Jump to content

2018 Escape form Tarkov - planuri de dezvoltare


BelliniVirgil

Recommended Posts

BelliniVirgil

Salut tutturor!

Asa cum v-am promis va facem raportul anului 2017 stiind ca ati asteptat cu nerabdare acest lucru. Din pacate, da la inceputul anului  pana in acest moment, am fost concentrati in exclusiv sa dezvoltam acest proiect. Creatia unui video anual necesita miscarea unui numar mare de dezvoltatori(developers) si de sarcinile pe care le au in curs; Din aceasta cauza am decis sa va prezentam planurile noastre cel putin in forma textuala, incat sa puteti intelege care va fi viitorul proiectului Escape from Tarkov in 2018.

Mai intai ne preparam lansarii Open Beta. Ca sa ne asiguram ca totul va functiona bine cand va fi lansat Open Beta, acum ne ocupam de lustruirea tuturor aspectelor tehnice ca de exemplu:

Repararea tuturor erorilor care blocheaza gameplay-ul sau jocul:

 • Erori care cauzeaza incetinirea performantei
 • Erori care cauzeaza crash-ul jocului
 • Erori care nu va mai permit continuarea jocului(oricefel de blocare a inventarului si blocare relativa a armelor ori congelari de orice tip)
 • Alte erori tehnice care apar, rar, dar nu lasa jocul sa functioneze.

Lucram pentru optimizarea si repararea net-codului, in asa fel incat sa eliminam cazurile de desincronizare, reducerea intarzieliror si eliminarea erorilor de deconectare.

 • O parte a lucrarii a fost deja realizata, reducand intarzierile in maniera considerabila, dar procesul este inca in curs de stabilizare.
 • Este in curs si reglarea match-makingului,marind precizia acestuia ca sa asiguram latente minime.
 • Sunt in curs reparatiile erorilor din partea serverului, care duc la incetinirea performantei aplicatiei serverului, care poate duce ca rezultat diverse probleme de desincronizare si deconectare

Optimizarea performantei jocului

 • Cautam sa cercetam si sa reparam toate cauzele posibile a unei incarcari exagerate a procesorului. EFT din pacate ingreuneaza foarte mult CPU-rile, iar cauzele principale a performantei reduse sunt urmatoarele: fizica, sistemul de animatie, logica in joc, grafica bazata pe procesor. Primele doua din pacate iau mai mult de jumatate din porformanta totala a jocului, din acest motiv ne ocupam de repararea si optimizarea acestor componente. Optimizam codul fizicii si al sistemului de animatii.
 • Am introdus noi moduri de optimizare a hartilor. De exemplu, noua harta Interchange a fost creata cu aceste noi instrumente. Dupa lansarea acestei noi harti, vom optimiza toate vechile harti cu aceleasi instrumente.
 • Suntem siguri ca mai este foarte mult de lucru pentru a optimiza jocul.

Pe langa preparativele pentru beta officiala, lucram la balansarea fiecarui element se gaseste deja in joc, adaugarea elementelor noi si caracteristicilor importante. Open beta va avea o noua harta Interchange, noi missiuni, arme, echipamente si alte obiecte. Toate acestea for fi incarcate sub forma noilor patch care vor ajunge inaintea bete-i deschise pentru a fi testate. Va rugam sa notati ca am inceput deja preparativele preliminare pentru tranzatia spre noul Unity 2018, iar specialistii motorului grafic ai companiei ne dau foarte mult ajutor in acest sens.

Iar acum hai sa vorbim un pic despre noile caracteristici pe care planuim sa le aducem in joc in acest an.

Pentru noi este important sa subliniem ca EFT va continua sa fie un joc hardcore, vom imbunatati constant realismul. In alte cuvinte jocul va deveni mai realistic si dificil. Introducurea diverselor noi caracteristici care vor complementa sistemul prezent vor aduce un inalt grad de imersiune si realism.Si acum sa vedem unele dintre cele mai importante caracteiristici din lista pe care vrem sa o aplicam in viitor.

 

Incarcatoare care vor cere mai mult timp pentru a fi incarcate

Aceasta caracteristica este in curs de implementare. Cand sunteti in raid, nu veti putea sa incarcati incarcatorul instantaneu cu gloante. O sa treaca mai mult timp pana cand veti incarca un glont si veti putea face aceasta operatie numai in inventar. Acelas lucru se aplica extractiei gloantelor dinauntrul incarcatorului(chiar daca descarcarea va dura mai putin timp decat incarcarea acestuia). Mai tarziu vom aplica animatii speciale pentru incarcarea si descarcarea gloatelor. Aceasta caracteristica este conectata la o alta noutate: Vom elimina numarul exact al gloantelor din inventar(numarul care se gaseste sub armele voastre echipate in cele doua sloturi dedicate acestora). Va trebui sa uzati optiunea de a va uita in incarcator sau in camera de explozie pentru a vedea cate gloante v-au ramas,

Cat de rapid veti putea incarca sau descarca va depinde de sanatatea, de abilitatile si de stapanirea armelor personajului vostru. In afara unui raid, munitiile vor fi incarcate sau descarcate imediat, iar cantitatea acestora va fi imediat determinata.

 

Animatiile obiectelor medicale, mancarii, si a altor obiecte de consum.

In acest moment obiectele sunt uzate “in background”, deci si in timp ce impuscati, lucru care in mod normal nu este deloc realistic. In viitor nu vom putea uza armele in timp ce ne vom trata ranile sau vom manca.

 

Tratamentul si recuperarea off-raid a personajului

O noutate foarte importanta este eliminarea recuperarii magice a sanatatii si a altor parametri(vitali)  daca vom supravietui unui raid.In viitor. Dupa un raid va trebui sa va ocupati de sanatatea voastra. Va trebui sa asteptati pentru un timp, sau in caz de necesitate sa uzati kiturile medicale, sa va hraniti sau sa va idratati. Rapiditatea cu care va veti reabilita va depinde de o alta noutate importanta - Ascunzatoarea.

 

Grenade Fumogene

Am preparat deja modelele 3D. animatiile si efectele grenadelor fumogene Occidentale si Sovietice/Ruse. Acestea vor fi foarte utile in situatii periculoase in care fumul va va putea ascunde si ajuta. Fumul este realistic din punct de vedere fizic si este foarte eficient pentru umplerea camerelor sau a altor locuri inchise.

 

Lansator de grenade montabil sub teava armei

Aceasta este o caracteristica care a fost anuntata cu mult timp in urma, dar care a cauzat foarte multe dificultati cand a fost introdusa in joc, mai les cand s-a tratat de logica retelelor. Lansatorul de grenade montabil va fi adaugat in joc in curand.

 

Depanarea - rezolvarea blocajului, problemelor de aliniere si ratarilor. Calitatea munitiilor.

Dupa introducerea acestei caracteristici, jucatorii vor fi mai atenti de conditia armelor si calitatea munitiilor. Cine stie, poate, Kalashnikovul vostru prea vechi sau defectos se va bloca si nu va mai functiona. Poate chiar sa va explodeze in fata, terminand raidul vostru prematur. Aceasta caracteristica este asociata si supraincalzirii armei.

 

Imbunatatirea obiectelor medicale. Excitanti. Dependenta, supradoza si efectele colaterale din partea medicamentelor.

Excitantii vor fi de vanzare din partea Terapistei, si vor imbunatati abilitatile voastre(chiar peste nivelul maxim) pentru un timp limitat. Insa stati atenti, la efectele colaterale!

 

Introducerea continua a noilor abilitati

Se vor introduce abilitati specifice unei factiuni CMP(companie militara privata).

 

Leaderi Scav

In acest moment lucram activ pentru adaugarea oponentilor PvE -- Bosilor Scav, iar fiecare dintre acestia au un aspect unic: au echipaj divers si se comporta in maniera unica. Fiecare dintre acesti boss va fi escortat si inconjurat de criminali caliti care vor apara bossul cu orice pret.

 

Quest personale

Vom conduce investigatii in lumea jocului care vor duce la descoperirea povestii acestuia. Cine sunt “Necunoscutii”? Ce fel de cult au? Ce este “Biletul”? Din ce motiv orasul Tarkov a decazut si care va fi viitorul acestuia?

Targul

In targ puteti sa vindeti bunurile voastre. Acesta are relatie cu caietul(toate obiectele examinate vor fi scrise acolo), sistemul de cautare(care va va ajuta sa gasiti toate obiectele asociate ca de exemplu un AK-74N) si kiturile( arhivarea kit-urilor de arme modificate, impartirea si cumpararea acestora).

VoIP

Abilitatea de a comunica prin apeluri audio in raid, cu audio pozitional si raza de actiune(audio 3D).

Radiourile vor respecta aceleasi caracteristici.

 

Schimbul infatisarii personajului

Traficantii va vor furniza un serviciu special de schimb al infatisarii partilor corpului(superioare si inferioare) ale personajului vostru. In acest moment avem 5 tipuri de imbracaminte pentru fiecare factiune. Asa veti putea alege camuflajul cel mai adecvat unei misiuni, tinand cont de teren si de momentul zilei.

 

Harti cu noi puncte de scapare

Vor fi harti cu puncte de scapare care nu vor fi permanente, veti avea nevoie de o racheta verde ca sa va puteti abilita extragerea, dar aceasta actiune va putea atrage atentia tuturor inamicilor.

Puteti sa cumparati puncte de scapare speciale inainte ca un raid sa inceapa.

 

Ascunzatoarea

O mare noutate este adaugarea ascunzatorii, acesta poate fi construita si gestionata de voi. Daca imbunatatiti conditille ascunzatorii, veti putea depozita mai multe obiecte. Puteti face reabilitarea personajului vostru mai rapida si puteti  crea prin crafting obiecte, ca de exemplu tuica facuta  in casa si omniprezenta ferma de bitcoin. Toata partea grafica pentru acestea este deja pregatita. Acum trebuie numai sa programam logica si interfata.

 

Arena

Este o noua modalitate de joc, plina de inovatii interesante. Este competitiva si palpitanta.Mai tarziu vom publica mai multe informatii despre Arena.

Cum v-am explicat mai inainte, aceasta este numai o parte a listei tuturor caracteristicilor care vor fi prezente in joc.

Vrem sa stiti ca anul acesta vom imbunatati grafica, fara a afecta performanta -- vom actualiza iluminarea, vegetatia, shaders, post-efectele. Este deja in curs testarea animatiilor noi a personajelor.

Vor fi noi arme, multe accessorii si piese pentru acestea, ca de exemplu: shotgunul cu doua tevi si revolvere. In noile echipamente vor incluse: peste zece casti, veste antiglont, veste tactice, echipament pentru cap, ochelari, balaclava, casti pentru urechi.

Bineinteles, vom adauga si noi harti -- Dupa adaugarea hartii Interchange vom continua cu Strazile din Tarkov. In paralel vom incepe o noua harta cu acelasi spirit de gameplay CQB ca Factory-- Laboratoarele TerraGroup. Vrem ca in acest an sa terminam toate hartile necesare pentru lansare.

Pentru anul 2018, asa cum ati constatat, avem planuri extraordinare. Multumind sprijinului si incurajarilor voastre,  proiectul nostru se contureaza in mod rapid. Va multumim ca sunteti impreuna cu noi! Escape from Tarkov pentru toata viata!

CU CAT MAI MULTA FRICA -- CU ATAT MAI MULT ECHIPAJ!

Textul original din limba engleza

Edited by BelliniVirgil
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...