεργασίας Terragroup με αυτήν την ομάδα;

- SCAV LEADERS

Μην κάνετε λάθος στους αρχηγούς των SCAVS για την πραγματική επίσημη ηγεσία τους. Οι Reshala, Killa, Sanitar κ.λπ. μοιάζουν περισσότερο με υποεπιχειρηματίες των ομάδων τους, υπεύθυνοι για τοπικές θέσεις σε όλο το Tarkov. Μερικοί από αυτούς τους τύπους έρχονται με το δικό τους οπλισμένο σωματοφύλακα, φέρουν εργαλεία που σχεδόν ανταγωνίζονται τον SCAV επιδρομικό εξοπλισμό. Στο μέλλον μπορεί να μπορείτε να παίζετε περιστασιακά ως SCAV-leader.

- CULTISTS

Δεν γνωρίζουμε πολλά για αυτή τη παράταξη, αλλά όλοι έχουν δει ίχνη των δραστηριοτήτων τους σε όλο το Tarkov. Αφήνοντας απόκρυφα σύμβολα και θυσίες εδώ και εκεί. Υπάρχουν πολλές φήμες για παρατηρήσεις σε ολόκληρο το Tarkov, αλλά οι περισσότερες από τις περιγραφές δεν έχουν νόημα. Τα σιωπηλά, δηλητηριασμένα όπλα λέγεται ότι χρησιμοποιούνται από τους καλλιτέχνες και υποτίθεται ότι κυκλοφορούν κυρίως (μόνο) τη νύχτα. Είναι σαν το Baba Yaga του δάσους, παραμύθι για να τρομάξει τα παιδιά. Αλλά ποιο μέρος αυτών των ιστοριών είναι αλήθεια; Δεν ξέρουμε. Εντοπίστηκαν στις περιοχές του Woods, και μερικές φορές επίσης στο Customs, φορώντας σκούρα ρούχα, χρησιμοποιώντας τη κάλυψη της νύχτας και της σιωπής. Ψιθυρίζουν κάτι που δεν μπορεί να διακριθεί πριν επιτεθούν. Γιατί το κάνουν αυτό; Δεν έχω ιδέα.

 

- UNITED NATIONS TARKOV (UN-TAR)

Οι ειρηνευτικές δυνάμεις της UN δύναμης έχουν ειδωθεί να  επιβάλλουν την «ειρήνη» στην περιοχή, που υποτίθεται ότι υπάρχει ως ανθρωπιστική βοήθεια. Φέροντας τα μπλε χρώματα τους δεν ενέπνευσαν πολύ αυτοπεποίθηση. Αλλά θα δούμε τα λευκά στρατιωτικά οχήματά τους παντού σε ολόκληρο το Tarkov. Είναι σαφές ότι έχουν υπάρξει σε μάχες. Υποθέσαμε ότι είναι εδώ για να προστατεύσουν τους αθώους. Αλλά ποιος είναι πραγματικά αθώος εδώ; Αυτό πιθανότατα να αποφασίσουν οι ηθικοί και οι πολιτικοί. Λειτουργούν σε όλο το Tarkov, και φαίνεται να έχουν τα δικά τους καθήκοντα στην πόλη, μερικοί από αυτούς ψάχνουν να κυνηγήσουν παίκτες που έχουν διαπράξει «λάθη» - αλλά από ποιες εντολές; Είναι βασικοί παίκτες σε αυτήν την πόλη, ίσως είναι φίλοι σας; Ποιός ξέρει.

 

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ NORVINSK

3.png.0663af5b5999bed99ef2287721e70bf1.png

Tarkov, μια υπερσύγχρονη μητρόπολη

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η ιστορία στο παιχνίδι Escape From Tarkov λαμβάνει χώρα στην περιοχή Norvinsk, όπου εσείς ως PMC έχετε κολλήσει αφού χάσατε την επαφή με τη στρατιωτική σας ηγεσία και φύγατε για να φροντίσετε τον εαυτό σας. Έχετε κολλήσει κάπου στο Tarkov, αλλά καθώς ξεκινάτε, οι επιλογές σας θα είναι περιορισμένες.

Μηχανικά δεν θα μπορείτε να παίξετε "όλους τους χάρτες" στην τελική έκδοση του Tarkov, αλλά αντίθετα να εκτελέσετε μια σειρά από εργασίες που βασίζονται στην ιστορία που σας λένε κάτι για το τι συμβαίνει με τη Terragroup και τι συμβαίνει "πίσω από τα παρασκήνια". Η ιδέα είναι ότι θα ανακαλύψετε αυτά τα μυστικά ενώ εργάζεστε και εναντίον των διαφορετικών ομάδων. Σκοπεύετε να έχετε κάποια ελευθερία στην επιλογή του τρόπου διαφυγής σας, αλλά οι ενέργειές σας θα έχουν συνέπειες από αυτές τις επιλογές. Θα υπάρξει, για παράδειγμα, ένα KARMA SYSTEM, το οποίο ουσιαστικά λειτουργεί ως σύστημα προσωπικής φήμης ξεχωριστό από τις σχέσεις που έχετε με τους εμπόρους εντός παιχνιδιού. Με βάση το KARMA σας, θα μπορείτε να κάνετε ορισμένα πράγματα ή να μην κάνετε ορισμένα άλλα. Ορισμένες ενέργειες θα ρίξουν το KARMA σας και ίσως σας οδηγήσουν σε κυνήγι. Ενώ κάνοντας άλλες πράξεις μπορεί να σας δωθούν ευκαιρίες που διαφορετικά δεν θα είχατε.

Στην τελική έκδοση του παιχνιδιού, θα μπορείτε - πέρα από το παιχνίδι ως ένας PMC και (πολλαπλά) SCAVS να έχετε περισσότερους από έναν χαρακτήρες, ορισμένα αρχικά σχέδια έχουν δηλώσει ότι θα είμαστε σε θέση να παίξουμε χρησιμοποιώντας τρεις διαφορετικούς χαρακτήρες ανά λογαριασμό, και μπορούν να προέρχονται από διαφορετικές φατρίες - όλα με ξεχωριστή πρόοδο.

Η κύρια γραμμή αποστολών θα σας οδηγήσει σε μια σειρά «προσωπικών» στόχων, ξεχωριστών από τις «εύνοιες» που μπορείτε να ολοκληρώσετε εκτελώντας εργασίες για εμπόρους - θεωρήστε αυτό παρόμοιο με την κύρια γραμμή αποστολών σε παιχνίδια όπως το STALKER ή το METRO, όπου ακολουθείτε μια σειρά από λειτουργίες που βασίζονται στην ιστορία, και οι δύο χρησιμεύουν ως αφηγηματικό μέσο για να «συνδέσουν τα πράγματα μαζί» Θα μάθετε περισσότερα για τις διαφορετικές παρατάξεις των SCAVS, θα έχετε περισσότερες ιστορικές ιστορίες στους διαφορετικούς χάρτες και θα μάθετε για τη διαφθορά των εταιρειών, καθώς και για να ανακαλύψετε τα μυστικά των λατρείων που έχουν σχηματιστεί στην περιοχή. Θα εκπλαγείτε από αυτό που θα συναντάτε στο ταξίδι σας και οι διάλογοι που θα έχετε με τους ανθρώπους που συναντάτε θα σας δείξουν περισσότερα για το τι συμβαίνει πίσω από τα παρασκήνια σε αυτήν την περιοχή.

Τονίζεται και πάλι το γεγονός ότι δεν θα μπορείτε να πάτε πουθενά, στην αρχή του παιχνιδιού θα υπάρχει μια πιο γραμμική έκδοση του παιχνιδιού, μια διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε. Πρέπει να ανακαλύψετε τρόπους για να φτάσετε σε άλλα μέρη ταξιδεύοντας σε αυτά στο παιχνίδι ή να βρείτε τρόπους για να εισέλθετε σε αυτές τις τοποθεσίες ταξιδεύοντας σε αυτές τις τοποθεσίες φυσικά. Για παράδειγμα, πέρα από την κατοχή μιας συγκεκριμένης κάρτας κλειδιού για να μπείτε στο "The Labs", πρέπει πρώτα να βρείτε την τοποθεσία στο παιχνίδι (για παράδειγμα τον χάρτη Streets of Tarkov) και στη συνέχεια να εισαγάγετε το "The Lab" από εκεί.

4.png.8f68350b78a5f76375e583268e3433d5.png

Η περιοχή γύρω από το Tarkov

ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΑΙΞΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ESCAPE FROM TARKOV

Αρχικά ξεκινάτε με ένα απόθεμα αγαθών, ένα κρησφύγετο και κάποια χρήματα στο όνομά σας. Κάθε χαρακτήρας στο λογαριασμό σας έχει τη δική του φήμη με τους εμπόρους, το δικό του κάρμα και τα δικά του επιτεύγματα (εργασίες/αποστολές που εκτελούνται). Αυτές οι αποθήκες είναι κλειδωμένες στον χαρακτήρα σας και τα αποθέματα δεν μπορούν να κοινοποιηθούν μεταξύ τους. Σκεφτείτε κάθε χαρακτήρα ως ξεχωριστή «ζωή» με τη δική του πρόοδο.
* Αποδράστε από το Tarkov * PvPvE ["STORY MODE"]

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στο παιχνίδι ως ένα από τα SCAV ή ως PMC. Ως SCAV, εργάζεστε με κάποιους τρόπους για το PMC σας και μπορείτε να τους βοηθήσετε δίνοντάς τους αντικείμενα, όπλα ή παρόμοια πράγματα, αλλά δεν μπορούν να ολοκληρώσουν στόχους αποστολών (πέρα από την εύρεση συγκεκριμένων στοιχείων) για εσάς. Όλα όσα σας φέρνουν θα έχουν μια κατάσταση "Find In Raid" (αν επέζησαν), η οποία έχει σημασία για το παιχνίδι. Εύρεση σε κατάσταση επιδρομής συμβολίζεται με ένα λευκό σημάδι επιλογής(Το λεγόμενο "τικ"). Αυτό επιτρέπει την ανταλλαγή ενός αντικειμένου στο FLEA MARKET (αγορά μεταξύ παιχτών) ή την παράδοση σε ειδικές αποστολές. Τα αντικείμενα χωρίς αυτήν την κατάσταση μπορούν να πωληθούν ή να ανταλλαχθούν μόνο σε εμπόρους.

Η έκδοση του παιχνιδιού που επικεντρώνεται στην επιδρομή ως PMC είναι το σημείο όπου εκτελείτε τις αποστολές ιστορίας και τις εργασίες του εμπόρου. Αυτός είναι ο τρόπος παιχνιδιού με τον οποίο είστε εξοικειωμένοι (κυρίως) προς το παρόν. Με κάποιες διαφορές. Στην τελική έκδοση του παιχνιδιού, θα πρέπει να βρείτε τους εμπόρους και να κερδίσετε το όνομά σας υπέρ τους, ενώ άλλοι έμποροι είναι κλειδωμένοι. Η λειτουργία «επιδρομής» θα περιέχει την κύρια αλυσίδα αποστολών, καθώς και μια ολόκληρη σειρά από δευτερεύουσες αποστολές πολύ παρόμοιες με τις εργασίες του εμπόρου που βλέπουμε τώρα. Η κύρια γραμμή αποστολών θα σας οδηγήσει σε όλη την πόλη, ξεκλειδώνοντας κομμάτια του χάρτη το ένα μετά το άλλο, έως ότου καταφέρετε τελικά να δραπετεύσετε, και μετά από αυτό θα αποφασίσετε αν θα χρησιμοποιήσετε τώρα το φημισμένο και καθιερωμένο δίκτυό σας για να παραμείνετε στο Tarkov ή να φύγετε για καλό.

Πρωτότυπη πηγή BSG (από τον Μάιο του 2016): "Η πρώτη και βασική λειτουργία θα είναι διαθέσιμη με την κυκλοφορία του παιχνιδιού, τη λειτουργία ιστορίας. Η συνεδρία του παιχνιδιού (συνήθως μια ώρα ή μια και μισή ώρα) θα πραγματοποιηθεί σε μια μεγάλη, περίπου 5 -10 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ανοιχτή τοποθεσία. Ο παίκτης πρέπει να διαγράψει διαδοχικά όλα αυτά τα σενάρια επιδρομής, με πολλές πιθανές εξόδους, καθεμία από την ιστορία του παιχνιδιού. Με την ολοκλήρωση ενός σεναρίου, ο παίκτης ξεκλειδώνει το επόμενο. Στα σενάρια που έχουν ξεκλειδωθεί στο παρελθόν σε αναζήτηση συγκεκριμένης λεηλασίας ή πιο λεπτομερούς εξερεύνησης (η οποία μπορεί να οδηγήσει στην αποκάλυψη πλευρικών αναζητήσεων και τοποθεσιών). "

* Open World Survival * PvPvE ["FREE ROAM MODE"]

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστά πολλά για αυτήν τη λειτουργία παιχνιδιού. Αρχικά είχε προγραμματιστεί να μπορεί να παιχτεί μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας της ιστορίας, αλλά έκτοτε δεν έχει συζητηθεί από τους προγραμματιστές. Ενδεχομένως αυτή η λειτουργία παιχνιδιού να συνδέει όλους τους χάρτες σε έναν μεγάλο, αλλά δεν έχει γίνει τελική επιβεβαίωση για το πώς θα λειτουργήσει αυτό. Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση ακόμη για έναν τέτοιο τρόπο παιχνιδιού πέρα από ένα σχέδιο από το F.A.Q από το 2016.

Πρωτότυπη πηγή BSG (από τον Μάιο του 2016): "Όταν ολοκληρωθούν όλα τα σενάρια (θα υπάρχουν περίπου 10 από αυτά), θα ξεκλειδωθεί μια δωρεάν λειτουργία περιαγωγής. Σε αυτήν τη λειτουργία, ο παίκτης μπορεί να μετακινηθεί σε μια περιοχή 15 τετραγωνικών χιλιομέτρων χωρίς καμία χρονικά όρια. Η ελεύθερη λειτουργία περιαγωγής δεν θα έχει χρονικούς περιορισμούς. "

 

* Λειτουργία ΑΡΕΝΑΣ

Κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες για το "ARENA mode" και παρουσιάστηκε ως ξεχωριστό έργο, που συνδέεται με το Escape From Tarkov. Ομάδες χειριστών με προκαθορισμένα φορτία εισέρχονται σε μια τοποθεσία για να δοκιμάσουν και να βγάλουν ο ένας τον άλλον - αυτή η λειτουργία παιχνιδιού θα επικεντρώνεται σε PvP με ξεχωριστούς διακομιστές και ξεχωριστό πελάτη. Περισσότερες πληροφορίες θα παρουσιαστούν στο μέλλον.

 

--- ΕΜΠΟΡΟΙ

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι έμποροι στο παιχνίδι, όπως και οι χάρτες, είναι κλειδωμένοι (ως επί το πλείστον) καθώς ξεκινάτε το παιχνίδι. Πριν μπορέσετε να τα αντιμετωπίσετε, θα πρέπει να τα ανακαλύψετε και να τα γνωρίσετε. Με περισσότερους από έναν τρόπους, θα έχουν διαφορετικές ατζέντες και θα σας αντιμετωπίζουν διαφορετικά ανάλογα με την απόδοσή σας. Υπάρχουν σχέδια να έχουν τη φήμη / πίστη και τα συστήματα KARMA να διαδραματίζουν μεγαλύτερο ρόλο σε αυτό στο μέλλον. Προσέξτε ποιος μαχαιρώστε στην πλάτη, μπορεί να έχει μακροχρόνιες παρενέργειες. Σημειώστε επίσης, ότι θα υπάρχουν λιγότερα πράγματα διαθέσιμα για αγορά, οι ομώνυμοι «έμποροι» ΔΕΝ εννοούνται ως απλός όρος.

 

--- ΛΑΦΥΡΑ

Πίσω από τους όρους «δυναμική εμπορική προσφορά» και «δυναμική λεηλασία» είναι ένα ΣΧΕΔΙΟ για να κάνει το Escape From Tarkov-market και τα τραπέζια λαφυριών να λειτουργούν από μια AI που θα υπολογίζει τη διαθεσιμότητα βάσει της ζήτησης και της ανακάλυψης. Ορισμένα πράγματα θα είναι πιο σπάνια καθώς έχουν ανακαλυφθεί στο παιχνίδι. Κάποια πράγματα μπορεί να είναι τόσο σπάνια που να είναι σχεδόν ένας μύθος.

 

--- ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ

 

  • Like 7
  • Thanks 2
  • Hot 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 

20 hours ago, PixiOsReformed said:

1898565475_bannerforpost.jpg.ff733b794418752c7215dce8bc795482.jpg 

Το όραμα του Escape From Tarkov ή αλλιώς πως προορίζεται να είναι το παιχνίδι- γραμμένο από τον, @tobiassolem

 

DISCLAIMER: Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το post , βασίζονται στην κατανόησή μου από devblogs, podcasts και συνεντεύξεις από μέλη της BattleState Games (Κυρίως του Nikita).Μπορεί να υπάρχουν παρερμηνείες από εμένα. Αυτό το post δεν πρέπει να θεωρείται ως οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό που γράφεται σε αυτό το disclaimer.

Χρονοδιάγραμμα:    Contract Wars -> Hired Ops -> Escape From Tarkov -> Russia 2028

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ POST 

Όπως ίσως γνωρίζετε όλοι, το παιχνίδι Escape From Tarkov δεν είναι ένα τελικό προϊόν και, από πολλές απόψεις, δεν μοιάζει αρκετά με αυτό που έχουν προγραμματίσει οι προγραμματιστές και οι σχεδιαστές αυτού του παιχνιδιού. Πέρα από τις ιδιοτροπίες με cheaters, netcode, desync και μηχανικές δυσλειτουργίες - υπάρχει ένα ολόκληρο επίπεδο επιδιωκόμενου παιχνιδιού και ιστορίας που δεν έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα, 19 Ιουνίου 2020 (ενημέρωση 15 Φεβρουαρίου 2021). Αυτό που έχουμε σήμερα με πολλούς τρόπους είναι ένα πρότυπο, ένα διευρυμένο κάθετο κομμάτι, αν θέλετε για το τι έρχεται στο μέλλον

Σε μερικούς από εσάς, αυτά δεν είναι νέα. Εάν έχετε παρακολουθήσει την εξέλιξη από την πρώιμη ανακοίνωση του παιχνιδιού, τότε γνωρίζετε ήδη ότι αυτό που παίζουμε σήμερα θα είναι διαφορετικό από αυτό που πρόκειται να γίνει μόλις το παιχνίδι είναι σε τελική μορφή. Και θέλω να σας μιλήσω για αυτόν τον στόχο. Επειδή δεν υπάρχει πραγματικά μια "πλήρης εικόνα" για το τι είναι το Escape From Tarkov, γι 'αυτό αποφάσισα να γράψω την περίληψη εδώ για να το διαβάσετε. Αυτό το thread προορίζεται ως ένα «live» έγγραφο του οράματος του παιχνιδιού και περιέχει πληροφορίες που διαφορετικά δεν διαδίδονται. Μη διστάσετε να προσθέσετε πράγματα που γνωρίζετε ή να συζητήσετε πράγματα για τα οποία δεν γνωρίζετε..

Πρώτα απ 'όλα όμως, πρέπει να κατανοήσουμε το πλαίσιο του παιχνιδιού.ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ

Το Escape From Tarkov έχει οριστεί στο πλαίσιο του σύμπαντος «Ρωσία 2028» (αναφέρεται ως R.2028). Αυτό το σύμπαν λαμβάνει χώρα σε έναν απαίσιο μεταπολεμικό κόσμο όπου τα όρια του ασφαλούς πολιτισμού μας σε πολλά μέρη έχει εγκαταλειφθεί, με σκληρότερες συνθήκες διαβίωσης και οι μεγάλες εταιρικές οντότητες έχουν αντικαταστήσει με πολλούς τρόπους συστήματα διακυβέρνησης. Αρχικά υπήρχαν σχέδια δημιουργίας ενός αυτόνομου παιχνιδιού με έναν παίκτη, που φέρει αυτόν τον ίδιο τίτλο, αλλά η ιδέα αναβλήθηκε. Η Ρωσία 2028 είναι το δικό της παράλληλο χρονοδιάγραμμα, που σημαίνει ότι έχει μια αλλοιωμένη ιστορία σε σύγκριση με τη δική μας, κάποια πράγματα είναι παρόμοια, κάποια πράγματα είναι ίδια και άλλα είναι πολύ διαφορετικά.

Contract wars

Ωστόσο, στο ίδιο σύμπαν ήταν και το παιχνίδι Contract Wars, που δημιουργήθηκε από την αδελφική εταιρεία AbsolutSoft. Το παιχνίδι έφτασε στο άλφα το 2011 και το παιχνίδι έχει ιστορική σημασία για το Escape From Tarkov. Το Contract Wars τέθηκε στην ίδια περιοχή στην οποία είναι και το Tarkov, στο Νόρβινσκ, μια «ειδική οικονομική ζώνη» όπου χτίστηκαν δύο υπερσύγχρονες πόλεις. Οι Τάρκοφ και Νόρβινσκ. Σε αυτήν την περιοχή μια σύγκρουση μεταξύ δύο ιδιωτικών στρατιωτικών οργανισμών, της United Security (USEC) - που προσλήφθηκε από την Terragroup για την επιβολή της ασφάλειας και την αποτροπή εξωτερικών συμφερόντων από την παρέμβαση ή τη διερεύνηση της έρευνας της εταιρείας (για παράδειγμα εντός της εγκατάστασης, Terragroup Labs) καθώς και του Battle Encounter Assault Regiment (BEAR) επίσημα και αυτό ιδιωτικό, αλλά χρηματοδοτείται μυστικά από τη Ρωσική Ομοσπονδία για να αποφευχθεί διεθνής σύγκρουση για παρέμβαση / διερεύνηση της επέκτασης εντός του Norvinsk

Τα Contract Wars συνεχίστηκαν για χρόνια, με μεγάλες απώλειες και στις δύο πλευρές, με αποτέλεσμα το χάος, τις μαζικές εκκενώσεις αμάχων και μια κλειδωμένη περιοχή, που οδήγησε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση όπου οι χειριστές και των δύο πλευρών ήταν κλειδωμένοι και αφέθηκαν να πολεμήσουν για τον εαυτό τους, αλλά και για τους ντόπιους που δεν ήταν σε θέση ή δεν θέλουν να φύγουν από τα σπίτια τους.

Hired Ops

Στο τέλος της διάρκειας ζωής του παιχνιδιού «Contract Wars», η AbsolutSoft δημιούργησε μια συνέχεια που ήταν γνωστή ως «Hired Ops» μετά τα γεγονότα των Contract Wars, αρχικά γνωστή ως «Contract Wars 2», ο τίτλος αυτός εξερευνά τα γεγονότα ΠΡΙΝ το παιχνίδι Escape From Tarkov, και για άλλη μια φορά οι μισθοφόροι BEAR και USEC έρχονται ο ένας εναντίον του άλλου. Σε αυτόν τον τίτλο PvP που βασίζεται σε πολλούς παίκτες, μπορείτε να εκπαιδεύσετε πολλούς "παίχτες" για να εκτελέσετε τακτικές μάχες σε μια σειρά χαρτών είτε για να αποτρέψετε τη διεξαγωγή συγκεκριμένων αποστολών (λειτουργιών) είτε να τις κάνετε να συμβούν (ανάλογα με την ομάδα που επιλέξατε). Αυτό το παιχνίδι είναι επί του παρόντος δωρεάν , βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και διατίθεται στο Steam. Μερικοί από αυτούς που το έπαιξαν λένε ότι είναι σαν να έκαναν ένα μωρό το CS: GO, Call of Duty και το Escape From Tarkov. Ο τίτλος δεν σημαίνει «ρεαλιστικό», αλλά περισσότερο ένα γρήγορο τακτικό shooter με βάση την ομάδα.

1.png.5cbaa66715a405f6fd1b1a7f5c9e3143.png

 

ESCAPE FROM TARKOV

Μετά τα γεγονότα των έντονων μαχητικών επιχειρήσεων των «Hired Ops», οι φατρίες άρχισαν να γκρεμίζονται περαιτέρω, αφήνοντας τόσο την BEAR όσο και την USEC μακριά από τη διοίκησή τους, και πολλοί στρατιώτες σκορπίστηκαν και αγωνίστηκαν για τον εαυτό τους. Αυτό που ξεκίνησε ως στρατιωτική επιχείρηση τώρα μετατράπηκε σε επιχείρηση πολεμιστή / επιβίωσης. Ορισμένες ομάδες κολλάνε μαζί με μικτές προελεύσεις (μερικές BEAR και USEC συνεργάζονται). Η κύρια αποστολή τους δεν τους δίνεται πλέον από ηγέτες των εταιρειών, αλλά από τους ίδιους. Αυτές οι πολλές διαφορετικές φατρίες έχουν μετατρέψει αυτήν την ακμάζουσα οικονομική ζώνη σε ένα κέλυφος της πρώην ομορφιάς της, που αμφισβητήθηκε από τοπικές συμμορίες SCAV και την ηγεσία τους, και άλλες. To Τάρκοφ δεν είναι καθόλου ασφαλές μέρος για τους παίκτες. Όμως, δεδομένου του πρόσφατου παρελθόντος του, εξακολουθούν να υπάρχουν αγορές, συναλλαγές και κάποια ομοιότητα μιας κοινωνίας μέσα. Απλώς ασταθές.

Το Escape From Tarkov βρίσκεται στην ειδική οικονομική ζώνη Norvinsk που δημιουργήθηκε ως μορφή επαφής μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης. Έτσι προσέλκυσε τις μεγάλες εταιρείες να επενδύσουν εκεί, αλλά και διεθνή στρατιωτικά συμφέροντα στη μορφή και τη μορφή ιδιωτικών στρατιωτικών εργολάβων, μισθοφόρων που λειτουργούν με σύμβαση για εργοδότες όπως η TerraGroup.

Το βασικό κόνσεπτ

Παίζετε ως PMC. Η ιστορία είναι δική σας, αλλά πιθανότατα μπήκατε στο Tarkov συμμετέχοντας σε μία από τις ομάδες PMC που στάλθηκαν εδώ. Ανεξάρτητα από το ιστορικό σας, έχετε χάσει την επαφή με την κεντρική εντολή και τώρα πρέπει να φροντίσετε τον εαυτό σας. Μπορεί να έχετε μερικούς φίλους, πρώην συμπαίκτες της ομάδας ή νέα άτομα με τα οποία έχετε ομαδοποιήσει. Ο στόχος σας από κοινού είναι να κάνετε το καλύτερο δυνατό όντας εδώ. Δεν ξέρετε πόσο καιρό πρέπει να είστε εδώ - απλά ξέρετε ότι δεν θα είστε σε θέση να φύγετε αύριο, αν ξεφύγετε σε εβδομάδες, μήνες ή χρόνια είναι άγνωστο. Αυτό που επιλέγετε να κάνετε με αυτήν την απουσία πληροφοριών εξαρτάται από εσάς. Ξοδεύετε το χρόνο σας προσπαθώντας να κάνετε φίλους; Αποφεύγοντας τη μάχη, προσπαθώντας να μαζέψετε τον εφοδιασμό για να ξεπεράσετε την καταιγίδα - ή αυτό που είναι πιο πιθανό, να συναντήσετε αναπόφευκτα πυρά με τις τοπικές δυνάμεις SCAV ή άλλα PMC. Οι γραμμές της ηθικής θολώνουν - ποιος είναι φίλος και ποιος είναι εχθρός; Αυτό είναι δική σας απόφαση. Είτε αποφασίσετε να είστε μόνοι σας όλη την ώρα, είτε να ενώσετε τις δυνάμεις σας κάποιες φορές για να ολοκληρώσετε ορισμένες πιο δύσκολες αποστολές, ή να τρέχετε πάντα με μια ομάδα εξαρτάται από εσάς.

Το Escape From Tarkov από το get-go προοριζόταν να είναι ένα off-shoot μακριά από τους προηγούμενους τίτλους με τον τρόπο που θα δανείζονταν ιδέες από το πρόσφατα δημοφιλές είδος «survival shooter», η BattleState είχε ήδη ξεκινήσει να κάνει ένα σκληρό ρεαλιστικό και βασισμένη σε ομάδα έκδοση στο ίδιο σύμπαν με πολύ πιό βαθιά και πολύπλοκη προσαρμογή όπλων σε όλα τα επίπεδα. Η ιδέα ήταν να συνδυάσουν είδη όπως: MMO, Shooter, RPG, Survival, Realism ... και την επιθυμία να κάνουν τα στρατιωτικά στοιχεία και τα όπλα τόσο αληθινά όσο παιγμένα. Η κεντρική ιδέα είναι να δώσουν στον παίκτη όσο το δυνατόν περισσότερη ελευθερία, να επιλέξετε πώς να παίξετε το παιχνίδι. Θέλετε να κάνετε επιλογές, θέλετε να είστε μέρος μιας φυλής; Θέλετε να παίξετε μόνοι σας; Ή συνεργαστείτε με άτομα που συναντάτε; Όλα αυτά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφαιρέσουν τις πτυχές επιβίωσης του τίτλου. Η επιβίωση θα πρέπει να είναι δύσκολη, οι ομάδες πρέπει να βασίζονται στις ικανότητες και τα φορτία των άλλων για να προετοιμαστούν για απόδραση.

Για να επιβιώσουν τώρα, έπρεπε να αρχίσουν να δημιουργούν τα δικά τους προσωπικά δίκτυα δουλεύοντας για (ή εναντίον) τοπικές φατρίες, οι έμποροι προσπαθώντας να εκτελέσουν το μεγάλο κατόρθωμα του Escaping από το Tarkov. Αυτός ο τίτλος τώρα αναπτύχθηκε από την BattleState Games, μια εταιρεία παιχνιδιών που διευθύνεται από τον επικεφαλή Nikita Buyanov (πρώην AbsolutSoft). Η πρώιμη ανάπτυξη (όπως στη δημιουργία του κόνσεπτ, της εικονογράφησης, της τέχνης και των σχεδίων) ξεκίνησε στα τέλη του 2012 και η πρώτη playable άλφα κυκλοφορία πραγματοποιήθηκε στις 4 Αυγούστου 2016.

 

----------------------------------

2.png.5264c141fa56cabac6aec311f302a3b9.png

Η πολιτοφυλακή των Ηνωμένων Εθνών εργάζεται για να βοηθήσει στην προστασία και την υπεράσπιση των ανυπεράσπιστων στο Νόρβινσκ.

Μην κάνετε το λάθος να σκεφτείτε ότι το Escape From Tarkov είναι ένα παιχνίδι που αφορά μόνο τους PMC. Ο καλύτερος τρόπος για να περιγράψω την τρέχουσα κατάσταση είναι: Χάος και Επιβίωση. Σε αντίθεση με πολλές πεποιθήσεις, το R.2028 δεν έχει τεθεί σε συγκρούσεις μετά την «πυρηνική έκρηξη», αλλά με πολλούς τρόπους. Χειρότερα, καθώς οι άνθρωποι που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από την περιοχή πέθαναν από αρπακτικά ζώα, ανθρώπους και ζώα, προσπαθώντας να ξεφύγουν από εδώ. Εκείνοι που δεν προσπάθησαν να ξεφύγουν ομαδοποιήθηκαν σε συμμορίες «scavenger», ενώ άλλοι προσπάθησαν ακόμα να επιβάλουν κάποιο είδος ανθρωπιστικής βοήθειας (Ηνωμένα Έθνη) - ωστόσο, όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι, εντός των ορίων του R.2028, καμία φατρία δεν είναι απαλλαγμένη από διαφθορά, και ίσως οι ειρηνευτές με κάποιους τρόπους είναι δράστες πολέμου σε αυτό το πλαίσιο.

 

ΠΩΣ ΕΠΙΒΙΩΝΕΤΕ?

Η ιδέα είναι ότι σκοπεύετε να παίξετε ως επιζών από τις συγκρούσεις που προηγούνται των γεγονότων του Escape From Tarkov. Αρχικά θα ξεκινήσετε, κλειδωμένος σε ένα μέρος του Τάρκοφ - με πολύ λίγα μέσα, μερικές αποθηκευμένες μερίδες και αντικείμενα αποθηκευμένα σε ένα κρησφύγετο κάπου στο Νόρβινσκ και από εκεί πρέπει να αρχίσετε να συλλέγετε πληροφορίες, να βρείτε ντόπιους που είναι αξιόπιστοι και να μάθετε για τη διάταξη της περιοχής. Αλλά για να απομακρυνθείτε από εκεί χωρίς τραυματισμό, πρέπει να αρχίσετε να κάνετε χάρες για μερικούς από τους πιο σημαντικούς ντόπιους, εμπόρους αγαθών με δικά τους δίκτυα επαφών - τη δική τους αγορά και πρέπει να χτίσετε μια φήμη με αυτά για να αποκτήσετε πρόσβαση στις προμήθειες που θα χρειαστείτε για να μπορέσετε να επιβιώσετε για όσο χρειαστεί.

Οι φατρίες

- BEAR & USEC

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, υπάρχουν δύο ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες, η BEAR και η USEC - και οι δύο χάνουν την επικοινωνία με τους ηγέτες τους, αυτές άρχισαν να σχηματίζονται σε ξεχωριστές ομάδες, μερικές ακόμη εργάζονται παράλληλα μεταξύ τους ανεξάρτητα από την προηγούμενη σχέση τους. Με κοινό στόχο να ακολουθήσετε οποιαδήποτε μέθοδο για να επιβιώσετε και τελικά (ελπίζουμε) να ξεφύγετε από τη ζώνη μάχης. Ως παίκτης μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε αυτές τις φατρίες και επίσης να εργαστείτε παράλληλα με την "αντιτιθέμενη" φατρία. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι πλευρές δεν είναι πλέον ασπρόμαυρες, αυτός που ήταν ο εχθρός σας χθες μπορεί να είναι φίλος σας σήμερα. Θα πρέπει να αποφασίσετε στη πορεία.

 

- SCAVS

Τα SCAVS ή αλλιώς «Scavengers» αποτελούνται από ένα μείγμα ντόπιων πολιτών (με ένα μείγμα υπόβαθρων, μερικών στρατιωτικών - αλλά όλοι τους είχαν περάσει από στρατολόγηση) πρώην PMC, απολυμένους εργάτες και γενικά φούσκους. Οι περισσότεροι εργάζονται σε οργανώσεις που μοιάζουν με συμμορίες με επικεφαλής τα «αφεντικά της SCAV»(Scav Bosses). Αυτές οι συμμορίες θα φαινόταν να εργάζονται μαζί και εναντίον του άλλου. Τα περισσότερα SCAVS βλέπουν όλα τα PMC ως δυνάμεις εισβολής. Μερικά από τα SCAVS θα δέχονταν πληρωμές από τα PMC για να τους βοηθήσουν. Μπορείτε να παίξετε ως SCAV που βοηθά το PMC σας.

- Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις διαφορετικές SCAV-συμμορίες εδώ: (σύντομα όταν η ιστορία είναι πιο εκτεταμένη.)

- SCAV RAIDERS

Αυτοί οι τύποι είναι ως επί το πλείστον πρώην USEC / PMC, αλλά τώρα συνεργάζονται με τις συμμορίες SCAV. Είναι βαριά οπλισμένοι και φαίνεται να έχουν βρει μια νέα αιτία με νέα ηγεσία μεταξύ της ηγεσίας της SCAVS. Όντας σκληρές ειδικές δυνάμεις, είναι πολύ πιο πειθαρχημένοι και θα τους βρείτε λιγότερο συχνά. Τους έχουν δει να υπερασπίζονται τοποθεσίες της Terragroup, λέγεται ότι πιθανώς εξακολουθούν να υπάρχουν υπολείμματα μιας συνεργασίας Terragroup με αυτήν την ομάδα;

- SCAV LEADERS

Μην κάνετε λάθος στους αρχηγούς των SCAVS για την πραγματική επίσημη ηγεσία τους. Οι Reshala, Killa, Sanitar κ.λπ. μοιάζουν περισσότερο με υποεπιχειρηματίες των ομάδων τους, υπεύθυνοι για τοπικές θέσεις σε όλο το Tarkov. Μερικοί από αυτούς τους τύπους έρχονται με το δικό τους οπλισμένο σωματοφύλακα, φέρουν εργαλεία που σχεδόν ανταγωνίζονται τον SCAV επιδρομικό εξοπλισμό. Στο μέλλον μπορεί να μπορείτε να παίζετε περιστασιακά ως SCAV-leader.

- CULTISTS

Δεν γνωρίζουμε πολλά για αυτή τη παράταξη, αλλά όλοι έχουν δει ίχνη των δραστηριοτήτων τους σε όλο το Tarkov. Αφήνοντας απόκρυφα σύμβολα και θυσίες εδώ και εκεί. Υπάρχουν πολλές φήμες για παρατηρήσεις σε ολόκληρο το Tarkov, αλλά οι περισσότερες από τις περιγραφές δεν έχουν νόημα. Τα σιωπηλά, δηλητηριασμένα όπλα λέγεται ότι χρησιμοποιούνται από τους καλλιτέχνες και υποτίθεται ότι κυκλοφορούν κυρίως (μόνο) τη νύχτα. Είναι σαν το Baba Yaga του δάσους, παραμύθι για να τρομάξει τα παιδιά. Αλλά ποιο μέρος αυτών των ιστοριών είναι αλήθεια; Δεν ξέρουμε. Εντοπίστηκαν στις περιοχές του Woods, και μερικές φορές επίσης στο Customs, φορώντας σκούρα ρούχα, χρησιμοποιώντας τη κάλυψη της νύχτας και της σιωπής. Ψιθυρίζουν κάτι που δεν μπορεί να διακριθεί πριν επιτεθούν. Γιατί το κάνουν αυτό; Δεν έχω ιδέα.

 

- UNITED NATIONS TARKOV (UN-TAR)

Οι ειρηνευτικές δυνάμεις της UN δύναμης έχουν ειδωθεί να  επιβάλλουν την «ειρήνη» στην περιοχή, που υποτίθεται ότι υπάρχει ως ανθρωπιστική βοήθεια. Φέροντας τα μπλε χρώματα τους δεν ενέπνευσαν πολύ αυτοπεποίθηση. Αλλά θα δούμε τα λευκά στρατιωτικά οχήματά τους παντού σε ολόκληρο το Tarkov. Είναι σαφές ότι έχουν υπάρξει σε μάχες. Υποθέσαμε ότι είναι εδώ για να προστατεύσουν τους αθώους. Αλλά ποιος είναι πραγματικά αθώος εδώ; Αυτό πιθανότατα να αποφασίσουν οι ηθικοί και οι πολιτικοί. Λειτουργούν σε όλο το Tarkov, και φαίνεται να έχουν τα δικά τους καθήκοντα στην πόλη, μερικοί από αυτούς ψάχνουν να κυνηγήσουν παίκτες που έχουν διαπράξει «λάθη» - αλλά από ποιες εντολές; Είναι βασικοί παίκτες σε αυτήν την πόλη, ίσως είναι φίλοι σας; Ποιός ξέρει.

 

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ NORVINSK

3.png.0663af5b5999bed99ef2287721e70bf1.png

Tarkov, μια υπερσύγχρονη μητρόπολη

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η ιστορία στο παιχνίδι Escape From Tarkov λαμβάνει χώρα στην περιοχή Norvinsk, όπου εσείς ως PMC έχετε κολλήσει αφού χάσατε την επαφή με τη στρατιωτική σας ηγεσία και φύγατε για να φροντίσετε τον εαυτό σας. Έχετε κολλήσει κάπου στο Tarkov, αλλά καθώς ξεκινάτε, οι επιλογές σας θα είναι περιορισμένες.

Μηχανικά δεν θα μπορείτε να παίξετε "όλους τους χάρτες" στην τελική έκδοση του Tarkov, αλλά αντίθετα να εκτελέσετε μια σειρά από εργασίες που βασίζονται στην ιστορία που σας λένε κάτι για το τι συμβαίνει με τη Terragroup και τι συμβαίνει "πίσω από τα παρασκήνια". Η ιδέα είναι ότι θα ανακαλύψετε αυτά τα μυστικά ενώ εργάζεστε και εναντίον των διαφορετικών ομάδων. Σκοπεύετε να έχετε κάποια ελευθερία στην επιλογή του τρόπου διαφυγής σας, αλλά οι ενέργειές σας θα έχουν συνέπειες από αυτές τις επιλογές. Θα υπάρξει, για παράδειγμα, ένα KARMA SYSTEM, το οποίο ουσιαστικά λειτουργεί ως σύστημα προσωπικής φήμης ξεχωριστό από τις σχέσεις που έχετε με τους εμπόρους εντός παιχνιδιού. Με βάση το KARMA σας, θα μπορείτε να κάνετε ορισμένα πράγματα ή να μην κάνετε ορισμένα άλλα. Ορισμένες ενέργειες θα ρίξουν το KARMA σας και ίσως σας οδηγήσουν σε κυνήγι. Ενώ κάνοντας άλλες πράξεις μπορεί να σας δωθούν ευκαιρίες που διαφορετικά δεν θα είχατε.

Στην τελική έκδοση του παιχνιδιού, θα μπορείτε - πέρα από το παιχνίδι ως ένας PMC και (πολλαπλά) SCAVS να έχετε περισσότερους από έναν χαρακτήρες, ορισμένα αρχικά σχέδια έχουν δηλώσει ότι θα είμαστε σε θέση να παίξουμε χρησιμοποιώντας τρεις διαφορετικούς χαρακτήρες ανά λογαριασμό, και μπορούν να προέρχονται από διαφορετικές φατρίες - όλα με ξεχωριστή πρόοδο.

Η κύρια γραμμή αποστολών θα σας οδηγήσει σε μια σειρά «προσωπικών» στόχων, ξεχωριστών από τις «εύνοιες» που μπορείτε να ολοκληρώσετε εκτελώντας εργασίες για εμπόρους - θεωρήστε αυτό παρόμοιο με την κύρια γραμμή αποστολών σε παιχνίδια όπως το STALKER ή το METRO, όπου ακολουθείτε μια σειρά από λειτουργίες που βασίζονται στην ιστορία, και οι δύο χρησιμεύουν ως αφηγηματικό μέσο για να «συνδέσουν τα πράγματα μαζί» Θα μάθετε περισσότερα για τις διαφορετικές παρατάξεις των SCAVS, θα έχετε περισσότερες ιστορικές ιστορίες στους διαφορετικούς χάρτες και θα μάθετε για τη διαφθορά των εταιρειών, καθώς και για να ανακαλύψετε τα μυστικά των λατρείων που έχουν σχηματιστεί στην περιοχή. Θα εκπλαγείτε από αυτό που θα συναντάτε στο ταξίδι σας και οι διάλογοι που θα έχετε με τους ανθρώπους που συναντάτε θα σας δείξουν περισσότερα για το τι συμβαίνει πίσω από τα παρασκήνια σε αυτήν την περιοχή.

Τονίζεται και πάλι το γεγονός ότι δεν θα μπορείτε να πάτε πουθενά, στην αρχή του παιχνιδιού θα υπάρχει μια πιο γραμμική έκδοση του παιχνιδιού, μια διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε. Πρέπει να ανακαλύψετε τρόπους για να φτάσετε σε άλλα μέρη ταξιδεύοντας σε αυτά στο παιχνίδι ή να βρείτε τρόπους για να εισέλθετε σε αυτές τις τοποθεσίες ταξιδεύοντας σε αυτές τις τοποθεσίες φυσικά. Για παράδειγμα, πέρα από την κατοχή μιας συγκεκριμένης κάρτας κλειδιού για να μπείτε στο "The Labs", πρέπει πρώτα να βρείτε την τοποθεσία στο παιχνίδι (για παράδειγμα τον χάρτη Streets of Tarkov) και στη συνέχεια να εισαγάγετε το "The Lab" από εκεί.

4.png.8f68350b78a5f76375e583268e3433d5.png

Η περιοχή γύρω από το Tarkov

ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΑΙΞΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ESCAPE FROM TARKOV

Αρχικά ξεκινάτε με ένα απόθεμα αγαθών, ένα κρησφύγετο και κάποια χρήματα στο όνομά σας. Κάθε χαρακτήρας στο λογαριασμό σας έχει τη δική του φήμη με τους εμπόρους, το δικό του κάρμα και τα δικά του επιτεύγματα (εργασίες/αποστολές που εκτελούνται). Αυτές οι αποθήκες είναι κλειδωμένες στον χαρακτήρα σας και τα αποθέματα δεν μπορούν να κοινοποιηθούν μεταξύ τους. Σκεφτείτε κάθε χαρακτήρα ως ξεχωριστή «ζωή» με τη δική του πρόοδο.
* Αποδράστε από το Tarkov * PvPvE ["STORY MODE"]

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στο παιχνίδι ως ένα από τα SCAV ή ως PMC. Ως SCAV, εργάζεστε με κάποιους τρόπους για το PMC σας και μπορείτε να τους βοηθήσετε δίνοντάς τους αντικείμενα, όπλα ή παρόμοια πράγματα, αλλά δεν μπορούν να ολοκληρώσουν στόχους αποστολών (πέρα από την εύρεση συγκεκριμένων στοιχείων) για εσάς. Όλα όσα σας φέρνουν θα έχουν μια κατάσταση "Find In Raid" (αν επέζησαν), η οποία έχει σημασία για το παιχνίδι. Εύρεση σε κατάσταση επιδρομής συμβολίζεται με ένα λευκό σημάδι επιλογής(Το λεγόμενο "τικ"). Αυτό επιτρέπει την ανταλλαγή ενός αντικειμένου στο FLEA MARKET (αγορά μεταξύ παιχτών) ή την παράδοση σε ειδικές αποστολές. Τα αντικείμενα χωρίς αυτήν την κατάσταση μπορούν να πωληθούν ή να ανταλλαχθούν μόνο σε εμπόρους.

