Jump to content

Szybkie pytania szybkie odpowiedzi

wojt5
 Share

Recommended Posts

• 3 months later...
On 7/27/2020 at 11:15 AM, Kezeket said:

Witam.

Jak otworzyć drzwi z na mapie Reserve, w podziemiach przy przełączniku prądu do wyjścia D-2 ? Potrzeby jest jakiś nowy klucz ?

To jest Marked Room, klucz RB-PKPM.

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...

Mam pytanie dotyczące grafiki. Otóż na różnych filmach widzę że ktoś ma mocny kontrast (żywe kolory).Jest ktoś w stanie mi powiedzieć jak osiągnąć taki efekt ?

• 4 weeks later...
On 4/24/2021 at 12:49 PM, JakubSS2000 said:

Mam pytanie dotyczące grafiki. Otóż na różnych filmach widzę że ktoś ma mocny kontrast (żywe kolory).Jest ktoś w stanie mi powiedzieć jak osiągnąć taki efekt ?

Panel Nvidia - cyfrowa poświata albo POSTFX w grze

• Cold 1

• 2 months later...

Witam

Jaki skrót klawiszowy odpowiada za możliwość zdjęcia przedmiotów np. na mapie Interchange, które są zlokalizowane wysoko, na półce nad głową postaci. Chodzi o tzw. stanie na palcach.  

• 5 weeks later...

Siema, mam problemy z grą mianowicie powróciłem po dłuższym czasie do Escape i za każdym razem podczas gry przytrafiają mi się freeze. Zawsze co najmniej raz na mapę, różnej długości- od kilku do nawet kilkudziesięciu sekund. Nie ma różnicy, czy coś otwieram, strzelam czy po prostu idę czy stoję. Jest jakaś recepta na ten syf? 

Pozdro

4 minutes ago, Va1demar said:

Myślisz że to przez sprzęt, Internet czy serwery gry?

wróciłem po małej przerwie w 12.11 i miałem problem ze stutteringiem. pomogły mi ustawienia nvidia od tego chłopa także polecam sprawdzić

• Like 1

• 3 weeks later...

Witam, mam kilka pytań:

1. Jak mam odróżnić PMC od Scav-gracza (żywych, nie trupy) oraz boty od graczy (Scav)? Czasami mam wrażenie, że zachowują się tak samo w niektórych przypadkach, a potem dostaję kulę w łeb od nich.

2. Jak zwiększyć reputację u Pasera-Fence? Przez głupotę miałem -0.66, lecz nic się nie działo. Po kilku tygodniach zagrałem raz, to zmieniło się na -0.65, a ostatnio zagrałem 2 razy, to boty darły się na mnie i strzelały nie prowokowane (raz zginąłem, za drugim przeżyłem) i obecnie mam -0,61. Dostałem wtedy wiadomości od Fence, ale moja angielszczyzna nie jest najlepsza, a i tak nie wiem, co on ma na myśli.

Te pytania nie łączą się ze sobą i jedno nie wynika z drugiego.

Z góry dzięki.

• 2 weeks later...

Mam pytanko mam zamiar kupić lepszą wersję gry i wiem że muszę zresetować konto ale czy to resetuje wszystko razem z hideoutem i postępem postaci tzn lvl itd. czy tylko przedmioty w stashu?

• 2 weeks later...
On 9/29/2021 at 10:28 AM, Zakalec said:

Mam pytanko mam zamiar kupić lepszą wersję gry i wiem że muszę zresetować konto ale czy to resetuje wszystko razem z hideoutem i postępem postaci tzn lvl itd. czy tylko przedmioty w stashu?

Jak ja kupowałam, to nie resetowało mi konta - po prostu miałam do odebrania Gammę oraz dodatkowe itemy - bronie, armory itp. Swoje przedmioty i postęp zachowałam. 

On 9/14/2021 at 6:57 PM, WFoxyPL said:

Witam, mam kilka pytań:

1. Jak mam odróżnić PMC od Scav-gracza (żywych, nie trupy) oraz boty od graczy (Scav)? Czasami mam wrażenie, że zachowują się tak samo w niektórych przypadkach, a potem dostaję kulę w łeb od nich.

2. Jak zwiększyć reputację u Pasera-Fence? Przez głupotę miałem -0.66, lecz nic się nie działo. Po kilku tygodniach zagrałem raz, to zmieniło się na -0.65, a ostatnio zagrałem 2 razy, to boty darły się na mnie i strzelały nie prowokowane (raz zginąłem, za drugim przeżyłem) i obecnie mam -0,61. Dostałem wtedy wiadomości od Fence, ale moja angielszczyzna nie jest najlepsza, a i tak nie wiem, co on ma na myśli.

Te pytania nie łączą się ze sobą i jedno nie wynika z drugiego.

Z góry dzięki.

1. PMC mają  inny wygląd, musisz się tego po prostu nauczyć. Im dłużej będziesz grać, tym lepiej. 

2. Negatywna karma sprawia, że zwyczjane boty są wobec ciebie agresywne i będą do ciebie strzelać. Dostajesz ujemne punkty za zabijanie innych Scavów. Zwiększyć możesz poprzez extract z innym PMC (ty Scav, on PMC bądź na odwrót), extract za pomocą auta, zabicie innego PMC jako Scav, zabicie Scava, który właśnie zabił innego Scava (zemsta ;D )

• 2 months later...

Witam,

mam problem: nie mogę dodać B-11 na AKS-74u. Gdy każę mu dopisać go byle gdzie, za każdym razem daje do mocno uszkodzonej broni. W dodatku, gdy dodaję 6P1 Sb.8V (chwyt pistoletowy), usuwa status broni potrzebnej do misji. Nie działa na broni od Mechanika, kupionej od Prapora ani na zdobytej z ponad 60 wytrzymałością, tylko do ostatniej, uszkodzonej sztuki. Mam misję na stworzenie broni dla Mechanika część 2 (modyfikację robione z Tarkov wiki), więc, potrzebuję pomocy. Jest to bug i naprawią to, czy ja coś źle robię?

Z góry dzięki za pomoc.

Witam . O co chodzi z leczeniem IFAK i AFAK .  Jest to na mocne krwawienie wcześniej mi tak to działało . Natomiast teraz mocnego krwawienia tym nie mogę uleczyć . Mimo że w inspect jest info STOP HEAVY BLEEDINGS . Teraz  działa tylko Saleva i Grizzly na mocne krwawienie. Zginąłem już parę razy przez to . Ten problem jest tylko u mnie , czy to nowa zasada w Patch 12.12

spacer.png

9 hours ago, haremo said:

Witam . O co chodzi z leczeniem IFAK i AFAK .  Jest to na mocne krwawienie wcześniej mi tak to działało . Natomiast teraz mocnego krwawienia tym nie mogę uleczyć . Mimo że w inspect jest info STOP HEAVY BLEEDINGS . Teraz  działa tylko Saleva i Grizzly na mocne krwawienie. Zginąłem już parę razy przez to . Ten problem jest tylko u mnie , czy to nowa zasada w Patch 12.12

spacer.png

Przy informacji o leczeniu ciężkich krwawień jest informacja ile punktów leczenia jest na to zużywanych. Przy Ifak Jet to koszt 210 punktów a przy Afak 170.

Apteczki z screenshota mają mniej dlatego nie możesz użyć ich do tamowania ciężkiego krwawienia.

Edited by tomaszewski

Czyli to cos nowego chyba . Bo wcześniej tego nie było . Jak miałeś heavy bleeding to Ifak blokował zawsze . Coraz bardziej komplikują tą grę . Jeszcze trochę to zacznę z kalkulatorem biegać by obliczyć czy dany medykament mnie uleczy 

Cześć mam problem. Mój e-mail i konto tarkova zostało skradzione. Nie wiem czy gość który ukradł mi konto coś nawyczyniał ale dostałem perm bana, konto na mailu i inne konta typu steam udało mi się odzyskać. Ani Support battlestate ani battleye nie odpowiadają na maila. Mam nawet dowody kradzieży (screeny z rozmowy z  supportem steam). Ktoś wie co mogę zrobić? Miałem wersję Edge of darkness i nie powiem trochę boli po portfelu.