wojt5 Posted September 30, 2017 Share Posted September 30, 2017 Witam, Nie widziałem takiego tematu dlatego postanowiłem takowy założyć. Chodzi o zbiór szybkich pytan i odpowiedzi. Jedna prosta zasada: Nie zadajemy pytania dopoki nie padnie odpowiedz na poprzednie. To ja zaczne: Jak zmienić rodzaj celownika na kolimatorze, np. z kropki na -.- . Widziałem filmik jak ktoś to zmieniał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reconic Posted September 30, 2017 Share Posted September 30, 2017 Lewy alt + prawy przycisk myszy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forien Posted September 30, 2017 Share Posted September 30, 2017 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomaszkk Posted October 1, 2017 Share Posted October 1, 2017 Witam, czy ktoś z was wie, jak rozstawić dwójnóg w sv-98? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ptachu222 Posted October 2, 2017 Share Posted October 2, 2017 @Tomaszkk Na ten moment się nie da W przyszłości owszem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HydroB0X Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 Czy jak dostałem bana na konto ,to po zakupie nowej gry muszę mieć nowy e-mail ? Bo już nie chcę dostawać 2 bana Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kmieciu Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 On 14.10.2017 at 1:29 PM, HydroB0X said: Czy jak dostałem bana na konto ,to po zakupie nowej gry muszę mieć nowy e-mail ? Bo już nie chcę dostawać 2 bana A może pograsz w jakieś inne gry zamiast EFT? Najlepiej w trybie dla jednego gracza. 1 1 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bosto Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 (edited) On 14.10.2017 at 1:29 PM, HydroB0X said: Czy jak dostałem bana na konto ,to po zakupie nowej gry muszę mieć nowy e-mail ? Bo już nie chcę dostawać 2 bana 41 minutes ago, Kmieciu said: A może pograsz w jakieś inne gry zamiast EFT? Najlepiej w trybie dla jednego gracza. Popieram przedmówcę, zapewne bana dostałeś z oczywistego powodu... Edited October 16, 2017 by Bosto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kmieciu Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 Just now, Bosto said: Popieram przedmówcę, gdyż zapewne bana dostałeś z oczywistego powodu... Na pewno Ci odpiszę, że nigdy nie oszukiwał w EFT. Tylko miał cheat engine przypadkowo odpalony żeby w Simsach kolor fryzury zmienić. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emn Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 powiedzcie mi, jak robic misje u prapora i skiera by u obu wyjść na plus? najpierw u jednego i drugiego czy bez różnicy? no i czy po zrobieniu wszystkich misji u obu jednak u któregoś nie będe miał 100% reputacji? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinis88 Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 8 minutes ago, Smok_91 said: powiedzcie mi, jak robic misje u prapora i skiera by u obu wyjść na plus? najpierw u jednego i drugiego czy bez różnicy? no i czy po zrobieniu wszystkich misji u obu jednak u któregoś nie będe miał 100% reputacji? Po pierwsze - nie potrzebujesz 100% reputacji (w sumie jaka wartość to 100%? :P), ważne, żebyś zachowywał wartości poszczególnych progów leveli. Po drugie - Nie wiem czy teraz coś się zmieniło, ale przed patchem po prostu robiłem je jak leciało - zależnie od tego, którego szybciej chcesz "podnieść". Jedynym problemem jest terapeutka, której zadania "wkurzają" Skiera... i tak robiąc jej taski możesz doprowadzić do sytuacji, że spadnie Ci lvl u naszego ulubionego narciarza. Po prostu zwracaj uwagę na to ile dana misji odejmuje standingu i rób ją dopiero po tym jak przekroczysz "bezpieczny" poziom. Ja tak robiłem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emn Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 @vinis88 czyli sugerujesz pierw wbic poziom u danego sprzedawcy przed zrobieniem zadania dla innego? np 2 poziom u prapora (zadanie + kasa + lvl) przed przyniesieniem skierowi pancerza i hełmu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinis88 Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 52 minutes ago, Smok_91 said: @vinis88 czyli sugerujesz pierw wbic poziom u danego sprzedawcy przed zrobieniem zadania dla innego? np 2 poziom u prapora (zadanie + kasa + lvl) przed przyniesieniem skierowi pancerza i hełmu? Nie do końca - zadania Skiera i Prapora nie kolidują ze sobą w żaden sposób (albo przynajmniej znaczący), więc można je robić. Jedynie zadania terapeutki wpływają na obniżenie standingu u Skiera i tego trzeba pilnować. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emn Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 26 minutes ago, vinis88 said: Nie do końca - zadania Skiera i Prapora nie kolidują ze sobą w żaden sposób (albo przynajmniej znaczący), więc można je robić. Jedynie zadania terapeutki wpływają na obniżenie standingu u Skiera i tego trzeba pilnować. tak? to fajnie bo gdzieś m isie o uszy obiło że jeden z drugim dra koty ale widać to jakieś nieporozumienie musiał obyć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinis88 Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 32 minutes ago, Smok_91 said: tak? to fajnie bo gdzieś m isie o uszy obiło że jeden z drugim dra koty ale widać to jakieś nieporozumienie musiał obyć Jest na samym koncu zadanie, na którym zależy całej trójce i trzeba zdecydować. Ale potem straty można "odkupić" 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emn Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 mam tylko nadzieję że 1 zadanie dla prapora (3 pompy i 3 scavy) nie ma ram czasowych, bo uruchomiłem je w najgłupszej porze- teraz wieczorem, kiedy nie da się na customsy w zaden sposób wejść -,- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheWay Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 @Smok_91 Nie ma ono ograniczeń Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pomaranczowy Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 Wie ktoś gdzie są dokumenty do chemical p1 u Skiera? Bo w pociągu w rogu tak jak było przed updatem nic nie ma i utknąłem na tym głupim zadaniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emn Posted October 31, 2017 Share Posted October 31, 2017 zaś ja. jak uruchomic strzelanie zza osłony? (w opcjach szukałem i albo nie ma albo ślepy żem jest) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atomica Posted October 31, 2017 Share Posted October 31, 2017 Przytrzymaj "alt" i na "w","s","a",d" wybierasz jak chcesz się wychylić. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emn Posted November 1, 2017 Share Posted November 1, 2017 boty mogą strzelać do siebie, albo do gracza będącego scavem? bo już nieraz np słyszałem strzały na factorce, gdzie boty sobie strzelały mimo że byłem jedynym graczem na mapie (siedziałem prawie do samego końca i nie ruszałem botów, bo polowałem na tych z fortami czy hełmami), albo teraz miałem taką sytuacją na customs- ide do posterunku na krańcu mapy, widze że leżą tam ciała to ide przeszukać, nie zauważyłem, że między nimi ktoś leżał i zaczał do mnie strzelać (to był model scava, ale skoro leżał i strzelał do mnie to musiał być gracz). i co najdziwniejsze, potem boty zaczęły do mnie pruć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atomica Posted November 2, 2017 Share Posted November 2, 2017 Z tego co mi wiadomo boty scavy nie mogę strzelać do gracza scava do póki gracz będący scavem ich nie zaatakuje tak samo bot nie zaatakuje bota. Jak by nie patrzeć scavi to jest osobna frakcja więc teoretycznie boty nie powinny się atakować. Więc można założyć że tymi scavami które atakowały byli gracze. Grając scavem można dołączyć już do istniejących sesji w przeciwieństwie do pmc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Reed- Posted November 2, 2017 Share Posted November 2, 2017 (edited) @Smok_91 Boty czasami strzelają tak z siebie same, w nic. Zauważyłem to podczas jednego z raidów, jeden scav, 100% AI bot sobie po prostu szedł I strzelał gdzie popadnie. To może być niezamierzone, bug ale pewności nie mam. Poza tym boty nie zaatakują ciebie jeśli ty pierwszy nic im nie zrobisz. Atak na jednego (nawet scav playera) oznacza wojnę ze wszystkimi pozostałymi. Edited November 2, 2017 by -Reed- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emn Posted November 2, 2017 Share Posted November 2, 2017 no to musieli pozmieniac, bo przedtem zabicie gracza-scava nie wiązało się z niczym. i chyba źle że tak teraz jest, bo zawsze mnie ktos ubija, a sam nie jestem jeszcze na tyle dobry by walczyć z cała armią botów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kmieciu Posted November 2, 2017 Share Posted November 2, 2017 Po pierwsze gdy AI znajdzie martwego PMC, to wykonuje "strzał kontrolny" żeby sprawdzić, czy nie udaje. Stąd te "strzały z nikąd". Po drugie teraz reguły są takie, że gdy gramy jako scav zabijemy (zranimy?) innego gracza-scava , AI będzie nas atakowało. Ta zmiana miała prawdopodobnie na celu skłonić graczy-scavów do współpracy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts