TheWay Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 @Kagen Smok wczoraj stworzył temat, na którym mają pojawiać się oferty, tam najlepiej się dogadujcie co i jak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emn Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 1) widziałem kiedyś na gameplayach czy gdzieś, że PMC miał na nadgarstku zegarek który pokazywał godzinę. jak mozna u swojego cos takiego zrobić? 2) co na chwile obecną mocneij bije? Vepr czy SKS? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P3n1o Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 1) Każdy PMC ma zegarek, możesz ustawionym klawiszem sprawdzać godzinę rajdu. Wygodniejsze jest wciśnięcie klawisza "O" 2) Moc obalająca jest uzależniona od stosowanej amunicji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheWay Posted November 11, 2017 Share Posted November 11, 2017 @Smok_91 Zapewne mówisz o operatorze BEAR, mają oni zegarki z tarczą skierowaną do wewnętrznej części nadgarstka, dlatego widać na nim godzinę. Co ciekawe wcześniej pokazywał on rzeczywistą godzinę, teraz nie wiem ponieważ wybrałem operatora USEC. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emn Posted November 11, 2017 Share Posted November 11, 2017 13 hours ago, P3n1o said: 2) Moc obalająca jest uzależniona od stosowanej amunicji nie tylko. każda broń ma swoje unikalne charakterystyki. poza tym to gra, więc twórcy mogli różne ustalić obliczenia obrażeń dla danego modelu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emn Posted November 11, 2017 Share Posted November 11, 2017 1. gdzie mozna znaleźć customs key? pzred patchem sporot ego było a teraz nie znalazłem ani razu. 2. na którym poziomie peaceeker spzredaje większy kontenerek? 3. jeśli zrobię misję Stirrup u skiera i stracę całą reputację u prapora, da sie to jakoś szybko odrobić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
K4MP3R Posted November 11, 2017 Share Posted November 11, 2017 3 hours ago, Smok_91 said: 1. gdzie mozna znaleźć customs key? pzred patchem sporot ego było a teraz nie znalazłem ani razu. 2. na którym poziomie peaceeker spzredaje większy kontenerek? 3. jeśli zrobię misję Stirrup u skiera i stracę całą reputację u prapora, da sie to jakoś szybko odrobić? 1. Standardowo w "szafkach na dokumenty", trzeba szukać aż znajdziesz, ja tak znalazłem ich już wiele. 2. mam III i nie ma pojemnika więc sprzedaje go na IV. 3. Utrata reputacji w misji "stirrup" jest bardziej bolesna jeśli chodzi o Elvirę, bo jej misje są wkurzające, losowe i czasochłonne Prapor na "królewskim" poziomie wymaga tylko 0,5 reputacji, jeszcze nie skończyłem jego misji a mam już 1,15 więc nie stanowi on żadnego problemu. Tylko się nie zakręć i jak będziesz robił misję dla Skier'a "Chemical pt.4" to oddaj ją Skier'owi, bo stracisz u niego sporo reputacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emn Posted November 12, 2017 Share Posted November 12, 2017 13 hours ago, K4MP3R said: Tylko się nie zakręć i jak będziesz robił misję dla Skier'a "Chemical pt.4" to oddaj ją Skier'owi, bo stracisz u niego sporo reputacji. nie rozumiem do końca. a co w tej misji takiego trzeba zrobić? (na oficjalnej wiki nie ma takiego zadania) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szafir1978 Posted November 12, 2017 Share Posted November 12, 2017 załóż marker na skrzyni w vanie w hali snajpera.Zakładasz w środku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emn Posted November 12, 2017 Share Posted November 12, 2017 2 hours ago, szafir1978 said: załóż marker na skrzyni w vanie w hali snajpera.Zakładasz w środku. dzięki. to muszę poczytać gdzies o tych zadaniach. no i znowu m isię coś przypomniało : 1. Xenomorth jest cos warty w ogóle? bo nie wiem czy trzymac czy spzredać. 2. jakieś wasze pomysły na w mairę szybkie robienie kasy? 3. czy przy zrobieniu upgrade do jakiejś wyższej wersji płaci się całość tejze czy jakiś procent ceny? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szafir1978 Posted November 12, 2017 Share Posted November 12, 2017 1. salewa terapeutka poziom 2 2. factora campera i wynoszenie taczkami wszelkich śmieci, najlepiej w team (bezpieczniej) ew. zmień pracę weź kredyt ;-) 3. procent dopłacasz do wersji, masz podane na stronie ile z twojej obecnej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kmieciu Posted November 13, 2017 Share Posted November 13, 2017 (edited) On 11/11/2017 at 8:27 PM, K4MP3R said: Tylko się nie zakręć i jak będziesz robił misję dla Skier'a "Chemical pt.4" to oddaj ją Skier'owi, bo stracisz u niego sporo reputacji. Zła rada :-) Chemical pt. 4 warto oddać terapeutce. Dzięki temu możesz olać jej beznadziejne questy (gas analyzery, morfiny, tuszonki, świece) i mieć u niej 4 poziom. Prapor trzyma z terapeutką więc u niego poziom nie spada. A Skiera wystarczy przeprosić milionem rubli za +0.7 repa. Czyli średnio biorąc 10 dobrych rajdów. Wczoraj tak zrobiłem i mam spokój. PS. Terapeutka na trzecim poziomie sprzedaje Tool kity: 2 za 21K rubli = Czarny AK74N u Prapora. Jak powszechnie wiadomo, czarne kałasza są najbardziej taktyczne :-) Edited November 13, 2017 by Kmieciu 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szafir1978 Posted November 13, 2017 Share Posted November 13, 2017 a czerwone najszybsze ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bosto Posted November 14, 2017 Share Posted November 14, 2017 Gdzie znajdę informacje dotyczące zakupu wielopaków? Jakie są korzyści z zakupu? Chodzi mi oczywiście o przyszły weekend Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emn Posted November 14, 2017 Share Posted November 14, 2017 3 hours ago, Bosto said: Gdzie znajdę informacje dotyczące zakupu wielopaków? Jakie są korzyści z zakupu? Chodzi mi oczywiście o przyszły weekend wchodzisz na strone główną, potem klikasz preorder, wybierasz sobie wersję i klikasz by kupić jako prezent i tam sie wybierało ilość kluczy (im wiecej tym wieksza zniżka) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bosto Posted November 14, 2017 Share Posted November 14, 2017 Jedna kopia dla siebie: Upgrade from Left Behind Edition to Prepare for Escape edition Only if you have Left Behind Edition and want upgrade to Prepare for Escape edition. Upgrade package without main package unusable. €22.00 SubTotal €22.00 Payment System Fee €1.44 VAT 23% €5.40 Total €28.84 Jedna kopia jako gift: Escape from Tarkov Prepare for Escape Edition - Early unlock of your digital copy (early access) - Guaranteed access to closed beta - Chance to be selected for alpha testing €79.99 SubTotal €79.99 Payment System Fee €5.24 VAT 23% €19.61 Total €104.84 Czyli rozumiem, że jako gift w ilości 1 lub większej można kupić tylko pełną wesję, a nie upgrade? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bosto Posted November 14, 2017 Share Posted November 14, 2017 Nieważne, sam sobie odpowiedziałem na to pytanie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Afrykanin Posted November 14, 2017 Share Posted November 14, 2017 On 11.11.2017 at 3:17 AM, TheWay said: @Smok_91 Zapewne mówisz o operatorze BEAR, mają oni zegarki z tarczą skierowaną do wewnętrznej części nadgarstka, dlatego widać na nim godzinę. Co ciekawe wcześniej pokazywał on rzeczywistą godzinę, teraz nie wiem ponieważ wybrałem operatora USEC. Już nie pokazuje prawidłowej godziny, tj. tej z zegara systemowego...chyba, że się jakoś tę godzinę ustawia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
komaro94 Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 Teraz pytanie odnośnie forum. Czy będzie istniała możliwość edycji postów po dłuższym okresie czasu bo w wypadku bazaru brak możliwości edycji postów może spowodować drobny spam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rqwilku Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 Hej, Hej. Istnieje mozliwosc reportowania graczy? Mianowicie dzis z klanem Requiem natknelismy sie na chaker. Ewidentnego czita. Strzelanie przez budynek do zamknietych w srodku ludzi, speed hack itd. Odziwo nie bylo zadnych lagow bo w tym calym bajzlu co zrobil gracz o nicku luigi88 (ten hacker) sprawdzalismy czy nie ma lagow w grze i nic na to nie wskazywalo. Proszę o pomoc bo to juz moje drugie podejrzenie w tym tygodniu ze ktos chakuje niestey Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atomica Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 2 minutes ago, rqwilku said: Hej, Hej. Istnieje mozliwosc reportowania graczy? Mianowicie dzis z klanem Requiem natknelismy sie na chaker. Ewidentnego czita. Strzelanie przez budynek do zamknietych w srodku ludzi, speed hack itd. Odziwo nie bylo zadnych lagow bo w tym calym bajzlu co zrobil gracz o nicku luigi88 (ten hacker) sprawdzalismy czy nie ma lagow w grze i nic na to nie wskazywalo. Proszę o pomoc bo to juz moje drugie podejrzenie w tym tygodniu ze ktos chakuje niestey Z tego co mi wiadomo nie ma systemu raportowania graczy w grze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheWay Posted November 20, 2017 Share Posted November 20, 2017 Tak jak napisał Atomica i Reconic pod jednym z ostatnich postów. System działa, nie jest obecnie automatyczny, każdy przypadek jest sprawdzany oddzielnie, a bany są ostateczne i bezdyskusyjne. Osoby, które grają nie fair dosięgnie sprawiedliwość i mam nadzieję, że przemyślą wtedy swoje zachowanie, bo jak dla mnie nie ma żadnego wytłumaczenie dla tego typu działań. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Afrykanin Posted November 20, 2017 Share Posted November 20, 2017 1 hour ago, TheWay said: Tak jak napisał Atomica i Reconic pod jednym z ostatnich postów. System działa, nie jest obecnie automatyczny, każdy przypadek jest sprawdzany oddzielnie, a bany są ostateczne i bezdyskusyjne. Osoby, które grają nie fair dosięgnie sprawiedliwość i mam nadzieję, że przemyślą wtedy swoje zachowanie, bo jak dla mnie nie ma żadnego wytłumaczenie dla tego typu działań. Jakiś czas temu zgłosiłem gracza i dostałem w odpowiedzi taką wiadomość. Hello, Tomasz! If a player has used any third-party software, the anticheat system will notice it and gather the evidence necessary to block this player. Thank you for contacting us! (...) Rozumiem, że mają system który łapie cheaterów, ale dodatkowo ich weryfikują i wtedy banują? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheWay Posted November 20, 2017 Share Posted November 20, 2017 @Afrykanin Nie znamy szczegółów, ale najpewniej program wyszukuje oprogramowania, zgłasza to do systemu i sprawa jest badana przez ekipę do tego przeznaczoną. Może to brzmieć trochę zbyt skomplikowanie, ale jak pisałem bany są bezdyskusyjne, dlatego każdy przypadek jest badany i gdy twórcy mają 100% pewności to banują. Ale tak jak mówię, szczegółów nie znamy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fatumboba Posted November 21, 2017 Share Posted November 21, 2017 Mam pytanie odnośnie przechodzenia przez drzwi. Nie ciężko zauważyć, że gra ma z tym problem. Tzn. tak mi się wydaje, że jest to nie do końca zamierzone. Rozumiem ograniczenia wynikające z wielkości sprzętu i broni jaką mamy na sobie, ale po prostu czasami postać nie potrafi przejść przez framugę drzwi, schody lub inne miejsca. Tutaj moje pytanko. Jak radzić sobie w tak newralgicznych miejscach jak np. korytarz na Factory (pokój z sejfem). Jak wyjść/ wychylić z tego pokoju, żeby nie zostać rozsmarowanym na framudze przez kogoś kto ewentualnie może czaić się na korytarzu z jakąś pompą lub Saigą? Przy wychodzeniu postać często się jakby odbija od framugi, broń to się podnosi to opada, bardzo ciężko jednym sprawnym ruchem wychylić się i wycelować w pożądane miejsce. Kwestia praktyki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts