Jump to content

Szybkie pytania szybkie odpowiedzi

wojt5
 Share

Recommended Posts

7 hours ago, Smok_91 said:

Dla kogo wykonać ostatnie zadanie by mieć z tego najlepsze profity (chodzi o transport z chemikaliami)?

Ja wybrałem Elvire bo zależało mi na medykamentach i na zestawie narzędzi do wymianki u Prapora na AK74. Jednocześnie nic nie tracisz u Prapora. Tracisz u Skiera ale 0.7 reputacji odzyskasz jak zapłacisz mu milion rubli a 4-ty poziom Skiera odblokujesz jak wykonasz 3 lub 4 część Punishera u Prapora (ubić 25 Scavów na Customs w godzinkę). Natomiast u Elviry nie chciało mi się szukać 30 puszek żarcia a później akumulatorów , oddając to jej nie muszę już wykonywać żadnych misji dla niej tylko wbić 35lvl.

Jeszcze jedno, mam wersję standard i najzwyczajniej nie mam miejsca na zbieranie puszek, akumulatorów i pozostałego badziewia aby odzyskać lvl. Wystarczy że musze trzymać miejsce na "chusteczki" dla Prapora.

Odnośnie Prapora to będziesz musiał go ugłaskać dyszką granatów od Peacekeepera więc odłuż parę dolców jak wybierzesz ten wariant.

Edited by TerrorBilly
  • Like 1

zadania typu przynieś X rzeczy handlarzowi.

pytanie brzmi, czy jeśli musze skołować np 10 namordników dla praporcia, to mogę mu je przekazywać na raty, czy trzeba zebrać i na raz oddać?

Jak ostatni raz sprawdzałem to wszystko razem trzeba oddać (dlatego wszyscy dostali powiększone magazyny o 30 pól - na tuszonki dla Terapeutki). Aczkolwiek warto sprawdzić, bo od tygodnia wszystko zbieram i na koniec oddaje nie próbując oddać na raty.

Edited by Juraszka

30 dodatkowych pól? ja czegoś takiego nie mam

2 minutes ago, Juraszka said:

Jak ostatni raz sprawdzałem to wszystko razem trzeba oddać (dlatego wszyscy dostali powiększone magazyny o 30 pól - na tuszonki dla Terapeutki). Aczkolwiek warto sprawdzić, bo od tygodnia wszystko zbieram i na koniec oddaje nie próbując oddać na raty.

no mnie martwi oddawanie wszystkiego na raz, bo chociażby namordniki zajmują sporo miejsca a nie mam czego wywalić ze stashu bo wszystko jest potrzebne (a i tak już porządki zrobiłem)

Ostatnie zadanie dla Terapeutki to 8 świec (1 pole każda) i 4 akumulatory samochodowe (6 pól każdy). Ja do akumulatorów szczęścia nie miałem nigdy a gdy znalazłem, to z kontenera wyrzucałem prawie wszystko. Do tego czasu powinieneś mieć Beta lub Epsilon Container ale to nie rozwiązuje problemu z ilością miejsca w magazynie.

15 minutes ago, Smok_91 said:

jeszcze jedna sprawa- czy mogę odpalić sobie 2-3 zadania naraz by je zrobić na jednej mapie? (np customs) oczywiście wszystkie u róznych handlarzy (przy jednym podejściu)

Oczywiście. Ja jednocześnie zaliczałem na customsach wizytę w pokoju 206 do operation aquarius, brałem dokumenty z biura dla prapora i naliczało mi pmc dla skiera.

6 hours ago, szafir1978 said:

już dawno go nie ma, miał być wycofany przy przejściu do bety

Ale dlaczego piszesz głupoty? 

15 hours ago, PaZZi said:

Wiadomo coś do kiedy jest najdrozszy pakiet pre ordera? Bo coś mi sie obilo o uszy ze do końca grudnia, ale pewny nie jestem.

Gdzieś przez oficjalnego fb mi sie przewinęło, że do startu Open Bety... znając życie zostawią go do premiery (nie urwa się kurze złotych jaj). Jestem przekonany, że kiedy będą planowali jego wycofanie to pojawi się komunikat na ten temat na zasadzie "ostatnia szansa na zakup EOD!"

37 minutes ago, szafir1978 said:

czemu piszesz iż piszę głupoty?

Może dlatego, że wystarczy sprawdzić na stronie? EOD miało zostać wycofane, ale potem pojawiła się informacja, że zostaje... 

eft_eod.PNG

@Smok_91 - nie każda wymiana zdań to kłótnia. @PaZZi zadał pytanie i otrzymał odpowiedź, która nie jest zgodna z prawdą (co można łatwo sprawdzić na stronie), więc sprostowałem. Natomiast tego stwierdzenia dotyczącego siekierki nie rozumiem. 

On 4.12.2017 at 8:11 PM, PaZZi said:

Wiadomo coś do kiedy jest najdrozszy pakiet pre ordera? Bo coś mi sie obilo o uszy ze do końca grudnia, ale pewny nie jestem.

Najdroższy pre-order wycofany miałbyć w momencie startu Open Bety taka informacja została podana kiedy Closed Beta wystartowała bądź w podobnym czasie.

edit.: Dodam bądź co bądź niezbyt pochlebną rzecz że EoD zostanie zapewne do momentu aż przestanie być opłacalne istnienie tego pakietu czyli do momentu wprowadzenia kryjówki bądź co bądź pewnie Q2 przyszłego roku. Są to moje czyste spekulacje i należy czytać to z przymrużeniem oka.

Ja sam po posiadaniu gry w podstawowej wersji przez tydzień zakupiłem EoD bo gra dla mnie ma ogromny potencjał i wprowadza coś nowego niepowtarzalnego w świecie gier.

edit 2.: Co do zazdrości posiadaczy EoD z okresu alfy tak część z nich ma małego fioła ale nic z tym nie da się zrobić i zamiast patrzeć na plusy tego że EoD jest czyli większy budżet na rozwój gry jak i utrzymanie serwerów bo zapewne do tanich rzeczy to nie należy wolą oni płakać że zostali oszukani jakby nikt nigdy nie nauczył się na bazie pewnej gry która jest w Early Acces od 2014 (jeżeli się nie mylę) że twórcy mogą z swoim produktem zrobić co chcą i jak chcą a gracze są tu ostatnim ogniwem w łańcuchu.

Edited by komaro94

Ktoś wie może kiedy załączają się questy "Trust Regain" dla handlarzy? Narciarzem jestem na przedostatnim queście, Rapistką zostały mi tylko te pindolone analgazy i tuszonki, po drodze wykonywałem zadania, które powodowały obniżenie reputacji (ale nigdy poniżej zera, może to jest kluczem), uwaliłem też "Some Kind of Sabotage" ale nie dostałem jeszcze żadnego zadania na przeprosiny.

Pytanie dodatkowe 1. Czy to tylko ja jestem taki "specjalny," czy żeby wyrobić weapon mastery to trzeba być bezrobotnym? Od ostatniego łajpa biegam niemal wyłącznie na zmianę z wieprzem i AKN i jestem ledwo za połową paska.

Pytanie dodatkowe 2. To tylko ja tak mam, że od ostatniego patcha nigdzie nie mogę znaleźć Gas Analyzerów? Znalazłem razem do kupy trzy i ani jednego więcej. Nawet w przypływie desperacji zacząłem siekierować po customsach i woodsach żeby opędzlować wszystkie filing cabinety i torby i po nastu rajdach jedyne co mam z tego to wuchtę geigerów, filtrów, złotych łańcuchów, nawet roleksa (nie żebym żałował, ale to już się robi do xuja niepodobne).

20 minutes ago, mockingbird said:

"Trust Regain"

Wydaje mi się, że to zadanie pojawia się tylko u dwójki handlarzy, którym nie oddasz Chemical Part 4

21 minutes ago, mockingbird said:

Pytanie dodatkowe 1. Czy to tylko ja jestem taki "specjalny," czy żeby wyrobić weapon mastery to trzeba być bezrobotnym? Od ostatniego łajpa biegam niemal wyłącznie na zmianę z wieprzem i AKN i jestem ledwo za połową paska.

Dobre pytanie... nigdy za połowę paska nie wyszedłem w żadnej broni :P Obecnie mam 60h na liczniku i najbardziej wysunietego mam AKM z 1/3 paska. 

22 minutes ago, mockingbird said:

Pytanie dodatkowe 2. To tylko ja tak mam, że od ostatniego patcha nigdzie nie mogę znaleźć Gas Analyzerów?

Przyznam, że bardzo dawno GA nie widziałem... tzn widziałem dzisiaj u Fenca :P ale w rajdach już od dłuższego czasu nie spotykam. 

13 hours ago, mockingbird said:

Pytanie dodatkowe 2. To tylko ja tak mam, że od ostatniego patcha nigdzie nie mogę znaleźć Gas Analyzerów? Znalazłem razem do kupy trzy i ani jednego więcej. Nawet w przypływie desperacji zacząłem siekierować po customsach i woodsach żeby opędzlować wszystkie filing cabinety i torby i po nastu rajdach jedyne co mam z tego to wuchtę geigerów, filtrów, złotych łańcuchów, nawet roleksa (nie żebym żałował, ale to już się robi do xuja niepodobne).

Chodzimy z chłopakami na raidy to często znajdujemy. Zazwyczaj zbieramy na zapas. Często można je znaleźć przy kanapowym trupie na Customs :)

Co do handlarzy. Jak na razie mam wszystkich na 3 poziomie i starczy mi to spokojnie. U nikogo nie tracę repa :D Na pewno nie chciałbym stracić u Skiera i Terapeutki :P

Panowi taki ciekawy BUG, nie mogę używać celownika dodatkowego, ale mogę zmieniać siatkę celownika np w ECLAN-ie , próbowałem już zmieniać klawisze restartować ich ustawienia i nadal nic, ma ktoś jakiś pomysł jak z tym sobie poradzić?

docs case kosztuje u fenca 20k rubli i u fenca jest bug do dzisiaj nie naprawiony, że jak raz uda(zdąży) ci się kupić dany item będziesz mógł kupować go pojedyńczo nieustannie póki się hajs nie skończy tak odkryłem kolejny bullshit a mianowicie, 3x docs case pojemność ma większą od cholernie drogiego MCase gdzie pieniądze są zamrożone i sklepy ich nie widzą, a jeszcze w docsie można trzymać klucze, mcase robi się w tym momencie bezużyteczne

taka rada dla producentów, ostatni item kupiony w staszu sprzedawcy powinien automatycznie się odznaczać, teraz już mnie nie dziwi skąd na youtubach ludzie mają po 20 fortów i innych drogich itemów jak u fenca można sobie farmić tylko czekać na okazje i mieć dużo hajsu

Edited by foxu

On 11.12.2017 at 7:29 PM, mockingbird said:

od patcha jakby więcej tych gas analyzerów, najczęściej respią się w szafkach metalowych wysuwanych, a ostatnio często w botach

jaka jest roznica pomiedzy kontenerem Alpha a Gamma ( jesli dobrze rozumiem, tylko jeden w odpowiednim slocie zabezpiecza twoje znaleziska, drugi umieszczony np. w plecaku zniknie po smierci ? ) 

Alfa ma 4 sloty=2x2, Gamma ma 9 slotów=3x3. Oba działają tak samo, umieszczasz je na postaci w miejscu na "bezpieczny pojemnik" i możesz w nim trzymać rzeczy których nie chcesz stracić po śmierci. Jeśli przeniesiesz taki pojemnik do plecaka to już inna historia, jeśli ktoś cię zabije to może ci go zabrać.