Η έκδοση του παιχνιδιού που επικεντρώνεται στην επιδρομή ως PMC είναι το σημείο όπου εκτελείτε τις αποστολές ιστορίας και τις εργασίες του εμπόρου. Αυτός είναι ο τρόπος παιχνιδιού με τον οποίο είστε εξοικειωμένοι (κυρίως) προς το παρόν. Με κάποιες διαφορές. Στην τελική έκδοση του παιχνιδιού, θα πρέπει να βρείτε τους εμπόρους και να κερδίσετε το όνομά σας υπέρ τους, ενώ άλλοι έμποροι είναι κλειδωμένοι. Η λειτουργία «επιδρομής» θα περιέχει την κύρια αλυσίδα αποστολών, καθώς και μια ολόκληρη σειρά από δευτερεύουσες αποστολές πολύ παρόμοιες με τις εργασίες του εμπόρου που βλέπουμε τώρα. Η κύρια γραμμή αποστολών θα σας οδηγήσει σε όλη την πόλη, ξεκλειδώνοντας κομμάτια του χάρτη το ένα μετά το άλλο, έως ότου καταφέρετε τελικά να δραπετεύσετε, και μετά από αυτό θα αποφασίσετε αν θα χρησιμοποιήσετε τώρα το φημισμένο και καθιερωμένο δίκτυό σας για να παραμείνετε στο Tarkov ή να φύγετε για καλό.

Πρωτότυπη πηγή BSG (από τον Μάιο του 2016): "Η πρώτη και βασική λειτουργία θα είναι διαθέσιμη με την κυκλοφορία του παιχνιδιού, τη λειτουργία ιστορίας. Η συνεδρία του παιχνιδιού (συνήθως μια ώρα ή μια και μισή ώρα) θα πραγματοποιηθεί σε μια μεγάλη, περίπου 5 -10 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ανοιχτή τοποθεσία. Ο παίκτης πρέπει να διαγράψει διαδοχικά όλα αυτά τα σενάρια επιδρομής, με πολλές πιθανές εξόδους, καθεμία από την ιστορία του παιχνιδιού. Με την ολοκλήρωση ενός σεναρίου, ο παίκτης ξεκλειδώνει το επόμενο. Στα σενάρια που έχουν ξεκλειδωθεί στο παρελθόν σε αναζήτηση συγκεκριμένης λεηλασίας ή πιο λεπτομερούς εξερεύνησης (η οποία μπορεί να οδηγήσει στην αποκάλυψη πλευρικών αναζητήσεων και τοποθεσιών). "

* Open World Survival * PvPvE ["FREE ROAM MODE"]

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστά πολλά για αυτήν τη λειτουργία παιχνιδιού. Αρχικά είχε προγραμματιστεί να μπορεί να παιχτεί μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας της ιστορίας, αλλά έκτοτε δεν έχει συζητηθεί από τους προγραμματιστές. Ενδεχομένως αυτή η λειτουργία παιχνιδιού να συνδέει όλους τους χάρτες σε έναν μεγάλο, αλλά δεν έχει γίνει τελική επιβεβαίωση για το πώς θα λειτουργήσει αυτό. Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση ακόμη για έναν τέτοιο τρόπο παιχνιδιού πέρα από ένα σχέδιο από το F.A.Q από το 2016.

Πρωτότυπη πηγή BSG (από τον Μάιο του 2016): "Όταν ολοκληρωθούν όλα τα σενάρια (θα υπάρχουν περίπου 10 από αυτά), θα ξεκλειδωθεί μια δωρεάν λειτουργία περιαγωγής. Σε αυτήν τη λειτουργία, ο παίκτης μπορεί να μετακινηθεί σε μια περιοχή 15 τετραγωνικών χιλιομέτρων χωρίς καμία χρονικά όρια. Η ελεύθερη λειτουργία περιαγωγής δεν θα έχει χρονικούς περιορισμούς. "

 

* Λειτουργία ΑΡΕΝΑΣ

Κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες για το "ARENA mode" και παρουσιάστηκε ως ξεχωριστό έργο, που συνδέεται με το Escape From Tarkov. Ομάδες χειριστών με προκαθορισμένα φορτία εισέρχονται σε μια τοποθεσία για να δοκιμάσουν και να βγάλουν ο ένας τον άλλον - αυτή η λειτουργία παιχνιδιού θα επικεντρώνεται σε PvP με ξεχωριστούς διακομιστές και ξεχωριστό πελάτη. Περισσότερες πληροφορίες θα παρουσιαστούν στο μέλλον.

 

--- ΕΜΠΟΡΟΙ

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι έμποροι στο παιχνίδι, όπως και οι χάρτες, είναι κλειδωμένοι (ως επί το πλείστον) καθώς ξεκινάτε το παιχνίδι. Πριν μπορέσετε να τα αντιμετωπίσετε, θα πρέπει να τα ανακαλύψετε και να τα γνωρίσετε. Με περισσότερους από έναν τρόπους, θα έχουν διαφορετικές ατζέντες και θα σας αντιμετωπίζουν διαφορετικά ανάλογα με την απόδοσή σας. Υπάρχουν σχέδια να έχουν τη φήμη / πίστη και τα συστήματα KARMA να διαδραματίζουν μεγαλύτερο ρόλο σε αυτό στο μέλλον. Προσέξτε ποιος μαχαιρώστε στην πλάτη, μπορεί να έχει μακροχρόνιες παρενέργειες. Σημειώστε επίσης, ότι θα υπάρχουν λιγότερα πράγματα διαθέσιμα για αγορά, οι ομώνυμοι «έμποροι» ΔΕΝ εννοούνται ως απλός όρος.

 

--- ΛΑΦΥΡΑ

Πίσω από τους όρους «δυναμική εμπορική προσφορά» και «δυναμική λεηλασία» είναι ένα ΣΧΕΔΙΟ για να κάνει το Escape From Tarkov-market και τα τραπέζια λαφυριών να λειτουργούν από μια AI που θα υπολογίζει τη διαθεσιμότητα βάσει της ζήτησης και της ανακάλυψης. Ορισμένα πράγματα θα είναι πιο σπάνια καθώς έχουν ανακαλυφθεί στο παιχνίδι. Κάποια πράγματα μπορεί να είναι τόσο σπάνια που να είναι σχεδόν ένας μύθος.

 

--- ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ

 

 

pioxios you are the best man thanks for help with thw game!!!!!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...