Jump to content

Hata Bildirme Rehberi

Dimitri468
 Share

Recommended Posts

Değerli oyuncular!

Son gelen güncellememiz ile rapor sistemini değiştirdik ve güncelledik. Bu güncelleme ile birlikte daha kolay ve daha sağlıklı rapor göndermenizi sağladık. Bunu nasıl yapacağınız konusu sizler için detaylı bir şekilde anlattık.

Öncelikle, raporlama sistemini aktif olarak kullanmanızı öneriyoruz. Bu hem geliştiricileri hem de projenin gelişimi konusunda tahmin edemediğiniz kadar kolaylık sağlıyor. Ancak, raporlarınızın sorununuza göre ekran görüntüsü, kısa bir video ve detaylı bir açıklama olması gerekmektedir. Yaşanılan sorunu tüm detaylarıyla anlatmanız gerekiyor. Her detay bize zaman kazandırıyor.

Nasıl rapor gönderebilirim?

Bunu üç farklı şekilde yapabilirsiniz.

1. Launcher'a erişiminiz varsa launcher üzerinden "Report bug" seçeneğine tıklayabilirsiniz. Launcher üzerinden "Oyun" ve "Launcher" ile ilgili raporları gönderebilirsiniz. (Hesabınıza giriş yapmanız zorunludur)
  2. Web sitemize girdikten sonra yukarıdan "Support" bölümünden. Bu bölümde sadece "Ödeme", "Hesap" ve "Diğer" işlemleriniz için rapor gönderebilirsiniz. (Hesabınıza giriş yapmanız zorunludur)
  3. Eğer yukarıda bahsettiğim bölümlere erişemiyorsanız direkt olarak support@battlestategames.comadresine mail göndermeniz gerekmektedir.

Launcher - Report Bug

Aşağıdaki görselde launcher'ı açıp oyna butonunun sağ üstünde bu seçeneği göreceksiniz. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra karşınıza açılan pencerede öncelikle yapmanız gereken kategorinizi seçmektir. Attached files başlığı altındaki her iki kutucuğun tikli olması zorunludur. Pencerenin en alt kısmında 15 MB'lık bir hafıza hakkınız vardır. Eğer göndereceğiniz ekran görüntülerinin boyutu buna uygunsa upload etmeden de gönderebilirsiniz. Göndermek istediğiniz ekran görüntüsünü Attacehed files başlığının yanında + iconuna tıklayarak seçmeniz gerekmektedir. Eğer ekstra bir ekran görüntüsü veya kısa bir videonuz varsa bunları öncelikle upload edip ardından açıklama bölümüne linkinizi paylaşabilirsiniz. Bir diğer adım "Collect server availability info" seçeneğinin seçili olması. En önemli iki kısım bulunmaktadır. Bunlardan biri detaylı anlatım yapacağınız alandır diğeri ise Reproduce steps başlığının yanında + iconuna tıklayarak adımlar eklemenizdir. Sorunun oluşumu hakkında bu adımlama sistemini kullanmanızı tavsiye ederiz. Buraya kendiniz bahsettiğimiz icona tıklayarak adım ekleyip kısaca özetleyebilirsiniz. Bu iki anlatım alanının detaylı anlatıma yer verilmesini rica ediyoruz.

tech.thumb.png.5a6f5768658935088c428e630ceffcd4.png

Bu adımı ETS programı için bize rapor gönderecek kullanıcılarımız launcher üzerinde "Client type: Live" başlığını görecekler. Buraya tıklayarak "ETS"'yi seçmeleri ve ardından bize rapor göndermeleri gerekmektedir. ETS ve Live raporları farklı işlemler gördüğü için kesinlikle bu bölüme geçiş yapmanız gerekmektedir.

Gönderdiğim raporun takibini nasıl yapabilirim?

Gönderdiğiniz raporun takibi size "#" ile başlayan ve ardından rakamların geldiği bir numara verecektir. Launcher üzerindeki "Support" başlığı üstüne yeşil 1 olarak bir icon gelir bu size cevap verildiğini bildirir. Raporunuza geri dönülmediği veya sürecin çok fazla sürdüğü durumlarda bahsettiğim #12345678 gibi size ait olan rapor numaranızı direkt olarak bana ulaştırmanızı rica edeceğim.