Jump to content
Sign in to follow this  
Shibby

Никита Буянов отговори на въпросите на играчите относно звуците

Recommended Posts

Shibby

COO на Battlestate Games Никита Буянов, известен като geneburn, отговори на въпросите на играчите за звуците.

Въпрос: Трябва ли звуковите стъпки да бъдат коригирани или повторно записани? За да бъдем точни, звукът на различни повърхности като земя, метал, трева. Например, звукът от стъпки над железопътния вагон или метално стълбище звучи по-скоро като звук от стъпки върху тънък слои от метални или калаени кутии.

Отговор: Записахме много звуци на движение по различни повърхности: влажен асфалт, сух асфалт, чакъл, развалини, счупени плочки, камъни, мръсотия, списъкът продължава, всичко все още чака да се добави. Не ни харесва звукът на ходене по тънки метали или бихме предпочели да го сменим възможно най-скоро.

Въпрос: Какво ще се направи за чуването на други хора? Чувството, че някой ходи на третия етаж на сградата на курорта, докато е навън, през дебели стени, не е точно реалистично. Намалената зона за откриване на звук би била по-хардкор.

Отговор: Планираме да разработим допълнително система за тонизиращи звуци, например в зависимост от дебелината на стените, но не е толкова лесно, колкото изглежда, поне ще имаме подобрено позициониране дали звуците идват от над или под, които също ще бъдат задължени да изключват звука от различни обекти.

Въпрос: Ще бъде ли намелен звъкът на ходенето на нашия собстен герой? Те са твърде силни, особено когато използваме тактически слушалки. По-скоро неудобно, особено по време на дълги сесии за игра.

Отговор: Това е известен проблем, планираме да намалим обема и да добавим разнообразие чрез въвеждане на нови звуци.

Въпрос: Ще бъде ли възможно да смените обувките така, че да повлияят не само на външния вид, но и на нивото на звука?

Отговор: Не сме го планирали.

Въпрос: Откъде разработчиците получават звуците за оръжия, до които нямат достъп? Например, RSAS, освен това, с шумозаглушител?

Отговор: Тук използваме един много интересен подход, има огромна база данни за записани звуци от оръжия от различни калибратори, в различни среди, с различни флашкери, ние взимаме приблизително подобно оръжие (въз основа на принципа на удара) което можем да намерим онлайн, да сравним и комбинираме, като по този начин постигнем хипотетично реалистичен звук, който може да има това оръжие, т.е. чрез смесване, работа с компресия, EQ, добавяне на различни метални нюанси, когато е необходимо ... Това е много интересен творчески процес ,

Въпрос: Моля, кажете ни за околните звуци, какво планирате да добавите и промените? Звукът на вятъра понякога е твърде агресивен, а през нощта има непрекъснат звук на щурец, който все едно е седнал на раменете на героя. Бихме искали да има повече разнообразие, няма достатъчно звуци от насекоми и птици.

Отговор: Планираме околна фонова звукова система, която ще се променя, когато нещо се случи на картата, а тези звуци ще бъдат обвързани с различни области и условия. В допълнение към записаните звуци от околната среда, записахме всички видове единични звуци, като преминаване на самолети или хеликоптери, звуци на птици и много други, тази система също чака да бъде добавена, ще ви информираме допълнително, когато това е завършено.

Въпрос: Можете ли да направите шумните звуци от отваряне на кутии по-тихи в зависимост от скоростта на движение, т.е. когато сте клеклани и ходите бавно, звуците ще бъдат ли по-тихи.

Отговор: Приблизително ще има два режима на плячкосване, първото гласно и бързо, а второто - тихо, но бавно, а силата на звука ще зависи от уменията.

Въпрос: Някои звуци изглеждат несвързани, например, след като героят търси торба, той по някаква причина го затваря, като продуцира свръх шум. Ще бъдат ли премахнати от играта?

Отговор: Вероятно ще го разгледаме. Приближавайки го практически, от една страна затварянето на торбата е нелогично, но от друга страна, защо не обмисляте такава възможност като затваряне на плячката, за да се задейства засада? Отговорът на този въпрос не е съвсем очевиден.

Въпрос: Кога ще бъде публикувана саундтрака на бета видеото? И можеш ли да ни поясниш как се раждат такива шедьоври? Благодаря!

Отговор: Този саундтрак е написан специално за бета видеото, но все още не е готов като самостоятелно парче поради критичната липса на време.

Как се ражда музиката? Много трудно всъщност, тя се нуждае от вдъхновение, което е доста оскъдно напоследък за писане на музика, и аз трябва да се упражнявам. Но обикновено един саундтрак се ражда за една вечер, поне основната идея, която се разработва през следващите три до четири дни, преди парчето да е готова. Във всяко парче се опитвам да добавя обща тема за Русия 2028, тя присъства почти навсякъде като вид мотив.
 

 

  • Like 1
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...
b38e7c858218a416ef714554dce933a2