AdamFromTheF Posted August 26, 2023 Share Posted August 26, 2023 Sziasztok! Azon szerencsés néhány ember egyike vagyok akik megjelenés előtt kipróbálhatták az Escape from Tarkov Arena-t a kölni Gamescomon. Ebben a cikkben szeretném nektek leírni mit tapasztaltam a két órás játékmenet alatt. Nem volt egyszerű dolgunk, mert a csapatok tele voltak nagyszerű játékosokkal, illetve a másik csapat élén Glorious_E osztotta a (head, eyes)-okat. Több játék módban játszottunk ranked meccseket. Ranked módban előre összeállított kit preseteket kaptunk. A presetek úgy néznek ki, hogy kiválasztod a rolet(Assault, CQB, Scout, Sniper) majd a rankodnak megfelelően illetve a játékban elértek alapján választhatsz a megvehető kitek közül. A meccs során nem fogsz tudni kitet váltani, szóval válassz okosan. A kittől függ az is hogy milyen lőszert, medeket, meg gránátokat kapunk ha egyáltalán kapunk. Ezeket a kiteket nem fogod tudni módosítani. Ez a rendszer azért így működik, hogy a ranked mód fair és balanceolt legyen. A saját karaktereddel annak a gearjével és magadnak összeállított kitekkel unranked módban fogsz majd tudni játszani. Lehet lootolni az Arénában, de nem érdemes. Alapvetően cuccot nem tudsz kivinni, enni-inni tudsz de én azon kaptam magam többször is hogy healelni is elfelejtek annyira kell rohannom. Az első meccs 5v5 teamfight volt az Air Pit nevű mapon. Ez az a map amit már láthattatok az első Arena trailerben is, ez egy repülőgép hangár, középen egy félbevágott repülővel. Legalább 3 irányból tudod támadni az ellent, van fedezék is bőven. Szerintem egy érdekes map. A teamfight kb egy tdm jellegű dolog, ki kell nyírni mindenkit aki ellened van. A második meccs Shootout 2v2 volt. A shootout solo, duo, trio módban elérhető, a lényege elfoglalni a map közepén lévő pontot vagy megsemmisíteni az ellenséget. A duo és solo módokat az Equator mapon próbáltam ki ami lényegében egy pláza közepe. Nekem ez a map tetszett a legjobban, kicsit fényűző de azért érzed a halál szagát. A shootout mód egy mini verseny ahol cserélődnek a játékban lévő csapatok. Tehát van olyan amikor csak vársz hogy sorra kerülj, de általában 90 másodperc egy kör és nekem egyáltalán nem tűnt hosszúnak a várakozási idő. A 2v2 és a 3v3 meccsek között a lényegesebb különbség az hogy 3v3 módban egymás után 2 körre mentek be. Utólag belegondolva vannak olyan CoD játékmódok amiket pont azért nem játszok mert meg kell várnom míg véget ér a kör, viszont ahogy említettem ebben az esetben nem zavart. A spectatorok egyébként végignézhetik a meccseket a saját szemszögükből, járkálhatnak a lelátón meg dobálhatnak be kaját a küzdőtérre, illetve arra is van lehetőség hogy a csapatok szemszögéből nézzék a meccset. A 3v3 meccset a Bay 5 mapon játszottuk ami egy contract wars map új verziója, nekem kicsit ilyen labirintus feelingje volt egy kis noshar canals beütéssel. Ezen a mapon egyébként csak a mi csoportunk játszhatott a gamescom alatt. Az utolsó meccs szintén egy 5v5 volt Sawmillen, aki woodsot szereti az ezt a mapot is szeretni fogja, ez volt a legnagyobb a négy közül és itt a DMR-ekkel nagyon jól lehetett érvényesülni. Természetesen a Tarkovban megszokott mechanikák jelen vannak a játékban. Nekem ilyen fura érzésem volt végig hogy Tarkovozom de nem de igen de nem de mégis. Meg van ugyanaz a világ, atmoszféra ami a Tarkovot Tarkovvá teszi, de nincs meg az a para része a játéknak amitől a Tarkov Tarkov. Nincs mit veszítened, van, de nem fog annyira fájni. Természetesen nyerned kell majd hogy tudj kiteket venni, de vannak ingyenes kitek is. A HUD persze limitált szóval érdemes elolvasni a kör elején hogy melyik színű csapatban vagy, mert csak az armbandek segítségével fogod tudni eldönteni hogy ki van veled és ki ellened. Teamkill van úgyhogy a lan partyn végignézheted a haverod csalódott arcát mikor kiosztasz neki egy finom head, eyes-t amit utána a killcam-en végignéz. Miután meghalsz végig tudod nézni a meccs maradékát a társaid szemszögéből. A session alatt a devek végig ott voltak velünk, elmagyaráztak egy csomó mindent, például hogy ki tudod lőni a többieket a lelátókon, hogy ne zavarjanak a topogásukkal de ezzel mondjuk Style pontokat veszítesz. Begyűjtötték a véleményünket az Arena specifikus funkciókról, mapokról, kitekről, felhasználói felületről is. Az egyik dolog amit hiányoltunk a VOIP volt, ebben a verzióban még nem volt implementálva, de a megjelenéskor már benne lesz a játékban. Az Arénát szerintem azok fogják élvezni akik kifejezetten a Tarkov PvP élményét keresik, és nem kifejezetten akarnak a játék survival részével foglalkozni. Én úgy gondolom többet fogok az Arena-val játszani mint azt terveztem, mert tényleg pörgős és fun. A játékmenetről itt találtok egy videót: https://www.youtube.com/watch?v=QQzdun1WdbI Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ElenWerner Posted August 27, 2023 Share Posted August 27, 2023 Nice 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zsigula Posted August 28, 2023 Share Posted August 28, 2023 Már nagyon várom 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts