Jump to content

Szybkie Q&A z Nikitą 2/2/2019

NuclearMessiah
 Share

Recommended Posts

Uciekinierzy,
Przed wami kilka odpowiedzi od dyrektora BSG Nikity na pytanie, które zostały zadane przez jednego z członków społeczności EFT.

• Czy prędkość pocisków będzie w przyszłości zależała od samych pocisków, a nie od broni ?

W tym momencie prędkość pocisku jest jednym z parametrów amunicji (można to zobaczyć w opisie amunicji). Aczkolwiek ma na nią wpływ lufa, jaka została zastosowana w broni.

• Kiedy amunicja poddźwiękowa zacznie poprawnie działać ?

W następnych patchach.

• Czy przegrzewanie się lufy w broni zostanie zaimplementowane ?

Tak !

• Czy realistyczne parametry balistyczne hełmów zostaną przywrócone ?

Myślę, że nie. Pełne realistyczne podejście do kwestii hełmów sprawi, że staną się one bezużyteczne, ponieważ wszystkie będą na tym samym 1 - 2 poziomie ochrony. Tak czy siak, parametry hełmów będą jeszcze poprawione.

• Czy strefy opancerzone są jeszcze w planach ? Jeśli tak, czy będą oznaczać realistyczną ochronę, czy zostaną zmodyfikowane jak to było w przypadku hełmów ?

Strefy opancerzone są nadal w planach. Chcemy stworzyć opancerzenie by działało jak najbardziej realistycznie.

• Bardziej realistyczna bezwładność w poruszaniu się postaci także jest planowana ?

Bezwładność była już wcześniej - wyglądało jak dodatkowe opóźnienie lub coś w tym stylu.

• Opad pocisku wygląda na zbyt duży przy niektórych typach amunicji, zostanie to zmienione do bardziej realistycznych wartości ?

Tak !

• Czy kamizelki jak BlackRock i AVS zostaną zmienione, by pomieścić więcej magazynków ?

Tak !

• Trwałość tłumików ? Czy w ich doborze będziemy mogli wybrać pomiędzy ich wytrzymałością a wydajnością ?

Dokładnie tak, jak powiedziałeś.

• Czy będziemy musieli regulować optykę ? 

Pomyślimy nad tym.

• Czy SCAVy będą skanować lub będą stosować jakąś odmienną technikę przy strzelaniu ?

Nie będą skanować. Strzelają w taki sam sposób jak gracze.

• Czy w przyszłości będziemy mieli dostęp do LABu poprzez inną lokację ?

Pomyślimy nad tym. W najbliższej przyszłości dostęp LABu zostanie ograniczony.

• Czy otwarty świat porzucono, czy może jest szansa, że zobaczymy go w dalekiej przyszłości ?

Nadal jest w planach.

• Czy wódka pojawi się w grze i czy będzie pomagać na napromieniowanie organizmu ?

Wódka pojawi się w grze już bardzo niedługo. Musimy dodać tylko efekt bycia pod wpływem :)

• Czy po dodaniu systemu karmy będziemy mogli jakoś rozpoznać innego gracza ? Np. za pomocą krótkofalówek, GPS-ów, map itp.

Nie rozumiem, w jaki sposób przedmioty, o których wspomniałeś łączą się z systemem karmy. Oraz w jaki sposób miałyby pomóc w rozpoznawaniu graczy.

• Jak długi będzie czas leczenia się martwego PMC (0 HP) pomiędzy raidami, gdy w grze pojawią się kryjówki ?

Jest to temat dla testów. Myślę, że nie będzie to trwać długo. Mając na myśli długo, znaczy to parę godzin.

• Jak dużo postaci PMC będziemy mieli do dyspozycji po premierze kryjówek ?

Nie rozumiem. Czy masz na myśli ilość slotów na postacie PMC na konto ? Gdy pojawią się kryjówki ich ilość będzie wynosić nadal jeden na konto.

• Co będą zawierały DLC ?

Nowe lokacje, questy, mechaniki, nowych handlarzy, wydarzeń itd.

• Czy wiesz jak wiele innych strzelanek zniszczyło EFT ?

Oh, przestań ! :)

• Uzupełnienie: Czy będziemy używać GPS oraz map, by podawać nasze pozycje na radiu dla innych postaci z naszej frakcji ? Nie do końca łączy się to z karmą, ale pomoże to w jej egzekwowaniu.

Cóż, myślę że tak :)

• Uzupełnienie: Co do paru PMC na konto były takie plotki (teraz już się wszystko wyjaśniło, bo powiedziałeś, że takiej możliwości nie będzie). Czy SCAVy będą jedyną opcją gry, podczas gdy nasza główna postać się leczy ?

Tak, 3 główne postacie są w planach, aczkolwiek każdy z nich będzie posiadać osobny stash i nie będą one ze sobą w żaden sposób połączone. Tak jak powiedziałem, są to dopiero plany więc jeszcze zobaczymy.

nikita-buyanov-ak-2.jpg.81221daf579b7f2f1bf8b96b47007084.jpg

• Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 2

Coś słabo widzę ten system leczenia. Ginie ci postać i pachyba np 1h czekania i wtedy tylko scav i to co 15min. Chyba w okresie czekania ludzie będą wchodzić na inne gierki.

• Upvote 1

9 hours ago, NegativePL said:

Coś słabo widzę ten system leczenia. Ginie ci postać i pachyba np 1h czekania i wtedy tylko scav i to co 15min. Chyba w okresie czekania ludzie będą wchodzić na inne gierki.

Będziesz miał również możliwość wyleczenia się swoimi medykamentami lub skorzystanie z usług Terapeutki.

Co będą zawierały DLC ?

Nowe lokacje, questy, mechaniki, nowych handlarzy, wydarzeń itd. 

trochę  ubogo      600+ zł   piechotą nie chodzi.     takie moje zdanie.

On 2/6/2019 at 5:10 PM, TheWay said:

Będziesz miał również możliwość wyleczenia się swoimi medykamentami lub skorzystanie z usług Terapeutki.

@TheWay Ja sa jakies informacje o systemie leczenie to podaj je tu taj, a nie tak po trosze, juz pytalem o to wczesniej, bo juz Devs musi wiedziec jak to bedzie dzialac przynajmniej w teori, wiec chcemy wiedziec, ostatnio zapytalem o to to bylem strolowany, nie reagowales na to i sam nie odpowiedziales na pytanie. (wiem Fanboje sa chroniona rasa)

Zgodze sie z toba co calyczas mowisz wszytkim "ze ta gra bedzie inaczej wygladac na premierze" - wlasnie bedzie to zupenie inna gra niz bylo w planach, bo nieda sie zrobic tego co obiecywali, jest to tylko gra.

Smieszne to pytanie o zawartosc DLC jak gra ma teraz moze 30% swojej finalnej zawartosci, a jeszcze dziwniejsze ze Nikita wie co bedzie w DLC, nie majac gry skonczonej, za ktora sporo osob juz slono zaplacilo i co roku dostajemy jakas "wirtualna road maps" devs....

Juz radjacja zostala przesunieta do DLC, rozumie ze z chorobami/wirusy bedzie to samo?

Otwarta mapa jest nadal w "planach" wiec te plany tez moga sie zmienic? :bemaybe:

Skonczylem :betoung:

(sory za bledy)

Edited by MIchalC

5 hours ago, MIchalC said:

Juz radjacja zostala przesunieta do DLC, rozumie ze z chorobami/wirusy bedzie to samo?

Może dlatego ze będzie występowała na mapie która będzie w dlc. Sam nie wiem.

On 2/6/2019 at 9:19 PM, PrivateLogin said:

trochę  ubogo      600+ zł   piechotą nie chodzi.     takie moje zdanie.

a co byś chciał ? Co oferują inne produkcje ? Może torbę z biedronki jak fallout ? Ludzie śmiech z was jest . W żadną grę nie grałem tyle co EFT już mi się zwróciła nawet w becie , Michałek ty podobno sprzedałeś grę więc nie rozumiem w jakim celu się tu wypowiadasz ( co za trudna była hehehe )

• Like 1

Jak na razie mamy wieczną betę/alfe i mglistą przyszłość wydania EFT wraz z DLC.  Gra nie jest inwestycją dla graczy. EFT tym bardziej. Pod tym kątem to jest bardzo ubogo. Co innego dla BSG jak i innych wydawców. Utrzymywanie takiego stanu jaki jest obecnie jest tylko na rękę BSG a nie dla graczy co czekają już parę lat na wydanie pełnego produktu.

• Like 1

2 hours ago, Kapiszon69 said:

a co byś chciał ? Co oferują inne produkcje ? Może torbę z biedronki jak fallout ? Ludzie śmiech z was jest . W żadną grę nie grałem tyle co EFT już mi się zwróciła nawet w becie , Michałek ty podobno sprzedałeś grę więc nie rozumiem w jakim celu się tu wypowiadasz ( co za trudna była hehehe )

To nie jest co bysmy chcieli zeby bylo w grze bo jest freetoplay, mowimy tu o tym co bylo powiedziane na poczatku powstawania gry i co dostaniemy i co spowodowalo ze 90% ludzi kupilo sobie EOD wersje, bo byla tego warta za te informacje jeakie podawala BSG o tym co dostaniemy i jak to bedzie gra. Tu nie chodzi o marudzenie.