Jump to content
Sign in to follow this  
SilverAti

Interjú Nikita Buyanovval 2018 augusztus 1.

Recommended Posts

SilverAti

Menekülők!

Készítettünk egy új interview-t Nikita Buyanovval az orosz fúrumon, úgy gondolom mindenki elégedett lesz a kérdésekre adott válaszokkal!

Külön köszönet Max Ulmannak a hivatalos vk.com moderátorának a hanganyag szövegre való fordításáért és Artoritetnek a reddit közösség tagjának aki posztolta ezt a kérdezz feleleket.

Köszönöm mindenkinek, urak , fantasztikus munka !

Kérdés (Q) & Válasz (A) :

 

Q:  2018 elején azt mondtad hogy elkezdtetek átállni a Unity motor újabb verziójára és támogatásra számíthatsz  a Unitys fejlesztőktől. Tudnál mondani pár szót  róla , hogy hol tart a fejlesztés jelenleg,  és mi az ami készen van illetve mik az előnyei ?

A: Jelenleg nagyon nem vagyunk aktívak ebben a fejlesztésben, elemezzük a lehetőségeket az új Unity rengeteg érdekes dolgot tud amely segít nekünk abban, hogy sok szempontból jobbá tegyük játékunkat: az optimalizálástól a játékfejlesztés egyszerűsítésig. De még nem tettünk jelentős lépéseket  ebben az irányban mert a fő feladatunk jelenleg a 0.10-es teknikai patch. Az OBT közeleg, mindezt meg kell oldanunk, mielőtt áttérnénk az Unity újabb verziójára.

 

Q: Lehetséges az hogy a karakter skilleket szintekhez kötitek? például, tízes szinten csak  maximum 5-ös szintig növekszik az ereje, ezért hogy 51-es rősségű lehess először el kell érned a 100-as karakter szintet ?

A: Ez már javaslat volt egyszer hogy a karakter szintekhez kössük a skillek szintjeit. Meg lehet csinálni de egyenlőre nem mondjuk 100%-ra. "Igen " is meg "nem" is .

 

Q: Mikor várható az új EFT könyv megjelenése ?

A: Az új könyv írása már elkezdődött, és jelenleg szerkesztés alatt van.  A következő könyv valószínűleg a Kontorovich "Predator" folytatása. Mikor ? Megpróbálunk minden tőlünk telhetőt hogy minnél gyorsabban kiadhassuk de a fő  tevékenységünk a játékra öszpontosul.

 

Q:  Az vízivás animáció alapján ítélve (https://vk.com/@escapefromtarkov-igrovye-materialy-demonstrirovavshiesya-vo-vremya-4-go-podka) 

nagyon komolyan veszitek az új animációkat. Milyen más animációk lesznek és mikor ?

A:  Ahogy a jelenlegi postban is említettem, tervezünk különböző kellékeket animálni , de nem biztos hogy ez olyan nagyon hatásos funkció , amelyik teszteléseket és finom beállításokat igényel, szóval talán nem lesz benne a következő patchben. DE általános beszélgetés és minden kellék amit használni tudsz a játékban, szó szerint mindennek lesz saját animációja. Még a vazelinnek is, és az összes étel:  dió, konzervek ( párolt marhahús), tej. Alapjában véve MINDEN.  Ez valami őrület, amifelé haladunk, de meglátjuk, mi fog kisülni belőle.

 

Q: A fegyverek sok darabokbóll álnak. Lesz a fegyveren kívül  ezeknek a különböző alkatrészeknek is tartóssága ?

A: Igen, minden fegyver alkatrész különálló tartóssággal fog rendelkezni, de ez majd csak a jövőben lesz.

 

Q: A játékban számos kereskedő megtalálható. Terveztek változtatást a cuccok javításában , gondolok nem csak a " minőségi javítás/árarányra " kereskedőnként de külön a felszerléseknél: Prapor csak fegyvert javít, Skier- alkatrészeket, Mechanic -fegyvereket, de jobb minőségben és drágábban., Ragman- felszereléseket de jobb minőségben és magasabb áron ?

A: Nos, erre való tekintettel módosítást igényel a javítási rendszer.  Amikor majd elkülönítjük a hangtompítók és a páncélok javítását, más szavakkal , a javítási rendszer még több fejlesztést igényel talán csinálunk változtatásokat amit te javasoltál így minden egyes kereskedő kizárólag csak egyfajta felszerelést fog javítani.

 

Q: Lesz olyan képesség hogy a játékosok játékon belül felszereléseket cserélhessenek,  kézből kézbe anélkül hogy eldobnák a kelléket a földre ? Ez nagymértékben rögzítené és egyszerűsítené a játékosok interakcióját.

A: Ezt már megterveztük és lesz ilyen funkció a jövőben. Ez a játékosok közötti interakciókhoz kapcsolódik: másik játékos gyógyítása, kellékek átadása egymás között és így tovább,  úgy gondolom hogy ez megvalósul majd.

 

Q: Mesélj nekünk egy kicsit a bolhapiacról (Rag fair), hogy fog kinézni ?

A: A bolhapiac az egy rendszer ahol a minden játékosnak engedélyezve lesz egy bizonyos szint elérése után, feltehetik a portékályukat eladásra. Ez azt takarja hogy feltehetsz bármilyen tárgyat bármekkora mennyiségben és kérhetsz cserébe más cuccokat is amit már megvizsgáltál ( megvizsgált elemek tartalmazzák a kódexet.)  A kínálatod száma korlátozva lesz, növelheted a számát a kereskedői képességek növelésével.  Minden játékosnak lesz kereskedői hírneve ami bizonyos bónuszokat ad. A legfontosabb , hogy a bolhapiac fejlesztett keresési móddal lesz ellátva ami segít megtalálni pl.: bizonyos fegyver modolást különleges lőszert stb. Lesz benne praktikus katalógus az összes termékről.  Minden lebonyolított kereskedelem kihatással lesz a piaci árakra, szóval az árak dinamikusan fognak mozogni, a piac beskálázza magát.

Q: Milyen kihívásokkal néztek szembe a hibák javításánál ? A hiba kereső milyen százalékkal dolgozik és mennyire segíti a munkátokat ?

A: Nagyon sok hiba napló és az összes játékos küldözgeti a megfelelő embereknek a  hiba üzeneteket! Nagyon sok információt biztosítanak és ez lehetővé teszi a könyebb javítást is. A segítőkész reportok száma nagyon magas kb. 30 %. A keményebb dolog az amikor dolgozunk a hibák javításán akkor néha jelentős bökkenők lépnek fel ami miatt újra kell írnunk a fél játékot és ez eszméletlenül nehéz de fontos hogy figyeljünk arra , hogy közben ne tegyünk tönkre más dolgokat.  Szintén amikor sürgősen javítunk valamit, más  előnyös dolgok romlanak.

 

Q: Lehetséges-e, hogy a raid során minden egyes végtag  a maximális értékéből minden gyógyítás után veszítsen teljes értékéből , éppúgy, mint a páncélzatnál?

A: Határozottan ez egy durva funkció, de nem érezzük szükségét betenni jelenleg.

 

Q: GIB MOSIN

A: Meg van minden animációnk hozzá, hangok és a modellezések is készen vannak.  Egyetlen akadályozó tényező van  megjelenésének az pedig az , hogy  befejezetlen a kódolás a lőszer tárazásánál  és az ezért felelős fejlesztőnk jelenleg el van foglalva a hálózatunk fejlesztésével. De reméljük hogy a Mosin benne lesz a 0.10-ben és ennek az esélye igen magas. Először be kell vezessük a fegyvert magát aztán számos érdekes tuningolási lehetőséget hozzá.

 

Q: Tárgyakat eladni és vásárolni nagyon sok időt vesz igénybe jelenleg. Lesz valami más rendszer, ami engedélyezni fogja a felszerelés vásárlást valami előre beállított funkcióval ?

A: Igen, tervezzük a fejlesztését. Megértjük, hogy időbe telik megvásárolni a kellékeket, és felszerelkezni a  meccsekre is lassú, tervezünk betenni előre beállított fegyever és felszerelés kombinációkat amiket megvásárolhattok.

 

Q: Mi történt a kétcsövű sörétes-puskával?  Már láttuk ezelőtt de még mindig nincs benne a játékban.

A:Hasonló a helyzet mint a Mosinnal. Modellezés és a hangok készen állnak, készítjük az animációkat és a lőszerről lőszerre való mechanizmus még nincs kész.

 

Q:  Terveztek bullpup típusú fegyvereket ?

A: Igen. Nem tudjuk biztosra hogy melyik fegyvereket rakjuk be , leginkább DT MDR, DSR-1, Groza.

 

Q: Lesz benne 5.7x28-as kaliberű lőszer ?

A: Igen, van 5-7 pisztolyunk már és természetesen a p90-es.

 

Q: Be lesz mutatva a Gamescom-on a játék ebben az évben ?

A: Ebben az évben kihagyjuk a Gamescom-on való bemutatást mert a 0.10-es javításra koncentrálunk  éd a  nyílt-bétára. Meglátogattuk a Gamescomot már 2-3 alkalommal  és jobb hogy ha a fejlesztésre fókuszálunk ebben az évben és majd jövőre fogjuk bemutatni az EFT-t.

 

Q:  Lesz optimalizálás a hang-motor terén ?

A: Hogy ha a hang irányok fokozására  gondolsz akkor igen,  teljes mértékben. A hanggal kapcsolatos dolgok még nem véglegesek, és az új Unity verzió bekerülése után javítani fogjuk.

 

Q: Mikor fogjuk majd látni az aukciós árveréseket a bolhapiacon ?

A: A Flea Market elsõ iterációját 0.10-re tervezzük.Teljesen működőképes lesz a zsigvásár, de először korlátozásokkal.

 

Q: Mikor fogunk több vadnyugati  fegyvert látni, úgy mint SCAR és HK416 ?

A: Mindkettő SCAR és HK416 benne lesz a jétékban. HK416 már modelezve van, hozzá a kiegészítők is, a SCAR jelenleg fejlesztés alatt áll van.

 

Q:Lesz realisztikus rongybaba fizika ?

A: A rongybaba hatás az teljesen Unity fejlesztés. Most  sok hibát javítunk mint a végtagok rángatózása mikor találatot kap.  

 

Q: Mikor fogunk ruhákhoz jutni ? A nadrág és a felsőtestre való ruhákat már rég óta ígértétek?

A: Ez egy kozmetikai funkció. Szeretnénk olyan gyorsan befejezni ahogy csak lehet, de hogy ha választhatunk a több tartalom vagy a több hiba javítás között akkor természetesen az utóbbit választjuk. Habár már nagyon  sok felső- és -alsótest részhez készítettünk módosításokat , két külön patchben fogjuk hozzáadni ezeket a kiegészítőket.

Más szóval  képes leszel felsőtest ruházatot és nadrágot is vásárolni, hogy a karakteredet még vagányabbá tudd tenni!

 

Q: Mikor lesznek új képességek és az erő képesség újra dolgozása és kiegyensúlyozása ?

A: Néhány új képességet tervezünk a 0.10-be behozni. De még egyszer mi jelenleg  a hibák javítására fókuszálunk nem a tartalmakra. Az erő képesség leginkább újra ki lesz dolgozva.
 

Q: Terveztek  pár  Scav viselkedést hozzá adni, illetve ezzel a véletlenszerűséget, őrködést, épületben való keresést, és egymással való beszélgetést, stb. variálni?

A: Nagyon sok variánst szeretnénk hozzá adni, ez még természetesebben fognak viselkedni, de ez sok animálást igényel. De először a fő problémákat javítjuk és aztán fogjuk az AI-t illetve az AI főnököket fejleszteni. Az őrző animáció már készen van, így nem fogják a Scavek a fegyvereiket egymás képébe tolni, hanem lentebb tartják majd.
De ez még nagyon sok munkát igényel.

Q: Fogtok HDR felbontást hozzá adni ?

A: HDR a játékban van alapból. HDR renderelést használunk a vonaltervezésben már régóta. De általánosságban , tervezzük hogy újra készítjük a grafikát , nem mostanában de egy új szintre fogjuk emelni. Egyébként találtunk nagyon sok olyan érdekes embert aki ezt a  rovatot olvassa, szóval remélem vissza térhetünk a grafikához később.

 

Q: Lehetséges-e a falak és egyéb akadályok megmászása?

A: A parkrour hozzá adásához újra kellene terveznünk az összes  szintet és helyeket. De tervezünk behozni csekély mennyiségben kisebb akadályokat  mint pl.: kerítések a vasutakon. De nem szeretnék bevezetni egy hegymászó falakat.
 

Q: Tereveztek bővített kulcs bindelést ? Számos játékos szokott irányzott billentyűkkel és saját létrehozott billentyű kiosztással játszani.

A: Igen, a 0.10-re teljesen átdolgozzuk a billentyűzet bindelhetőségét. Például, be lehet majd állítani dupla kattintásra, bármelyen kombinációkat - amiket a játékos szeretne magának.

 

Q: Terveztek új designokat a biztosításnak  "UI" ?

A:Igen, tervezünk speciális UI-kat csinálni amivel meg tudod nézni az összes biztosított dolgaidat , láthatod az összes biztosítási visszatérést, és gyorsan és egyszerűen visszakeresheted őket. Ez az egyik úgy nevezett " minőségi offline fejlesztés " és ez jelenleg igen magas prioritást jelent számunkra. Nem ebben a patchben  de remélhetőleg az utána következőben már lesz.

 

Q: Lesz a játékos Scaveknek saját küldetéseik?

A: A Scavengers koncepciónk magában foglalja az eljárásilag generált gyors feladatokat a kontextusból.  Ez a fejlesztés kimondotta a Scav-főnök vagy a testőreire szabott játékmenet ( képes lesz a scav-főnök testőreként részt venni)  és kiterjesztettük az általános scavekre is szintén. Ezek egyszerű feladatok lesznek: " Találj meg némi lőszert" ," Ölj meg valakit és vedd el az ő felszerelését ", "Gyógyítsd magad", vagy csak egyszerűen "menekülj ki ". Néhány mindennapos dolog is lesz.

 

Q: Lesz benne arc testreszabhatóság: haj, arcforma, bőr szín ?

A: EFT fel fog kínálni  előre választható  fejeket ( amik a kezdésnél egy új felhasználónál és utána minden felhasználó törléskor). Talán csak az " EoD"- királyi csomagot megvásárlóknak lesz exkluzív vagány kinézetű fej.

 

Q: Mikor veszi kezdetét a nyílt-béta és ez mindenkinek nyitva lesz vagy csak néhány embernek elérhető ?

A: Dolgozunk rajta. Sok függ a 0.10-es javítástól, amelynek drasztikusan javítania kell a játék technikai státuszát, a teljesítmény és a hibák tekintetében. Megértjük hogy már megint késünk a nyílt-béta megjelenésével, de teljesítmény javításán dolgoztunk, és ez nagyon fontos,  különösen ebben a játékban mint Menekülés Tarkovból. A nyílt-béta nem lesz elérhető mindenki számára, ez közepesen lesz csak nyitva, igen, értsd ahogy akarod ( nevet ).

 

Q: Meddig várjunk a könnyű-géppuskák-ra (LMG) ?

A: Be fogjuk mutatni egy "Scav-Főnök " érkezésével . DE nem mostanában. Még nem modeleztük és animáltuk le, az LMG-k gyönyörűen összetettek.

 

Q: Lesz lehetőség a balkezes játékosok számára, bal kézben lévő fegyverhordozásra ?

A: Csekély esély van rá. A fő probléma az, hogy újra kell dolgoznunk az összes animációt a bal kézre.

 

Q: Miért nem csinálsz egy rovat-felületet,  hogy ötleteket gyűjts a küldetésekhez a közösségtől?

A: Miért ne - https://forum.escapefromtarkov.com/topic/78435-suggestions-for-quest/ .

 

Q: Mikor kerülnek be a klán funkciók ?

A: Nem várhatunk egyenlőre a klán rendszerre, mert hamarosan sokkal többet kell tennünk, mielőtt elkezdenénk. Magának a rendszernek az a célja, hogy így fejlődjön: hierarchikus legyen, lesz klánvezető, értékesítési képviselő, helyettes, mindenkinek megvan a saját területe amiért felelős lesz ; ott lesz a klán tárhely, ahol megváltoztathatják a felszerelést ; talán lesz klánkeresési rendszer; értékelés.

 

Q: Extra széles monitorok támogatása?

A: Igen, valamikor.

 

Q: Terveztek-e speciális eszközöket létrehozni a közösség számára, hogy az emberek használhassák a játékon kívüli játékinformációkat, saját forrásaikat?

A: Igen, speciális API-t tervezünk, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy létrehozzák saját fegyvereiket / stat / stb. táblázatokat.

 

Q: Terveztek Online módot hozzá adni hogy játszhassunk barátainkkal?

A: Volt egy gondolatunk a peer-to-peer módszerek létrehozására, ahol barátokkal játszanánk a scavek ellen, anélkül, hogy megtartanánk a  felszerelésünket.

 

Q: Lesz mobil alkalmazás a biztosításainkra ?

A: Készítünk hivatalos társalkalmazást, amely lehetővé teszi, hogy ne csak csetelni lehessen, hanem olyan dolgokat is, mint például a biztosítás, üzenetküldés, kereskedelem stb., De nem mostanában.

 

Q: Tervezel-e még válaszidő (ping) korlátozást korlátozni a válaszidő-visszaélések elkerülése érdekében?

A: Talán.

 

Q: Lesz olyan képesség amivel lökdöshetjük a másik karakterét közelharcban?

A: Kezdetben egy külön elválasztott "kirugó- kulcs funkciót" indítottunk. Ha sikerül végrehajtanunk helyesen a "ragdoll-t", hogy ki lökhessük a karaktereket, akkor fogunk ilyesmit csinálni.

 

Q: Lehetséges lesz a pisztoly álcázás ?

A: Igen, tervezünk ilyen álcázó képességet betenni egyszerű mintákkal.

 

Q: Hogyan tervezitek a rejtekhely bevezetését?

A: Két lehetséges megoldáson gondolkozunk. Az egyik  nagyon leegyszerűsített: ahol a tárgyak a raktárhelyen csak textúrákként lesznek, és nem lesznek a valóságban ábrázolva, hogy milyen tárgyaid vannak; vagy még összetettebb: az elemek a raktárban vizuálisan meg fognak jelenni a rejtekhelyen de nem a pontos darabszámmal, az biztos.

 

És személyesen Nikita Buyanovtól:

Jelenleg nagyon sok tenni valónk akad. Több dolgot is meg akarunk valósítani ami jelenleg nincs még benne a játékban, olyan tartalmakat amik nagymértékben meglepnek majd. Szintén megértünk titeket , hogy a közösség nagyon aggódik a technikai állapotáért a játéknak és mi ezen dolgozunk, a 0.10-es javítás megjelenését augusztus végére tervezzük. Azt akarjuk, hogy érezzétek a játék által kínált összes gyönyörűséget és megértsétek hogy ez nem egy egyszerű játék, hanem sokkal több annál. Azt szeretnénk, hogy ha úgy látnátok és szeretnétek ezt a játékot , ahogy mi a fejlesztő csapat teszi. Köszönöm mindenkinek az idejét. Viszontlátásra , nemsokára jelentkezünk.

Edited by SilverAti
Because editing pictures was added by one Notes app!
  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...
b38e7c858218a416ef714554dce933a2